според Вас ако чужд гражданин на държава-член на ЕС има наказателно постановление за глоба и лишаване от право на управление на МПС и той го е обжалвал в срока, как се призовава и какъв е редът ако не си е посочил адрес в България? На мен ми е чудно и как си е подписал жалбата, която е на български, но това ще е проблем на делото.
Как се връчват на чужд гражданин акта за нарушение и наказателното постановление-с преводач или с адвокат или и с двете?
Има ли някакъв регламент или директива на ЕС по тези въпроси? В ЗАНН се препраща към НПК, но там не откривам точен текст. Чуждият гражданин няма регистрация в България, явно е бил на почивка, не е посочил и адрес в акта за нарушение или допълнителна декларация пред МВР.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 19:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателно постановление на чужд гражданин
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказателно постановление на чужд гражданин
според Вас ако чужд гражданин на държава-член на ЕС има наказателно постановление за глоба и лишаване от право на управление на МПС и той го е обжалвал в срока, как се призовава и какъв е редът ако не си е посочил адрес в България?
Ако няма посочен адрес - обжалването не би трябвало да се приеме в КАТ. Адрес за кореспонденция е задължително по ЗАНН.
Как се връчват на чужд гражданин акта за нарушение и наказателното постановление-с преводач или с адвокат или и с двете? Според Адм. проц. Кодекс при съставяне на акта трябва да има преводач. Ако няма - обжалва се в тридневния срок и трябва да отпадне. За нак. постановление няма изисквания.
Има ли някакъв регламент или директива на ЕС по тези въпроси? Има директива за отнемане на свид. за правоуправление, която казва, че ако в дадена държава водач е наказан с отнемане на шоф. книжка - документът за наказанието се изпраща на държавата издала книжката, която се задължава да следи за срока на отнемането и след това да я върне на водача. При определени случаи държавата издател на книжката може да не се съгласи: - когато например според местното законодателство за това нарушение не се отнема книжка.
Ако няма посочен адрес - обжалването не би трябвало да се приеме в КАТ. Адрес за кореспонденция е задължително по ЗАНН.
Как се връчват на чужд гражданин акта за нарушение и наказателното постановление-с преводач или с адвокат или и с двете? Според Адм. проц. Кодекс при съставяне на акта трябва да има преводач. Ако няма - обжалва се в тридневния срок и трябва да отпадне. За нак. постановление няма изисквания.
Има ли някакъв регламент или директива на ЕС по тези въпроси? Има директива за отнемане на свид. за правоуправление, която казва, че ако в дадена държава водач е наказан с отнемане на шоф. книжка - документът за наказанието се изпраща на държавата издала книжката, която се задължава да следи за срока на отнемането и след това да я върне на водача. При определени случаи държавата издател на книжката може да не се съгласи: - когато например според местното законодателство за това нарушение не се отнема книжка.
- stefsto1
- Нов потребител
Благодаря много.
В жалбата е посочено живущ в Република Х без адрес и е приета в този вид. Сама по себе си жалбата е нередовна / как ли не се сетих/, но указването на жалбоподателя да посочи адрес ще стане на онези места в съда, които никой не чете той няма да научи и съдът няма да разгледа делото, което не е в мой интерес и сега мисля да си замълча. Да не говорим, че вероятно жалбоподателят дори не е знаел каква жалба попълва, защото се съмнявам писмено да владее Български, дори и устно се съмнявам, защото обясненията на полицаите са в тази насока, макар и изрично да не се казва това.
Другите неща са ми в голяма полза Благодаря!
В жалбата е посочено живущ в Република Х без адрес и е приета в този вид. Сама по себе си жалбата е нередовна / как ли не се сетих/, но указването на жалбоподателя да посочи адрес ще стане на онези места в съда, които никой не чете той няма да научи и съдът няма да разгледа делото, което не е в мой интерес и сега мисля да си замълча. Да не говорим, че вероятно жалбоподателят дори не е знаел каква жалба попълва, защото се съмнявам писмено да владее Български, дори и устно се съмнявам, защото обясненията на полицаите са в тази насока, макар и изрично да не се казва това.
- pitasht
- Активен потребител
според Вас ако чужд гражданин на държава-член на ЕС има наказателно постановление за глоба и лишаване от право на управление на МПС и той го е обжалвал в срока, как се призовава и какъв е редът ако не си е посочил адрес в България? Съдебна поръчка. Лелей, това е интересно. Ми, в АУАН, респективно в НП има записан адрес, нали така
На мен ми е чудно и как си е подписал жалбата, която е на български, но това ще е проблем на делото. Подписал- може и да му я е превел някой, знаете ли? НПК указва- на български език, има и препращаща норма в ЗАНН
Как се връчват на чужд гражданин акта за нарушение и наказателното постановление-с преводач или с адвокат или и с двете? Охо, то още със съставяне на АУАН се следва преводач адвокати не се осигуряват, но първото е абс. задължително. Иначе е налице особено съществено проц. нарушение, водещо до ограничаване правото на защита на жалбоподателя, ерго- порок в АНП-во, който не може да се санира винаги отмяна на НП.
Има ли някакъв регламент или директива на ЕС по тези въпроси? В ЗАНН се препраща към НПК, но там не откривам точен текст. Хайде отново да повторим, колега, моля 21 от НПК е съвсем в началото.... Чуждият гражданин няма регистрация в България, явно е бил на почивка, не е посочил защо той? това е задължение на актосъставителя и адрес в акта за нарушение или допълнителна декларация пред МВР.
44, 4 ЗАНН не напразно е допълнена...
Като чета фактологията, идея нямам на коя страна сте, но .... няма да го бъде НП.
На мен ми е чудно и как си е подписал жалбата, която е на български, но това ще е проблем на делото. Подписал- може и да му я е превел някой, знаете ли? НПК указва- на български език, има и препращаща норма в ЗАНН
Как се връчват на чужд гражданин акта за нарушение и наказателното постановление-с преводач или с адвокат или и с двете? Охо, то още със съставяне на АУАН се следва преводач адвокати не се осигуряват, но първото е абс. задължително. Иначе е налице особено съществено проц. нарушение, водещо до ограничаване правото на защита на жалбоподателя, ерго- порок в АНП-во, който не може да се санира винаги отмяна на НП.
Има ли някакъв регламент или директива на ЕС по тези въпроси? В ЗАНН се препраща към НПК, но там не откривам точен текст. Хайде отново да повторим, колега, моля 21 от НПК е съвсем в началото.... Чуждият гражданин няма регистрация в България, явно е бил на почивка, не е посочил защо той? това е задължение на актосъставителя и адрес в акта за нарушение или допълнителна декларация пред МВР.
44, 4 ЗАНН не напразно е допълнена...
Като чета фактологията, идея нямам на коя страна сте, но .... няма да го бъде НП.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря много.
В жалбата е посочено живущ в Република Х без адрес и е приета в този вид. Сама по себе си жалбата е нередовна / как ли не се сетих/, но указването на жалбоподателя да посочи адрес ще стане на онези места в съда, които никой не чете той няма да научи и съдът няма да разгледа делото, което не е в мой интерес и сега мисля да си замълча. Да не говорим, че вероятно жалбоподателят дори не е знаел каква жалба попълва, защото се съмнявам писмено да владее Български, дори и устно се съмнявам, защото обясненията на полицаите са в тази насока , макар и изрично да не се казва това.
Ех,.... ще си лягам. Ако ви хрумне нещо друго- пишете.
- Гост.
- Старши потребител
Ох, не мога да подмина- моля, не се занимавайте с АПК в тази фаза.
Неотносим е съвета!
п.п. Питащ? Не мога да повярвам...
Неотносим е съвета!
п.п. Питащ? Не мога да повярвам...
- Гост.
- Старши потребител
Адрес в наказателното постановление или АУАН липсва.
Какво толкова невероятно виждате във въпросите ми? Не се занимавам с такива дела и не проумявам кое е странното.
Всъщност попрочетох това-онова и почти съм сигурен, че нещата са доста нагласени, но не знам защо. Предполагам нарочно не е посочен адреса и в жалбата и в нак.постановление и в АУАН. Идея нямам кой е писал жалбата и как жалбоподателя е разбрал какво подписва. Така или иначе по делото ще се разбере, може да се окаже, че знае български или поне да се твърди, че е говорил отделни думи.
Интересното в казуса е, че се твърди че полицията го е гонила около 10 км. и накрая е наказан за неправилно изпреварване в забранен участък и и отказ да изпълни нареждането на органите за контрол , но с максималното наказание от 6 м. лишаване от правоуправление. Така или иначе нещата изглеждат много фалшиви. Или полицията знае нещо повече за този човек, но не е могла да го хване и го наказват за каквото могат или ...............
Какво толкова невероятно виждате във въпросите ми? Не се занимавам с такива дела и не проумявам кое е странното.
Всъщност попрочетох това-онова и почти съм сигурен, че нещата са доста нагласени, но не знам защо. Предполагам нарочно не е посочен адреса и в жалбата и в нак.постановление и в АУАН. Идея нямам кой е писал жалбата и как жалбоподателя е разбрал какво подписва. Така или иначе по делото ще се разбере, може да се окаже, че знае български или поне да се твърди, че е говорил отделни думи.
Интересното в казуса е, че се твърди че полицията го е гонила около 10 км. и накрая е наказан за неправилно изпреварване в забранен участък и и отказ да изпълни нареждането на органите за контрол , но с максималното наказание от 6 м. лишаване от правоуправление. Така или иначе нещата изглеждат много фалшиви. Или полицията знае нещо повече за този човек, но не е могла да го хване и го наказват за каквото могат или ...............
- pitasht
- Активен потребител
Да разбирам ли, че сте адвокат на нарушителя?...
Не, че е важно.
По скоро- как да ви помогнем е питането.
п.п. Извинете бележката ми... беше неуместна.
Не, че е важно.
По скоро- как да ви помогнем е питането.
п.п. Извинете бележката ми... беше неуместна.
- Гост.
- Старши потребител
Идея нямам кой е писал жалбата и как жалбоподателя е разбрал какво подписва.
Този въпрос виси с по-голяма важност, но за АУАН. Ако е чужд гражданин, питам аз и при положение да не е осигурен преводач, как е разбрал какво му предявяват за подписване? Факта, че жалбата е на български език не е притесненителен- не се хвърляйте там точно. Не може от това да заключите, че жалбоподателят е владеел български.
Последното изречение в последният ви пост ме провокира да попитам и още нещо- акта е подписан все пак, нали? или не?. Дори и в условията на отказ- следват подписи... няма как да не е така.
Оставам с убеждението, вероятно грешно, че сте на въззиваемата страна. Все още смятам, че при тези факти няма как да се ангажира адм.наказателна отговорност за нарушителят, ако ли да е такъв. Допуснати са толкова нарушения, дори формални.
Имайте предвид и че явяването на жалбоподателят в съдебна зала не е задължително, но все пак се следва редовно призоваване. Ако не му е отнето СУМПС или контролния талон- делото ще си отиде в забвение.
Тежестта на доказване, в това производство, е изцяло на наказващия орган!
- Гост.
- Старши потребител
Назначен съм за служебен защитник, а не се занимавам с такива дела и ми стана интересно.
Актът е подписан от чужденеца и постановлението му е връчено. СУМПС е отнето, но го няма по делото, даже и копие липсва.
Подписът на всички документи и на жалбата е еднакъв, предполагам, че е негов.
Актът е подписан от чужденеца и постановлението му е връчено. СУМПС е отнето, но го няма по делото, даже и копие липсва.
Подписът на всички документи и на жалбата е еднакъв, предполагам, че е негов.
- pitasht
- Активен потребител
Колега, активирайте си опцията- получаване на ЛС.
- Гост.
- Старши потребител
Мисля че са си активни поне не видях нещо да е проблемно.
- pitasht
- Активен потребител
memberlist.php?mode=viewprofile&u=27657 това е вашият профил
Не са. Дори да искам да ви изпратя нещо- просто няма как.
Не са. Дори да искам да ви изпратя нещо- просто няма как.
- Гост.
- Старши потребител
Да а сега добре ли е?
- pitasht
- Активен потребител
Ами, от мен остана да ви пожелая успех.
- Гост.
- Старши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1