начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Покупка на имот въз основа на констативен нотариален акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на имот въз основа на констативен нотариален акт

Мнениеот iordanova » 10 Сеп 2009, 11:59

Здравейте, предстои ми покупка на недвижим имот - къща с дворно място. Собственикът има издаден констативен нотариален акт за собственост на имота след извършена обстоятелствена проверка от нотариус. Притеснява ме следния въпрос: Ако след извършване на покупко-продажбата между мен и собственика се предявят претенции от трето лице и то успее да оспори констативния нотариален акт в съда, какви ще са последствията за мен като добросъвестен купувач. Може ли да се стигне до обявяване на нищожност на сделката по покупко-продажба и аз като купувач нося ли някава отговорност или проблемът ще се решава межу предишният собственик и претендентът.
iordanova
Нов потребител

Re: Покупка на имот въз основа на констативен нотариален акт

Мнениеот Pause » 10 Юли 2010, 19:49

Струва ми се че ако се стигне до нищожност на констативният нот.акт.Собственикът ще си влезе във владение на имота както е в случая, а за вас остава облигационен иск да си търсите дадената сума на продавача.Като отговорност не носите ,освен ако сте знаели че купувате от несобственик. :roll:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 10 Юли 2010, 20:06

Чакат ви дълги несигурни 5 години за вероятна отмяна на сделката обективирана в този НА, след това претендентите нищо не могат да ви сторят.
Ако ще купувате- впишете в НА реалната цена, която плащате и обезателно вкл. клауза при евикция.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот namakak » 10 Юли 2010, 22:13

Какъв е проблемът,ако удостоверението за наследници е с фактическата си /всички наследници са вписани в сделката/ стойност?
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Покупко-продажба