начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Административни наказания и полиция

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Административни наказания и полиция

Мнениеот Гост. » 12 Юли 2009, 19:54

andy70 написа:Поли, скъпа, отдавна вече не работя в тази структура.
Относно разсъжденията ти по чл.58, ал.(2) от ЗАНН – малко си далеч от истината. Първо, bastard няма какво да обжалва, защото не разполага с екземпляр от НП, който да обжалва пред РС, защото близките му са отказали да го получат, и ще си влезе в сила. Второ, състава на чл.58, ал.(2) е изпълнен, макар че bastard няма нов адрес, живее на същия и просто се крие като лалугер, за да не му бъде връчено НП. Никой няма да седне пред вратата на дома му и да чака мишлето. Просто ще отбележи, че не е намерен на адреса и НП ще се счита за връчено.
В доста дълбоко заблуждение си и за друго – че останалите АНО не разполагат с база данни. Би ли ми казала ЕСГРАОН от кого се поддържа, а!? А АИС-БДС?!
И за финал – НП се връчват от полицаи когато нарушителят няма интерес сам да си получи НП, както това е при АУАН-ия по ЗДвП, защото там актът замества КТ за срок от един месец.
п.п. А от кой вилает си??? :lol:

Анди, слънчев, ти докато беше в тези структури на това разчитахте, нали така? Никой да не ви се опъва. Е, вярвам и за теб не е новина, че тези времена безвъзвратно отминаха.
В тежест на АНО е да докаже, в едно бъдещо съдебно производство, не само фактите и обстоятелствата изложени в АУАН, респективно в НП, но и редовността на връчването. Защото/ много го обичам този израз/ "в противен случай му е нарушено правото на защита".
Колегата, ако е по-упорит, ще си възобнови срока и тогава ще се наложи АНО да се върне в изходна позиция. Ще се наложи да доказва, че са налице доказателства
1. По смисъла на чл. 58, ал.2 от ЗАНН
2. Доказателства за липса на възможност за връчване по чл. 178, ал.1 от НПК във вр. с чл. 84 от ЗАНН, ако евентуално има такива.
3. Наличие на хипотезата на ал.2 от 178. :lol:

Та, кои казваш , освен ГРАО и МВР имат достъп до националната база данни? :roll:

За едно си прав- ако АУАН е по ЗДвП как ли управлява МПС колегата?

п.п. Да се допълня- никой никого не пита за адреса! Взима се л.к. и се снемат данните от там, ама защо да ти обяснявам, като ти е известно и това?!?
После, моля правилно да ме разбереш, нормата на 58 от ЗАНН не е коригирана от самото обнародване на закона - 28.11.1969 г, ама тогава дали е имало постоянен и настоящ адрес? М? Щото нещо обществените отношение отколе са се променили и не сме крепостни селяни в собствената си страна. На тези изменения е откликнал до някъде ЗГР. :P :P
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 13 Юли 2009, 11:59

Поли, скъпа, би ли ми обяснила в дадения случай на кое от основанията на чл.70 букви „а”, „б”, „в” и „г” от ЗАНН bastard ще възобнови срока на обжалване? В съдебно заседание АНО ще докаже много лесно че е налице доказателство по смисъла на чл.58, ал.(2) от ЗАНН като приложи докладната записка на полицейския орган относно връчване на НП. Вече ти обясних, че не съществува възможност за връчване по чл. 178, ал.(1) от НПК и е налице хипотезата на ал.(2) на същия член защото в щатното разписание на Националната полиция не съществува длъжността „призовкар”.
Нормата на чл.58, ал.(2) от ЗАНН не е коригирана от 1969г защото практиката е показала, че работи. Казва се „на посочения от него адрес” защото можем да се изправим пред хипотезата, че нарушителя е сменил настоящия си адрес, но не е изтекъл срока на чл.99, ал.(1) от ЗГрР и същия не е заявил промяната му.
Иначе те поздравявам за упоритостта. Явно винаги искаш да си черешката на тортата, но не вникваш в мотивите на опонентите си . Покрай задълбочаването в детайлите забравяш основното – реализирането на АН отговорност прямо нарушителя, какъвто е bastard. Успех!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юли 2009, 13:27

:roll: :lol: :lol:
основното – реализирането на АН отговорност прямо нарушителя

... на всяка цена, без значение средствата, важно е да се постигне заветната цел- налагане на санкция. 8)

Въпреки да не съм съгласна с изложеното от теб/смело заявявам, че не ме четеш/, от куртоазия и за да разбереш, че съм те прочела и този път.
Спорна седмица!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот GEORGI_G » 16 Юли 2009, 10:25

Ако въпросните полицаи се появят през деня когато всички са на работа, не открият никого в къщи, оставят призовка на вратата, но хлапето на съседа я е взело и унищожило, тогава това брои ли се за надлежно връчено НП ?
GEORGI_G
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Юли 2009, 19:40

А хайде представи си, че са ти носили ПРИЗОВКА !!!!!

Обикновено патрулите от районните управления носят призовките - или сутрин рано като започнат смяната или като застъпят нощна - след 19.00-20.00 часа.

Като си разбрал че са полицаи, че са търсили теб, че и повода за койт оса идвали - което малко ме съмнява, защо не отиде в районното да разбереш за какво са те търсили - знаеш ли, едно време с дни търсих един като тебе "посерко" дето се криеше, защото си беше изгубил портмоне с пари, документи и т.н., и няма как - документите могат да се унищожат, но до сега в практиката пари не са изгаряни :D - а онзи страх страх страх се криеше, ще кажеш че глоба от 20лв ( която нямаше да му се пише в случая ) е равна на смъртна присъда.

Само плюете, не знаеш за какво е, а плюеш.... Съгласно ЗМВР органите на МВР могат да те призовават и разговарят с теб по повод служебните им задължния - а те повярвай ми, са много. И не са длъжни да обясняват на теб, съседите ти и който и да е повода, по който те търсят - защото това си е лична информация, която понякога няма да ти е приятно други да я научат.

Тъй че ако ще вземаш мерки, кажи ми, че днес от кабелната ми звъняха и ме притесниха - да ги осъдим заедно :lol: :lol:
nikiboy
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Юли 2009, 21:27

E-e! Не така nikiboy! Този господин не си е по реда, няма спор, но и тези приказки дето ги приказвате не са баш така, и тук мнозина го знаят... Те милиционерските задължения и най-вече права ги няма вече от 20 години... бая време си е... Може би това момче е пораснало през това време?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Юли 2009, 21:43

Защо Пламене.....

Здравейте. Имам наложено с влязло в сила наказателно постановление административно наказание "глоба". Не съм плащал от цифра време и един слънчев ден вкъщи идвали да ме търсят полицаи, да притесняват зорлям домашните ми. Таз държава няма ли органи по приходите, публични изпълнители и тей нататък, че чак структурите на МВР се включват в събирането на някво масивно публично вземане от 70 лв?!

Значи един гражданин, който нарушава някакви закони в страната, има наложена санкция и също не си я плаща и не я обажлава един ден има претенции защо държавата го търсила по някакъв повод!?!? И държавните органи притеснявали "домашните" му. Иначе по-долу има претенции защо някои структури не си вършели работата - ами щото такива като твоите роднини не обичат да ги притесняват :lol:

Аз лично не съм чувал и виждал полицай да отива да събира глоба.
Има няколко варианта, ако изложеното от него е истина и точно написано:

1. Има съставен АУАН и не му е връчено НП, за което са го потърсили.
2. За доизясняване на случая или други действя породени от него са отишли да му връчат призовка.

И тъй като той не обича да плаща, нито на държава нито на адвокати, решил да мине ТЪНКО като получи информация от форума :lol: :lol:
Даже сега не влиза, че пести от тока :lol:
Пич - за 70лв ли си? И то явно дължими на държавата.
nikiboy
Потребител

Мнениеот timnev » 27 Авг 2009, 23:36

Наказанието трябва да има възпитателно и превантивно действие, според закона !?На фона на тези над 1000 жертви по пътищата и над 3000 инвалида годишно, тежащи на държавата и семействата си ,трябва ли да се промени начина на събиране на глобите, както в другите държави от ЕС ?Трябва ли еднократния нарушител да бъде наказван със същата глоба, както и рецидивистите !? Камерите не могат да бъдат подкупвани и да застрелят някоя за 20 лв. , лесно се подменят за разлика от човека !Дали богатите ще се съгласят да се отреже имунитета, който им дават парите и при повторно или трето нарушение, глобата да се удвоява и утроява !? Резултата от прилагането на сегашните закони се вижда покрай пътищата ,снимките от камерите и задръстените тротоари с нови коли ?!Бедният човек, заредил днес за 5 лв.газ, не може да си позволи 20 лв. за неправилно паркиране !?
timnev
Нов потребител

Предишна

Назад към Административно право