Здравейте, имам следния проблем.
През 2007г ипотекирах жилището си за 50000лв, при оценка на вещо лице 70000евро.
Веднага след това дадох парите на " приятели" с които трябваше да закупим камиони и да правим общ бизнес, да не обяснявам сега, че тези хора просто не ги видях, нито парите разбрах къде са, а за камиони - не съм ги и помирисала.
Никакви документи нямам за това, че съм им дала парите, но е разбираемо при 20 годишно приятелство.
Ясно е, че няма как да си ги върна.
Друг е проблема, след този случай изпаднах в депресия, получих вегетаттивна дистония, започнах лекарства, но нещата станаха по - зле, получи се силна фобия от хора, големи или тесни пространства, стоене на едно място и т.н.
В резултат на това загубих и работата си, невъзможно е да работя, а имам малко дете на 2 г. Сетих се, че имам някаква застраховка към кредита, прочетох я и там пише, че е възможно, но след 2 години изплащане, да се явя на телк и да платят кредита застрахователите.
Знам, че това е почти невъзможно, но моля ви - дайте ми съвет, как да не загубя единственото си жилище, нямам родители ( това беше тяхно жилище) и не притежавам нищо друго.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 16:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за помощ
Заведете жалба (тъжба) до Районна прокуратура, към града където се намирате.
Изложете фактите и посочете имената на своите приятели.
По какъв начин сте получили кредита - в брой, по банкова сметка?
Възможно ли е да дадете толкова голяма сума в брой?
Ако сте превели парите на някого, а той не ги връща - можете да доказвате с платежното нареждане.
Съвсем никакви ли писмени или ръкописни документи нямате? Дори и така наречените от нас юристите "начала" на писмени документи.
Съществуват такива агенции за събиране на неплатени вземания - действат доста агресивно - обаждания, предупреждения, посещения.
Друг вариант е да симулирате някак ситуацията.
Например оформете отношенията си като договор за поръчка - мандат на приятелите Ви да сключват и разпореждат сделки, отчет и така нататъка.
Нещо не ми се връзва.
Изложете фактите и посочете имената на своите приятели.
По какъв начин сте получили кредита - в брой, по банкова сметка?
Възможно ли е да дадете толкова голяма сума в брой?
Ако сте превели парите на някого, а той не ги връща - можете да доказвате с платежното нареждане.
Съвсем никакви ли писмени или ръкописни документи нямате? Дори и така наречените от нас юристите "начала" на писмени документи.
Съществуват такива агенции за събиране на неплатени вземания - действат доста агресивно - обаждания, предупреждения, посещения.
Друг вариант е да симулирате някак ситуацията.
Например оформете отношенията си като договор за поръчка - мандат на приятелите Ви да сключват и разпореждат сделки, отчет и така нататъка.
Нещо не ми се връзва.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Не, няма как да стане, просто парите ми бяха преведени по банкова сметка, а ги дадох на ръка, не знам, но не ми се вярва да успея, а и честно казано ме е страх от лични разправии.
Знам, че това е почти невъзможно, но моля ви - дайте ми съвет, как да не загубя единственото си жилище адвокат
изпаднах в депресия, получих вегетаттивна дистония, започнах лекарства, но нещата станаха по - зле, получи се силна фобия от хора, големи или тесни пространства, стоене на едно място и т.н. психиатър
ivan_lawyer , ясно е, че си е та гърба ми тази грешка, въпроса е, дали мога да се възползвам от здравословното си състояние, какво казва закона, когато наистина нямаш възможност за упражняване на трудова дейност?
Благодаря предварително.
Знам, че това е почти невъзможно, но моля ви - дайте ми съвет, как да не загубя единственото си жилище адвокат
изпаднах в депресия, получих вегетаттивна дистония, започнах лекарства, но нещата станаха по - зле, получи се силна фобия от хора, големи или тесни пространства, стоене на едно място и т.н. психиатър
ivan_lawyer , ясно е, че си е та гърба ми тази грешка, въпроса е, дали мога да се възползвам от здравословното си състояние, какво казва закона, когато наистина нямаш възможност за упражняване на трудова дейност?
Благодаря предварително.
- bubolin_a
- Младши потребител
Здравей Буболина! Наскоро учредихме център за правна помощ и имаме намерение да се занимаваме със заплетени случаи точно като твоя.От кой град си и на колко години си? Ще се радвам да ти помогнем.
- yankulovski
- Нов потребител
Мнението ми е да отстоявате правата си, дори за сметка на бъдещи проблеми.
В момента в България не можете да пледирате невменяемост, независимо от състоянието си.
В страната действат частни съдебни изпълнители (така наречените частни съдии), които не се интересуват мъж ли си, жена ли си, дължиш ли пари, дължиш, както се казва - да не си се раждал.
Редно е да заведете иск срещу неоснователно обогатилите се Ваши приятели.
Законът допуска установяване на суми до 1 000 лева - поне един път сте дали до хиляда лева.
Разкрийте подробности по сделката - основното е какво, кой, кога, къде, какви стъпки сте предприемали.
Можете да говорите по метафорично, ще бъдете разбрани.
Възможно е да не отговорят от този сайт веднага, но имаме условна натовареност в последно време.
В момента в България не можете да пледирате невменяемост, независимо от състоянието си.
В страната действат частни съдебни изпълнители (така наречените частни съдии), които не се интересуват мъж ли си, жена ли си, дължиш ли пари, дължиш, както се казва - да не си се раждал.
Редно е да заведете иск срещу неоснователно обогатилите се Ваши приятели.
Законът допуска установяване на суми до 1 000 лева - поне един път сте дали до хиляда лева.
Разкрийте подробности по сделката - основното е какво, кой, кога, къде, какви стъпки сте предприемали.
Можете да говорите по метафорично, ще бъдете разбрани.
Възможно е да не отговорят от този сайт веднага, но имаме условна натовареност в последно време.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Споразумейте се с юристите на банката, която Ви е отпуснала кредита. Обяснете им положението и поискайте да Ви се пререгламентира договора за кредит. Банката няма интерес да Ви продаде жилището, а да си плащате редовно вноските по кредита, със съответните лихви, разбира се. Ще се наложи и Вие да предприемете някои стъпки и да продадете излишните си вещи, да започнете да пестите и т.н. Например - без сметки за мобилен телефон, за интернет, по-малко ток; продайте някои вещи, напр. компютърът, от който пишете в момента и т.н. Търсете пари на заем от познати.
Дори и да има застраховка по договора, това не Ви освобождава от отговорност.
Положението Ви е тежко, но не и безнадеждно. Положете нужните усилия и при добро стечение на обстоятелствата няма да загубите жилището.
Дори и да има застраховка по договора, това не Ви освобождава от отговорност.
Положението Ви е тежко, но не и безнадеждно. Положете нужните усилия и при добро стечение на обстоятелствата няма да загубите жилището.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря на всички, от София съм и съм на 38години, ще пробвам с такъв иска, но не ми е ясно къде точно да го заведа.
- bubolin_a
- Младши потребител
погледнете си пак застраховката към кредита. ако въобще сте поличили полица и общи условия към нея... ако не сте, можете да помолите банката да ви ги дадат. ако е покрит риск временна / трайна нетрудоспособност в резултат на заболяване може и да имате основания да предявите претенция по нея.
това е рядко покритие по застраховка живот на кредитополучател (обикновено е само злополука), но все пак се предлага в застраховките, които сключват банките. на пазара има дори и покрития, които включват и риск- безработица...
това е рядко покритие по застраховка живот на кредитополучател (обикновено е само злополука), но все пак се предлага в застраховките, които сключват банките. на пазара има дори и покрития, които включват и риск- безработица...
- nadezhda.minkova
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|