- Дата и час: 24 Ное 2024, 07:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАТ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: ЩУРОТИИЙТЕ НА КАТ
andy70 написа:Съвет – купете си велосипед!
Ама не е ли хипер глупаво да е разрешено да караш велосипед или каруца
когато си пил?
- vetre
- Потребител
Re: ЩУРОТИИЙТЕ НА КАТ
vetre написа:andy70 написа:Съвет – купете си велосипед!
Ама не е ли хипер глупаво да е разрешено да караш велосипед или каруца
когато си пил?
Всъщност, Ветре, не съм казал, че е разрешено да управлявате велосипед или каруца след употреба на алкохол. Но за да управлявате тези ППС не се изисква СУМПС, ако то е отнето.
Ако не знаете, в ЗДвП има предвидена санкция за управление на велосипед или каруца след употреба на алкохол:
Чл. 5. (2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен: ...да не управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества).
Санкцията е „глоба до 30 лева” по чл.184, ал.(1) т.1 пр.1 ЗДвП.
Е, друг въпрос е, че никой от нас няма да види контролен орган да проверява с Алкотест велосипедист или каруцар, освен ако няма настъпило ПТП с тяхно участие
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Re: КАТ!
Ами Анди не сте го казали,просто аз си мислех че е така.
А пък санкцията „глоба до 30 лева” по чл.184, ал.(1) т.1 пр.1 ЗДвП.
така както я има в лекса:
1. водач на пътно превозно средство, което не е моторно, както и водач на организирана група пешеходци, на впрегатни, товарни или ездитни животни или на стада, който наруши правилата за движението по пътищата;
ми се струва че алкохола не влиза в нея,по скоро 185
А пък санкцията „глоба до 30 лева” по чл.184, ал.(1) т.1 пр.1 ЗДвП.
така както я има в лекса:
1. водач на пътно превозно средство, което не е моторно, както и водач на организирана група пешеходци, на впрегатни, товарни или ездитни животни или на стада, който наруши правилата за движението по пътищата;
ми се струва че алкохола не влиза в нея,по скоро 185
- vetre
- Потребител
Ветре, от самия текст на 185 трябва да разбереш, че се прилага субсидиарно "...За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв."
Мога да ти дам и пример за субсидиарното приложение на 185:
Ако водач на МПС управлява след употреба на алкохол под 0.5 промила (например Алкотеста отчете 0.4 промила), той подлежи на санкция по 185 за нарушение на чл.5, ал.(2) т.3 пр.1 ЗДвП, а не подлежи на санкция по чл174.
За водачите на ППС, които НЕ СА МОТОРНИ има предвидена санкция в закона. Следователно чл.185 за тях не се прилага субсидиарно.
Мога да ти дам и пример за субсидиарното приложение на 185:
Ако водач на МПС управлява след употреба на алкохол под 0.5 промила (например Алкотеста отчете 0.4 промила), той подлежи на санкция по 185 за нарушение на чл.5, ал.(2) т.3 пр.1 ЗДвП, а не подлежи на санкция по чл174.
За водачите на ППС, които НЕ СА МОТОРНИ има предвидена санкция в закона. Следователно чл.185 за тях не се прилага субсидиарно.
-
andy70 - Потребител
Здравейте на всички!
Според Вас нормално ли е вече 32 дни от 05 септември(датата на съставяне на АУАН) до днес да не е излязло НП???
Нито по пощата съм получил нещо нито по телефен ме е търсил някой??!!
Благодаря Ви и лек ден.
Според Вас нормално ли е вече 32 дни от 05 септември(датата на съставяне на АУАН) до днес да не е излязло НП???
Благодаря Ви и лек ден.
- pimpel
- Младши потребител
pimpel написа:Здравейте на всички!
Благодаря Ви и лек ден.
А мейла провери ли си ?
Защо ли си мисля, че трябва да отидеш на място в КАТ на гишето за връчване на НП и там ако ти кажат, че няма НП - честито.
- nikiboy
- Потребител
Ами защото според познати полицаи трябва да ми изпратят писмо по-пощата в което да е упоменато къде и кога да се явя да си получа НП!!!
До сега за превишена скорост така съм процедирал-имам 3-4 Акта за по 20-30лв., все ми пращаха писма, затова ми е чудно??!!
Поздрави!
До сега за превишена скорост така съм процедирал-имам 3-4 Акта за по 20-30лв., все ми пращаха писма, затова ми е чудно??!!
Поздрави!
- pimpel
- Младши потребител
Споко pimpel! Ще си го получите НП. Срокът е един месец за наказващия орган, но неговият срок започва да тече не от датата на АУАН-а, а след като изтече 3 дневния срок за обжалване на АУАН-а пред АО. Обжалвате - не обжалвате, трябва да ви чакат тези 3 дни... Станаха 33 дни. Прибавете и срока (сега не ми се рови!) за съобщаване, който мисля, че беше седмица... прибавете и още това - онова... 32 дни е в сроковете.
- plamen_penev
- Активен потребител
pimpel написа:Здравейте на всички!
Благодаря Ви и лек ден.
Съвсем нормално.
- Гост.
- Старши потребител
plamen_penev написа:Споко pimpel! Ще си го получите НП. Срокът е един месец за наказващия орган, но неговият срок започва да тече не от датата на АУАН-а, а след като изтече 3 дневния срок за обжалване на АУАН-а пред АО. Обжалвате - не обжалвате, трябва да ви чакат тези 3 дни... Станаха 33 дни. Прибавете и срока (сега не ми се рови!) за съобщаване, който мисля, че беше седмица... прибавете и още това - онова... 32 дни е в сроковете.
Господин Пенев, може ли да Ви помоля за услуга! Поровете, моля, и ми намерете "срока за съобщаване" за изготвено НП, защото аз лично за първи път чувам за него!
ПП - Едномесечният срок за произнасяне по чл. 52, ал. 1 от ЗАНН е от категорията инструктивно срокове т. е. неупражняването на правомощието за издаване на НП в предвидения срок няма за последица погасяване на правото за издаване на НП от АО. Крайният срок, до който АО дължи произнасяне, е срокът по чл. 34, ал. 3 от ЗАНН, а именно 6-месечен, считано от датата на съставяне на АУАН.
Последна промяна andy70 на 09 Окт 2009, 20:24, променена общо 1 път
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:Измерва от 0.00 до 9.99 промила. Има ниво на точност +- 0.05 промила
Чисто хипотетично ако те хванат с 0,51 промила при това ниво на точност,
(което ми се струва че е завишено) е възможно да си с 0,46 промила.
Има ли вероятност при обжалване да оттървеш брадвата?
- vetre
- Потребител
vetre написа:andy70 написа:Измерва от 0.00 до 9.99 промила. Има ниво на точност +- 0.05 промила
Чисто хипотетично ако те хванат с 0,51 промила при това ниво на точност,
(което ми се струва че е завишено) е възможно да си с 0,46 промила.
Абсолютно ДА!
- Гост.
- Старши потребител
По - скоро има цифрички на дисплея от 0.00 до 9.99, не че отчита до 9.99, ако е за дрегер алкотест 1410.
Освен ако нЕкой не го тресне в земята - тогава може и 10.0 да отчете
Освен ако нЕкой не го тресне в земята - тогава може и 10.0 да отчете
Последна промяна voltron на 30 Окт 2009, 10:47, променена общо 1 път
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
vetre запита:
poli_g отсече:
Абсолютно ДА!
Няма да обвинявам poli_g в юридическа неграмотност. Опазил ме Господ! Истината е, че съм виждал дори инженери, които нямат и хабер от измервания...
Обаче vetre, andy70 е посочил параметрите на измерителния прибор, с който се прави груба оценка на алкохолното съдържание в кръвта на обследваното лице. Предвид принципа на действие на тези устройства (да не ставам подробен) грешката от измерването е изключително висока. При някои особени случай тя може да надхвърли стотици проценти. По тази причина Законодателят, poli_g, е предвидил друг метод на измерване, химически, с много по-висока разделителна способност и еднозначни резултати, който в действителност е меродавен пред съда, но това, предвид големия си юридически опит, ти разбира се си го знаеш!
- plamen_penev
- Активен потребител
nikiboy написа:Мери си думите, защото ще си третия форумен герой който ще намеря и после ще ми се извинява.
Схвана ли?
Днес за пръв път чета тази тема и като видях написаното много се заинтригувах.
Има ли сведение какво се е случило с "двамата форумни герой"?
Живи ли са,здрави ли са?
Ако има уплах да се каже във форума,то моля на лични!
Предварително се извинявам!
- usra_ovcova
- Потребител
става въпрос за друг форум..... просто когато човек пише културно и изказва мнението си не може да бъде публично обиждан с разни епитети. Просто преди време в друг форум така бях обиден, елементарно е да намериш човека отсреща и на живо го попитах - ще повториш ли устно написаното - отговора предполагам го знаете.
Все пак това не е форум на фенклуба на ФК Левски за да се ползват такива квалификации и епитети.
peace
Все пак това не е форум на фенклуба на ФК Левски за да се ползват такива квалификации и епитети.
peace
- nikiboy
- Потребител
Назад към Административно право
|
|