начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Съседката от долния етаж иска да ни съди

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съседката от долния етаж иска да ни съди

Мнениеот ludata_333 » 05 Мар 2009, 13:23

Здравейте,
ние сме на квартира и от около две години живеем тук. Никога не сме имали проблеми със съседите до преди два месеца, празнувах ме и сигурно сме се поовлякли с музиката, но като отворих вратата полицията ме поздрави. Разбрахме, че от апартамента под нас са ги повикали. Намалихме и си легнахме. И така всичко беше добре до вчера. Бойлерчето за топла вода изби, нагревателя му бил изгорял и от там проблем. Цялата кухня плуваше във вода, а съседката от долу ми крештеше насрешта и едва ли не, не ме наби. Било протекло в тях, ами нормално живеем в панелен блок. Казах и да ме остави да отида да спра водата и да започвам да обирам, а тя ми вика, че ще извика полиция. И така тръгна си за щастие, после съпруга й доиде да помогне и се оправиха нещата.Вечерта идва отново съседката и заплашва да ни съди. И какво можем да направим ние в случая? Не сме искали да им намокрим и на тях, по най-бързия начим подсушихме. А и не го правя всеки ден, мисля че всеки се е наводнявал поне веднъж. Моля дайте ми съвет, незнам дали ще мога да се разбера с нея, какво да правим?
ludata_333
Нов потребител

Re: Съседката от долния етаж иска да ни съди

Мнениеот punisher » 05 Мар 2009, 13:58

Ако трябва платете си и щетите, ако има такива...

Ето,оттук започва "стожерът" на проблема ви.Разбира се,че ще трябва да възстановите вредите.Но затова си има професионалисти.
Приятен ден!!!
punisher
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 28 Мар 2009, 20:32

Луда 33, споко, нищо не могат да ти направят. Тегли им майните и да се оправят.
advokat__nikolov

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Мар 2009, 20:40

При помагач - бойлеро - производителя и ракурсно оцветяване на случая, може и да се изравнят претенциите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gudio » 28 Мар 2009, 21:35

8) "Лудата" пише, че е "на квартира"... Мисля си дали протеклият бойлер 1-во е от кръга "дребни повреди", за които трябва да се грижи наемателят или - наемодателят и 2-ро - в зависимост от това чий е бойлерът, ако си е "недвижима по предназначение" вещ, принадлежност към апартамента, защи си мислите, че тя ("Лудата") трябва да носи отговорност за вреди, причинени от вещ, която не е нейна собственост ? :roll:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donchev » 28 Мар 2009, 22:05

Това няма толкова голямо значение. По важно е че наемателят е проявил небрежност, оставяйки бойлера да работи без надзор вследствие на която е причинена щета. А относно отговорността на на производителя, не вярвам бойлера да е с доживотна гаранция като новата ми запалка "Зипо". :D
donchev
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Мар 2009, 22:08

Гаранция - Франция.

Не се пуши на обществено място.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gudio » 28 Мар 2009, 22:28

donchev написа:Това няма толкова голямо значение. По важно е че наемателят е проявил небрежност, оставяйки бойлера да работи без надзор вследствие на която е причинена щета. А относно отговорността на на производителя, не вярвам бойлера да е с доживотна гаранция като новата ми запалка "Зипо". :D

Да, бе, а ако беше паднал балконът - по-важно щеше да бъде, че наемателят е оставил балкона без надзор, така ли :lol: :lol: :lol: :?: Какво значи да работи "без надзор" това да не е пернишка печка на дървени въглища или нагревателна печка "Лъч" от Бай-Тошово време с открити реотани ? Бойлерите съобразно "обикновеното им употребление" са предназначени да работят "без надзор", няма да им зачисляваме огняр-котелчик, я.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donchev » 28 Мар 2009, 22:40

Поразрови се малко из съдебната практика преди да вкарваш нелепа ирония.
donchev
Потребител

Мнениеот gudio » 29 Мар 2009, 15:05

donchev написа:Поразрови се малко из съдебната практика преди да вкарваш нелепа ирония.

:lol: Ти понеже си се поразровил, какво откри ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот palnomoshtni » 17 Юни 2009, 18:07

Лудче333, тая съседка ако водата вече е изсъхнала и няма следи не може да докаже че е имало никакво наводнение. просто те мрази и си търси как да ти навреди по някакъв начин...
palnomoshtni
Нов потребител

Назад към Етажна собственост