начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Моля за съвет

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот ruseva_88 » 02 Юни 2010, 14:36

Здравейте ! В процес съм на закупуване на апартамент. Платила съм капаро, дала съм комисионната на брокера, с когото работя. За да ми отпуснат кредит от банката ми искат кадастрална скица на апартамента, данъчна оценка и т.н. Оказа се, че строителят не е регистрирал апартаментите в сградата, нито един от апартаментите няма скица. Брокерът ми предприе вадене на скица. Строителят ли трябва да извади скицата, собственикът на апартамента или може и брокерът да се занимава с това ?
ruseva_88
Нов потребител

Re: Моля за съвет

Мнениеот ruseva_88 » 02 Юни 2010, 15:01

Благодаря ! Успокоих се :)
ruseva_88
Нов потребител

Мнениеот ruseva_88 » 02 Юни 2010, 16:25

Имам още един въпрос :( Ако брокерът отиде да вади скица на имота, може ли да го направи само с нот. акт ?
ruseva_88
Нов потребител

Мнениеот tchonka » 02 Юни 2010, 16:58

не, не може
tchonka
Нов потребител

Мнениеот tchonka » 02 Юни 2010, 17:02

само собственика на апартамента и от СГКК за въпросния апартамент издават схема на самастостоятелен обект за нотариус
tchonka
Нов потребител

Мнениеот svetlina76 » 24 Юни 2010, 12:11

Здравейте,
Надявам се да ми дадете съвет какво мога да направя
Ние сме в следната ситуация:
Баща ми катастрофирва при катастрофата има починал човек /другия водач/ ДЗИ изплаща обезщетение. След това наследниците на починалия завеждат дела за лихви и пропуснати ползи и печелят делата, но през това време преди да е излезнало решението на съда аз купувам къщата на родителите си.Сега наследниците искат да развалят сделката за покупко-продажба на имота. Говорих с адвоката да започна плащане на дълга на баща си, но той иска да занеса парите на него той щял да ги носи някъде /не разбрах къде/ .
Въпросът ми е какво да правя?
svetlina76
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Юни 2010, 12:35

Покупко-продажба не може да се разваля, евентуално чрез Акцио Паулиано, но това е мъчно доказуемо.

Пари на ръка не се дават.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот svetlina76 » 24 Юни 2010, 13:02

По принцип и аз така знаех, но говорихме с 4-5 адвоката и те казаха, че може сделката да се развали защото съм му дъщеря и по закон трябва да знам, че срещу него се водят дела.
svetlina76
Нов потребител

Мнениеот svetlina76 » 24 Юни 2010, 14:20

Между другото започнах плащане на наказателното дело на баща си чрез съдия-изпълнител и нашия адвокат ме заплаши, че няма да спрът делото/беше спряно и щели да го подновят/ за разваляне на сделката.
svetlina76
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба