начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

забраната за пътуване в ЕС на "Длъжници"

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

забраната за пътуване в ЕС на "Длъжници"

Мнениеот jpbobo1 » 26 Май 2010, 15:21

Въпросът ми е сега след дискутираната тема то 26.04.2010 може ли длъжник /поръчител от кредит/ да пътува в ес или като стигне границата ще го върнат? Трябва ли да се мине първо дело-адвокат, за да бъде премахната забраната?
jpbobo1
Нов потребител

Re: забраната за пътуване в ЕС на "Длъжници"

Мнениеот kalahan2008 » 26 Май 2010, 19:00

Зависи - ако задължението е над 5000 лв. и забраната за напускане на страната е поискана от взискателя.
Ако вече е наложена забраната, същата може да се отмени само на основанията в чл. 146 АПК, при нищожност на заповедта на директора на ОДМВР.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот veda_iv » 26 Май 2010, 22:41

...и ако задължението е към физическо или юридическо лице.
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
veda_iv
Потребител

Мнениеот glasotnaroda » 29 Май 2010, 14:19

jpbobo1 написа:Въпросът ми е сега след дискутираната тема то 26.04.2010 може ли длъжник /поръчител от кредит/ да пътува в ес или като стигне границата ще го върнат? Трябва ли да се мине първо дело-адвокат, за да бъде премахната забраната?

с всяко налагане оттук нататък на такава забрана можете да претендирате за ВРЕДИ - неимуществени, имуществени, квото се сетите

препоръчва следното! просто намери един приятел от чужбина!
и го накарай да се подпише под следния текст:
"Аз - живеещия в чужбина български гражданин на ЕС - ПЕТЪР - съм потресен, възмутен и търпя огромен стрес, че моята позната- бълрарската гражданка на ЕС- ПЕНКА - (тоест Вие), не може да ми дойде на гости, въпреки че искам да я поканя у нас в Швеция и да й платя пътуването"

И заведете колективен иск срещу МВРто ни за нанесени вреди в противоречие с Европейските директиви!
Самото издаване на такава заповед автоматично значи това!
От първия ден в който вие не можете да напуснете българия заради заповед, която така или иначе ще бъде оборена - това значи че търпите вреди и ще ВИ ДАДАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ.

така си мисля аз :lol:

така че МВРто хич да не мисли много, много, ами въобще И ДА НЕ СИ ПОМИСЛЯ да слуша някви ЧСИта и да налага забрани :wink:

и даже е хубаво да си САМООТМЕНИ всички забрани издадени до момента, че да не почваме с исковете за обезщетения :lol:
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот viksy85 » 01 Юни 2010, 23:47

Колко би продължило едно такова дело ?
viksy85
Нов потребител

Мнениеот glasotnaroda » 02 Юни 2010, 11:22

имам забрана от 14 септември 2009 наложена от РДВР - Ямбол

жалбата я пуснах на 5 октомври 2009 в Административен Съд-Ямбол

ноември месец имах заседание по делото
декември месец имах решение, но загубих делото на първа инстанция

затова съм подал жалба в края на декември във Върховен административен съд

заседанието беше на 20 април 2010

до ден днешен си чакам решението - решение още няма

значи дотук 8 месеца и още чакам

следователно РДВР - Ямбол ми е причинявало и продължава да ми причинява стрес, неудобства, страдания в продължение на повече от 8 месеца

РДВР - Ямбол нарушава Директива 38/2004 и още куп други права и закони
СЪЗНАТЕЛНО и виновно!
(непознаването на закона не е оправдание! - не и за юрисконсулите на МВР)

и то не само на мен - засегнати са всички мои познати от ЕС, които желаят и имат необходимост да ги посетя, да не говорим за интимния ми партньор, който пребивава в Кралство Великобритания.

според мен едни 200 000лв (двеста хиляди лева) ще облекчат и компенсират донякъде страданията ни - на мен и моите познати. В момента разучавам как да направя колективен иск и какви ще са таксите.
Аз съм социално слаб - може би да се освободим от съдебните такси е добре да направим единичен иск от мое име, а познатите ми да се подпишат на изявления, които ще ми изпратят, за да подкрепят тезата, че не само на мен, а на още много други лица МВР е нарушило правата.

Но преди това трябва да разбера как да се жалвам че ВАС още не ми е дало решение по делото, въпреки че е минал едномесечния срок изрично споменат в АПКодекс.

на никой не препоръчвам да се включва в тая игра
освен ако не се е запасил с комплект здрави нерви за поне три години
а моите вече не издържат, междувременно вземам и едни гадни лекарства и така.
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот viksy85 » 02 Юни 2010, 18:32

Бих се включила в колективен иск, но не знам има ли смисъл.
Последна промяна viksy85 на 03 Юни 2010, 23:11, променена общо 1 път
viksy85
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Юни 2010, 19:23

Тази тема заприлича на сбирка на анонимните алкохолици - "Аз имам забрана от 10 месеца и не съм излизал при моите близки от тогава" :mrgreen:
Никой обаче не казва - аз взех пари назаем и сега искам и трябва да ги върна първо, защото съм съзнателен и съвестен :(
Вижте първо какво обезщетение е получила Янка Ринер по делото Ринер с/у България в Страсбург и после се точете за стотици хиляди левове. :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 04 Юни 2010, 10:57

аз обезщетението на Янка го знам че е 5бона евро

но знам и правилото на бюджета: като ти трябват 3 милиона, ще искаш 5 милиона, да може да ти ги поорежат и да ти гласуват 3 :D

че тъй и ний - ний да искаме, пък колкото дадат - хаир

колкото до банковия "заем"
както вече хората разбраха че не е "заем" А КРЕДИТ!

каква е разликата между заем и кредит?

в мисълта на хората никаква! и точно това използват банките.

но професорите по облигационно право много добре знаят за какво става въпрос.

когато ИМАШ пари и някой ти ги поиска временно - това е заем.

когато СЪЗДАВАШ пари (директно от подписа на кредитоискателя) и поискаш най-нахално ЛИХВА - това е договор за банков кредит

ако няма разлика между ЗАЕМ и БАНКОВ КРЕДИТ - тогава защо в ТЗакон изрично е включен член който обяснява какво е банков кредит и дори задължително и изрично го прави лихвоносен?

но има и още нещо

кой има право да държи иван и марийка взели "заема" в долната махала на селото като крепостни селяни, да не могат да напуснат и да отидат на гости при майка си в горната махала?

никой няма право - да!

аналогията с кошари, овце и овчари е потресаваща!
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 04 Юни 2010, 19:17

glasotnaroda написа:когато ИМАШ пари и някой ти ги поиска временно - това е заем.
когато СЪЗДАВАШ пари (директно от подписа на кредитоискателя) и поискаш най-нахално ЛИХВА - това е договор за банков кредит
ако няма разлика между ЗАЕМ и БАНКОВ КРЕДИТ - тогава защо в ТЗакон изрично е включен член който обяснява какво е банков кредит и дори задължително и изрично го прави лихвоносен?

:shock: :shock:
"Чл. 240. С договора за заем заемодателят предава в собственост на заемателя пари или други заместими вещи, а заемателят се задължава да върне заетата сума или вещи от същия вид, количество и качество.
Заемателят дължи лихва само ако това е уговорено писмено. Това разпореждане не се отнася до банките."

Горното не е от Търговския закон :mrgreen:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 08 Юни 2010, 10:23

точно така, Калахан

заем е едно
банков кредит съвсем друго

но аз правилно съм посочил търговския закон:
Чл. 430. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) (1) С договора за банков кредит банката се задължава да отпусне на заемателя парична сума за определена цел и при уговорени условия и срок, а заемателят се задължава да ползва сумата съобразно уговореното и да я върне след изтичане на срока.
(2) Заемателят плаща лихва по кредита, уговорена с банката.

(3) Договорът за банков кредит се сключва в писмена форма.

ето и линк откъдето знам информацията
http://www.lawsbg.com/lectures/65-comme ... redit.html

въобще банковото право не е право в общоприетия смисъл на думата
това е система, която се опитва да замаскира, легализира и оправдае една измама
от всички юридически абстракции (измислени, несъществуващи конструкти) банките се ползват наравно с държавата с много особен статут и много привилегии.
само че те са частна собственост и съществуват в частна полза...

никой ли не се е замислял над следното: как така някак си ний ползваме БЕЗПЛАТНО хартийките-банкноти и първата работа на една държава е да осигури законно платежно средство.

Държавата също така монополизира изключително много и важни дейности - примерно издаването на лични документи, кадастрални карти и т.н.

Но в същото време модерната платежна система - банкови карти, банкомати, безналични транзакции, онлайн-пари - всичко това е частна собственост и ний даже в България плащаме такси (а както се разбра и лихви за създаване на нови пари)

това е абсолютно същото все едно да отидеш да купиш 5 кг домати от пазара за 5лв и докато подаваш хартийката едно човече да се материализира и да ти вземе такса от 20 стотинки в негова (на човечето) частна полза, за факта че използваш платежната система.

а, де?!

защо банкомати, начини на разплащане и въобще платежната система е частна?!

напомням, че държавни такси по закон се заплащат с гербови марки
но въпреки това съществува няква си инструкция 6 на Министъра на финансите, която позволява държавните институции да карат гражданите да плащат такси ЧРЕЗ частни банки (щото е много трудно да се назначи касиер на държавна заплата, дето да лепи марки и да удря печати отгоре им)

РБългария не е държава! това е един абстрактен конструкт, създаден ИЗКЛЮЧИТЕЛНО в частна полза.
Напоследък, когато видя българското знаме изпитвам желание за повръщане...
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот jazzi » 09 Юни 2010, 18:28

Тази недомислица със забраните приключи вече - РЕШЕНИЕ № 3909/24.03.2010 г. на ВАС по адм. дело № 13704/2009. Очаквана развръзка за едно безнадеждно неудачно решение на законодателя. Интересно как ЕК не са ни санкционирали...явно не са разбрали :?
По повод на офтопика относно банките напълно подкрепям гласотнарода...това не е само за РБ - банките са закриляни от държавата в кръвопийството си навсякъде по света. Ако можеха хората по света да разберат за какво наистина става на въпрос и каква е схемата, щяхме да сме свидетели на грандиозни бунтове, но за да разберат това хората, трябва да им се съобщи по медиите, а медиите нищо такова няма да кажат защото са собственост на същите кръвопийци, които държат банките, манипулират правителства и т.н. и т.н. В интернет пространството има достатъчно информация, но до нея стига този, който търси!
jazzi
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 11 Юни 2010, 01:11

jazzi написа:Тази недомислица със забраните приключи вече - РЕШЕНИЕ № 3909/24.03.2010 г. на ВАС по адм. дело № 13704/2009. Очаквана развръзка за едно безнадеждно неудачно решение на законодателя. Интересно как ЕК не са ни санкционирали...явно не са разбрали :?

Да-добре,но българското право не е прецедентно.Така,че това решение не би имало задължителна сила за друг съдебен състав от същата или по-нишестояща съдебна инстанция.

Иначе-да правилно.Забраните са пълна глупост.Вчера имах клиент,върнат от ГКПП-Силистра с изрично предупреждение "да не припарва" до границата докато не му отмени ЧСИ-то забраната за напускане на страната поради задължения.
Обясних му правната възможност,че може да реализира правата си пред съда и му посочих това решение.Преценявайки липсата си на средства за държавни такси и адв.възнаграждение,както и продължителноста във времето човека предпочете да замине при първа възможност "по зелената пътека".
Е за ккаво си говорим тогава ? Като го държат тук в страната да не би ЧСИ-то да успява да събира някакви пари от него за взискателя ? Напротив-нищо не събира !
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 11 Юни 2010, 07:32

Уважаеми господин "Калахан 2008"
Поради здравословни причини бях спречен да някои мнения и оттговори на интересуващи ме теми във форума прочета и едва днес прочетох и разбрах нещо което не знаех за себе си , а то е да сам "анонимен алкохолик" т.е. агент на кварталната кръчма под прикритие.
Чудесен форум който вместо да помогне на търсещите правна помощ полека се превръща в сбирка на "анонимни юристи". И не само че ТЕ не получават правилен и законосъобразен одговор, но полека почват да навлизат в "трасавиштето" на правната заштита в рамките на българската правораздавателна система. А главните фигури сте Вие и подобни на Вас господине "Калахан 2008" които с шикалкавите отговори на савсем ясни по същество на съществуващите закони и правна регулатива на Р.България. А тези отговори са от подобието на "али" "или "може би" е по добре да наемете адвокат. Тогава заключението на моята маленкост, а аз сам един прост и необразован МАГИСТЪР НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ НАУКИ- Строителен инженер специялност мостови конструкции, е да полека форума се превръща в борса на активните адвокати които за голями хонорари почват да обработват "жертвите" на форума великодушно предадени од вас.
А това са вече елементи на ненаказуеми действия които имат характер на измама, корупция и искане на незаработени пари под формата на адвокатски хонорар за дадена правна защита.
Уважаеми господине,
аз знам точно тежината на гореизреченото и сагласен съм да сноса отговорност ако някой от "героите" на този правен сериял реши да ме и съдебно гони за обида и клевета.
Но ще ви дам само два примера с които Вие ще се сагласите понеже те нямат членове и алинеи ,али објасняват реченото по горе.
В един правен спор или случай или казус страните са само две които по този случай,спор или казус имат чрез своите правни съветници (адвокати, юристконсулти и пр.)противоположни мнения. Понеже дадения за всякой спор или казус има един или най много два члена с алинеите и точките по които Съдъ ще пресъди, как адвоката на страната която е изгубила спора по всички инстансии от РС до ВАС ще въстанови всичките материялни и нематериялни штети настъпили като последица на непознаване на закона или недостатъчно искуство. Тук настъпва момента на обработката на "жертвите и баламите" които съ се поверили на адвокати които задължително говорят да случая е в тяхни ръце,имат свои "хора" там където трябва и въпрос е само на време до Решението на Съда. Този "евросонг" ми е пределно познат понеже съм между останалото и вещо лице и присъствам на такива разговори от които може да се запитате да ли пред вас съ хора поне с минимум морал
Уважаеми господине,
в миналото мое обръщане към Вас пак Ви попитах зашто изисквате от ЧСИ да налага мярки чрез Дирекцията на полицията, ако като съвестен деец на Темида и познавайки областта на законораздаването за дадения казус ,знаете напред да че тази мярка ще бъде обжалвана и ще бъде наложена отмяна .
Отговорът е прост, заработване на средства"хонорари" без постигане на обещаното и договорено качество ,а качеството е правна задоволение на вапросния казус. Това важи за всякой правен спор освен в действията на Прокуратурата в НПК към познати извършители на криминално действие. Там адвоката се труди само да смекчи вината и наказанието .
Вие драги господине само ми казахте че който губи има право и да се сърди, и като господин "ХИДЕН" да държите беседи за морално отношение към заемодателите. На Вас както и на други "анонимни" юристи тук във форума спрягането на адвокатите,ЧСИ и РС в една машина за правене на пари във вид на хонорари, такси и съдебни разноски много не се хареса. В този моимент почват разни подигравки, разни паушални оценки за новото на образованието и тежината на "умственото"вещество, или слагане на каруцата пред коня,или разни сбирки и агитки.
Уважаеми господине ,
Повод за този мой одговор , е моето търсене на материални и нематериални штети от адвоката на моят "заемодател" и од ЧСИ които се надявам да съ си направили по Закона за адвокатурата застраховка ПРОФЕСИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ . Така че излизам од актива на дейците за подсъдност на Р.България в ЕС в Стразбург. Нека съдебната власт или Министеството на правосъдието или лично Минисртъра на правосадието да сноси санкције за нетранспониране на действащи закони на ЕО дадени в Директивата а почвайки од о1.01.2007 година. Аз си обичам родината и макар че живея 48 години ван пределите и само с българско поданство ,на мене ми винаги сълзът очите като чуя Българския химн и с вископовдигнато чело гледам знамето на Р.България и с гордост казвам че сам Българин чак и в средата където много много не сме обичани.
Ето защо ще заведа в съда дело и срещу адвоката на "заемодателя" и срещу ЧСИ за нанесени материални и нематериални вреди ,понеже непознаването на закона не е оправдание. Това ще стане след Решението ВАС с което ште бъде отменена АПМ като неправомерно наложена. От тук натам дума и слово ще имат горенаведените актьори на "домашния ми арест" като гражданин на ЕС макар и госпожа ПОЛИ_г пак да каже че поставям каруцата пред коня. Иначе "заемодателя" сам е потърсил отмяна на АПМ което нешто може да ви помогне да разберете докато четете горните редове.
Уважаеми господине,
Извинете ако с нещо съм Ви обидил или засегнал лично и оставам с нужното уважение независимо от гореказаното.
Пак се разприказвах и се страхувам се да не попреча на някой ЧСИ да изврши своята дейност с което рискувам наказание и глоби. Снощи ми се изгуби интернета и не можах да испратя този одговор. Тази сутрин по старата поговорка "всяко зло за добро" прочетох писанието на още един анонимен алкохолик "сарбијанац" което потвърждава моите думи и в сегашното и предишното мое писмо-отговор към Вас, уважаеми Господине "КАЛАХАН 2008"
Што се касае за хонорарите прочетете отговора на "иван_лауер" којто казва че за една жалба към АС адвокатите взимат от минималните 80 лева до катастрофалните 2500 лева..........
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Мнениеот veda_iv » 16 Юни 2010, 21:01

Е,тази сага май е на път да свърши
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6577465
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
veda_iv
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 17 Юни 2010, 21:21

pravotoenedostuzno написа:.....

Ако си мислите, че ще Ви чета ферманите...жестоко се лъжете :mrgreen:
veda_iv написа:Е,тази сага май е на път да свърши
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6577465

Че те и сега си напускат страната въпреки забраната - миналата седмица един длъжник ми крещя по телефона защо сме му наложили ПАМ (дължи към 120 хил. лв.), а днес призовкарят разбра от брат му, че вече е забегнал зад граница. Нека тук присъстващите служители на МВР да ми обяснят как се случва това...
То и сега да си длъжник в България е суперкеф (нали сме социална държава :wink: ) - това е несеквестируемо, онова е несеквестируемо...в България е така - болен здрав носи. 90% от длъжниците са като Правотоенещосериозно-само мрънкат как им се нарушавали правата, а че са взели пари, които не връщат, не го намират нито за неморално, нито за ненормално. Как казваха циганите като им спряха тока в Столипиново преди 10г. - "Народната република трябва да плаща :!: " :D
Опс, малко се отполеснах. Но си е така - за това, че Пенчо не си плаща кредитите, банките надуват лихвите и съвестните хорица не могат да се докопат до нормални кредити. Който плаща лихвите, плаща и за тези, които не плащат. Това е простата истина. За мен всички, които не си плащат кредитите и не намират нищо нередно в това, са...хайде да не казвам какви...Такива хора са на гърба на обществото и аз трябва да ги хрантутя с високи данъци и лихви.
Разбира се, има и много честни хорица, които просто са го закъсали, но те не мрънкат, не реват по форумите, не викат, не се карат, а приемат с примирение съдбата си. Те са другата крайност - мачкат ги и те пак се примиряват.
Гледайте филма "Going postal", там много ясно се вижда, че който краде от банките, краде от всички. Хайде със здраве от мен. :wink:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 18 Юни 2010, 16:56

Уважаеми господин КАЛАХАН 2008,
За 1002 път се уверих че Вашите "възможности" са испод минимума за фаза "анонимен" юрист.
Извинете ме за фермана който не съм и помислио че ще го прочетете. Но ако го бяхте прочели щяхте да разберете как сте създали "зелената" пътека по която е напуснал пределите на България онзи длъжник който ви е викал по телефона. Пак тази корупциона система сте е Вие направили като четриъгълник- адвокат...РС..ЧСИ.... Дирекция на полицията. Всеки прибира своят пай, "заштитавайки кредитори" а последицата е оформена "зелена пътека" където действа Граничната полиция. Нали и тя трябва да има луксозен стандарт....
Това всичко не е мръкане а само вапрос сега лично за Вас,уважаеми господин Калахан 2008 ... Колко кредитори удовлетворихте с наложена от вас чрез ЧСИ и Дирекцията на полицията мярка ПАМ -забрана за напускане на границите на България.... Кой длъжник върна парите след като разбра за тази мярка....
Хајде пак се разприказвах и се плаша да не попреча на закона.....
Поздрав и спорен уикенд драги мой господине....
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 18 Юни 2010, 20:12

pravotoenedostuzno написа:Колко кредитори удовлетворихте с наложена от вас чрез ЧСИ и Дирекцията на полицията мярка ПАМ -забрана за напускане на границите на България.... Кой длъжник върна парите след като разбра за тази мярка....

Оооо, нямате си представа КОЛКО МНОГО :D Как всички все мрънкат, че нямат пари, но когато решат да ходят на ваканция в Гърция или на Майорка, как бързо намират пари да си погасяват задълженията. :mrgreen:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот chadel » 18 Юни 2010, 22:20

glasotnaroda написа:точно така, Калахан

заем е едно
банков кредит съвсем друго

Банковият кредит е модифицирана форма на заем. Правната сделка е заем или още mutuum. Полемики от лаици относно правната същност на заема са безсмислени,смятам. Иначе и аз съм съгласен с ВАС, че ПАМ по ЗБДС противоречат на ДЕО, но също така съм съгласен и с калахан, че длъжникът има прекалено много възможности за шикалкавене в изпълнителния процес. Трябва по-крути мерки, дори и принудителен труд трябва да се въведе (лично мое мнение), колкото и да е недемократично. Един да си пие, друг да му плаща, какво да се прави, балкански синдром! Изходът - Терминал 1 и 2 на Летище София.
chadel
Потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 19 Юни 2010, 01:12

Уважаеми господа Калахан 2008 и Шадел,
Аз сам съгласен с Вас като съпричасници на "кредиторите" за било какви крути мярки към длъжниците, но в рамките на законите на ЕО чиито граждани сме и ние.
Ако при подписването на договора за присъединяването на България към ЕО едно от задълженията е било и пълна хармонизация на националното законодавство и правна регулатива и това е наложено чрез споменатата ДЕО, защо не го правиме.
Другият ми въпрос е защо постъпвате с различни аршини към два различна случая. Едно приказвате за съвест при връщане на задължения към Банките,които междувпрочем никой не е бил по ушите да раздават необезпечени кредити, а друго като пълномощници на фирми(държавни и часни) които дължат по разни сделки огромни суми. Тогава не сте така "съвестни" когато защитавате такива "длъжници" понеже и те са получили от фирмата ИЩЕЦ продукт на кредит при отложено плаштане, което може да се шикалкави чрез Вас с години докато се стигне до испълнителния процес
Така че престанете да ревете като малки деца за неуредени кредити и да позивате съвеста на длъжниците,понеже банките ништо не са изгубили защото и много от парите в частните Банки (български и чуждестрани) са "чисти ,опрани и с мирис на разни скъпи парафюми"
Аз и в момента имам такива две дела в които що се касае регулативата на Търговския закон са чисти като сълза, но се протакват повече от три години
и то благодарейки на "добри"юристи както мои така и на противната страна....
Хајде да не отнемам повече вашето Време с моят ферман че току виж сам попречил на Закона....
Приятен уикенд Ви пожелавам и ако сте активни адвокати мога да стана и ваш Клиент....
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Следваща

Назад към Административно право