Уважаеми Форумци,
Много моля за вашата помощ. Ако горестоящ админ.орган и отменил първоначалния ИИА с решение, съобщението до жалбоподателя трябва ли да бъде облечено в определена форма / и каква/ или пък трябва да му бъде изпратена самата заповед, с която се отменя ИИА?
Благодаря и спорен ден на всички!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ФОРМА на съобщението на горестоящ админ. орган
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ФОРМА на съобщението на горестоящ админ. орган
Pilentse написа:Уважаеми Форумци,
Много моля за вашата помощ. Ако горестоящ админ.орган и отменил първоначалния ИИА с решение, съобщението до жалбоподателя трябва ли да бъде облечено в определена форма / и каква/ или пък трябва да му бъде изпратена самата заповед, с която се отменя ИИА?
В този слчаи по-горе стоящият административен орган действа като контролна инстанция.Когато отмени акта, то това означава нов административен акт, който, разбира се, трябва да съдържа съответните реквизити.
С уважение:
Пламен Николов, студент по право в ЮЗУ "Неофит Рилски", специалист по Административно право и Административнопроцесуално право по Общата и Специалната клауза.
Ще ви изпратя адреса си, за да ми пратите една бутилка "Бушмилс".
- advokat__nikolov
Малеее, хубавото в поста ти е, че си дал признание за факта- студент! По моему не си заслужи и 0.5мл. мин. вода, но какво ли пък знам аз...
Изпраща постановения акт на жалбоподателят, по силата на който се отменя първоначалния ИАА, а вие какво влагате в абревиатурата ИИА- не смея да гадая.
Pilentse написа:Уважаеми Форумци,
Изпраща постановения акт на жалбоподателят, по силата на който се отменя първоначалния ИАА, а вие какво влагате в абревиатурата ИИА- не смея да гадая.
- Гост.
- Старши потребител
Да, естесвено, че съм прав !
Научи се да правиш разлика кога по-горе стоящият административен орган действа като контролна или като контролно-отменителна инстация и съответните последици, които ще настъпят за административня акт, в зависимост от това дали е действал като контролна или като контролно-отменителна инстация
Научи се да правиш разлика кога по-горе стоящият административен орган действа като контролна или като контролно-отменителна инстация и съответните последици, които ще настъпят за административня акт, в зависимост от това дали е действал като контролна или като контролно-отменителна инстация
- advokat__nikolov
И в тази тема здраво е брисано. Ама от този дезинфектант... ми призлява.
Николов- бях ти написала две прости изречения- дано си ги запомнил, защото няма да повтарям!
п.п. Не ми пипайте поста!
Николов- бях ти написала две прости изречения- дано си ги запомнил, защото няма да повтарям!
п.п. Не ми пипайте поста!
- Гост.
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|