начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

наказателно постановление от кат

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: наказателно постановление от кат

Мнениеот analizatora » 27 Окт 2009, 16:31

О имам, но нали не мислите, че ще тръгна да пиша жалби в интернет форум на всеки, който ми заповядва.Ако ставаше така нямаше да има хранителни магазини, всеки щеше да се храни безплатно от интернет.Тик, так, тик, так........
analizatora
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Окт 2009, 16:42

analizatora написа:Погледнете от веселата страна, вие явно сте авантюрист, поне ще можете да си цоцкате, колкото ви душа иска, без някоя извинтила фуражка да ви държи сметка за това.

:lol: :lol: 1 +
Не е лошо, човек да е позитивен. Понякога ... казват, че помага.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот voltron » 27 Окт 2009, 18:35

Чак пък да му се разминава винаги... В случая най - вероятно е изтеглил щастливата карта, но няма гаранци че всеки път ще е така.
Изображение

Другия път може да е
Изображение
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Окт 2009, 19:08

Законово - можете да обжалвате.

На практика - имате шанс да спечелите.

Обаче - без адвокат не става. Рискувайте още няколко стотака при шанс 1/20 за успех.

Но вместо да дадете 10-20лв за такси, сте рискувал живота си и този на околните като сте управлявал МПС с 10-тина нарушения....

браво на полицаите. Радвам се за действията им. А сега Вие си преценете колко и къде да платите.
nikiboy
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Окт 2009, 20:17

Напротив- и без адвокат става. Не е в хипотезата на задължителна защита.

От друга страна, днес ми солиха главата и се сетих - а ние дисциплинирани водачи ли сме?! Не знам....прекален светец и Богу не е драг. И аз управлявам МПС говорейки по телефона( много съм добра :P ), но като започнем да ставаме едни мъдри съветници... отивам до друго съществително. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Окт 2009, 23:15

poli_g написа:Напротив- и без адвокат става. Не е в хипотезата на задължителна защита.

От друга страна, днес ми солиха главата и се сетих - а ние дисциплинирани водачи ли сме?! Не знам....прекален светец и Богу не е драг. И аз управлявам МПС говорейки по телефона( много съм добра :P ), но като започнем да ставаме едни мъдри съветници... отивам до друго съществително. 8)

Не мисля, че човек така ИЗДЪНИЛ СЕ, ще се справи сам с такова нещо. Той ако имаше ГЛАВА на място, щеше да си извика такси и да спести една хилядарка. Много ме съмнява това НП да падне.... , но всеки има право да обжалва наложеното му наказание. Въпроса е - струва ли си
nikiboy
Потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Окт 2009, 23:15

poli_g написа:Напротив- и без адвокат става. Не е в хипотезата на задължителна защита.

Не мисля, че човек така ИЗДЪНИЛ СЕ, ще се справи сам с такова нещо. Той ако имаше ГЛАВА на място, щеше да си извика такси и да спести една хилядарка. Много ме съмнява това НП да падне.... , но всеки има право да обжалва наложеното му наказание. Въпроса е - струва ли си
nikiboy
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Окт 2009, 23:26

Материалният интерес не е голям. Но си е относително, разбира се. Наказанието ЛП е притеснително. Колата ще си стане дружка на ръждата...

Пишете жалба, че времето не работи във ваша полза. Но не и на тези основания, които са препоръчали тук. Ако не искате адвокат за делото, платете на такъв поне за жалбата.

п.п. Ники,... всички се дъним. Явно не си ме разбрал с предния пост.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Окт 2009, 23:30

poli_g написа:
п.п. Ники,... всички се дъним. Явно не си ме разбрал с предния пост.

Напълно те разбрах - но едно е да говориш по моб. телефон, да си без колан, а друго
1.управлява ппс без да е правоспособен 2.отказва да му бъде извършена проверка с техническо средство 3.не е изпълнил предписанието за медицинско изследване за установяване на конц. на алкохол
да не говорим, че най-вероятно е имало и липса на колан и някоя друга "дреболийка", за която е нямало място в АУАН.
Няма безгрешни хора, но има немислещи!
nikiboy
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 28 Окт 2009, 09:51

poli_g каза:
Пишете жалба, че времето не работи във ваша полза.

Ха-ха-ха!
С тези данни, по-добре пишете сонет! Той може и да ви свърши някоя работа...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 28 Окт 2009, 11:40

Пенев, на вас с Ники и Вавилонската библиотека да ви се изпише, пак не можете да прикриете невежеството си.
За питащият господин, веднага от пръв прочит мога да ви кажа, че при обжалване, част от наказанията ви ще отпаднат, вие сте наказан два пъти за едно и също нещо.По осведомените колеги /изключая гореспоменатите, те нито са колеги, за осведомеността не искам да коментирам/знаят за принципа "никой не може да бъде наказан два пъти за едно и също нещо".В случая АНО ви е наложил 2 наказания за едно нарушение.Така, че не слушайте щатните "лаладжии" на форума, а бегом при колега.
analizatora
Потребител

Мнениеот donchev » 28 Окт 2009, 13:50

Просто една част от глобата ще смени предназначението и посоката си при добра защита, казва колегата.
donchev
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 28 Окт 2009, 14:37

analizatora каза:
Пенев, на вас с Ники и Вавилонската библиотека да ви се изпише, пак не можете да прикриете невежеството си.

Ами нали за това сме тук ние невежите! Да се тръкнем до височайшите анализаторски способности на учените като вас, analizatora!
Прочее donchev го е казал... Аз ще го кажа с езика на "невежия" народен мъдрец: "както и да се въртиш - заднкът ти е все отзад"...
Кой отказва проба за алкохол, питам? И по-скоро защо? Съдията, който ще му гледа делото, едва ли ще бъде толкова великодушен... ще му останат на mobid в плюс едни разноски за адвоката му (вече по новата тарифа!), а може и да получи в бонус разноски за защитника на полицията! Верно - юрисконсулт, ама пак си е едно 80 лв.
И къде ги видяхте почитаеми двете наказания за едно деяние...Анализаторски му работи... :?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 28 Окт 2009, 14:52

а може и да получи в бонус разноски за защитника на полицията! Верно - юрисконсулт, ама пак си е едно 80 лв.

Глупости!
Ще се наложи още да се търкаш из юристите и пак някои неща няма да ги схванеш. С търкане нещата няма да станат( макар да знам, какво намекваш) и четене си трябва.

Питащият, ако ли ни чете- да си намира адвокат.
Не е само до паричната санкция! Не е и до разноските на адвокат.

Взимате решение мигновено ( ще жали или няма) и към целта. Без значение каква е тя.

п.п. Че много богоугодници напоследък.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот analizatora » 28 Окт 2009, 15:22

Два израза, които казват всичко което мисля първият е към питащият господин, вторият към г-на Пенева: 1."Съществено процесуално нарушение" и 2. "Съществено житейско недоразумение".С това приключвам, казах всичко което имах да казвам на търсещия инфо, за Пенев - той си знае.
Поли, поздравления за хладнокръвието и дипломатичността, моите свършиха.
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 28 Окт 2009, 19:52

poli_g каза:
Глупости!

Който си има стил - си го има :lol:
Да имаше и финес... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот andy70 » 28 Окт 2009, 23:28

Ей, хора, вижте какво ни готви новият вътрешен министър:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2539711

Съществени процесуални нарушения и т.н. и т.н.....
Като ми конфискуват колата какъв смисъл ще има да обжалвам НП?
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 29 Окт 2009, 21:38

Привет,
Анди написа:
„Ей, хора, вижте какво ни готви новият вътрешен министър:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2539711

Хубаво, ама нали живеем в Абсурдистан, та си мисля, че след като ни отпадне глобата след обжалването, то ще има да си чакаме обратно парите... пък и те ще са без лихви, без онези два лева, които ни е прибрала банката при превода на глобата и т.н. и т.н.
Иначе съм съгласен да се завишат санкцийте за неправоспособните зад волана, че те са си таковали таковато... :roll:
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот voltron » 29 Окт 2009, 21:51

Последна промяна voltron на 29 Окт 2009, 22:07, променена общо 2 пъти
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот pimpel » 29 Окт 2009, 21:53

MOBID - НАМЕРИ СИ адвокат и не се занимавай с ФОРУМИ!!!!!!!!!!!!!!!

Такива НП падат за допуснати процесуални нарушения, които водят до затруднена защита от Ваша страна!!!!!
С две думи, адвоката ти да наблегне на пропуски при съставяне на самият АУАН и НП, защото трябва двата документа да си кореспондират на 100%- КАПИШ!!!!

И пак ти давам един приятеклски съвет-НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ФОРУМИ, а с реални ЮРИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!
pimpel
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право