начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

ФОРМА на съобщението на горестоящ админ. орган

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ФОРМА на съобщението на горестоящ админ. орган

Мнениеот Pilentse » 20 Авг 2008, 09:44

Уважаеми Форумци,
Много моля за вашата помощ. Ако горестоящ админ.орган и отменил първоначалния ИИА с решение, съобщението до жалбоподателя трябва ли да бъде облечено в определена форма / и каква/ или пък трябва да му бъде изпратена самата заповед, с която се отменя ИИА?

Благодаря и спорен ден на всички!
Pilentse
Младши потребител

Re: ФОРМА на съобщението на горестоящ админ. орган

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 03:13

Pilentse написа:Уважаеми Форумци,
Много моля за вашата помощ. Ако горестоящ админ.орган и отменил първоначалния ИИА с решение, съобщението до жалбоподателя трябва ли да бъде облечено в определена форма / и каква/ или пък трябва да му бъде изпратена самата заповед, с която се отменя ИИА?

В този слчаи по-горе стоящият административен орган действа като контролна инстанция.Когато отмени акта, то това означава нов административен акт, който, разбира се, трябва да съдържа съответните реквизити.

С уважение:

Пламен Николов, студент по право в ЮЗУ "Неофит Рилски", специалист по Административно право и Административнопроцесуално право по Общата и Специалната клауза.

Ще ви изпратя адреса си, за да ми пратите една бутилка "Бушмилс".
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2008, 04:46

:roll: Малеее, хубавото в поста ти е, че си дал признание за факта- студент! По моему не си заслужи и 0.5мл. мин. вода, но какво ли пък знам аз... :oops:

Pilentse написа:Уважаеми Форумци,

Изпраща постановения акт на жалбоподателят, по силата на който се отменя първоначалния ИАА, а вие какво влагате в абревиатурата ИИА- не смея да гадая.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pilentse » 25 Авг 2008, 09:28

Правилно се досетихте. ИАА.
Pilentse
Младши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Окт 2008, 22:03

Да, естесвено, че съм прав !

Научи се да правиш разлика кога по-горе стоящият административен орган действа като контролна или като контролно-отменителна инстация и съответните последици, които ще настъпят за административня акт, в зависимост от това дали е действал като контролна или като контролно-отменителна инстация
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 06 Окт 2008, 18:53

8) И в тази тема здраво е брисано. Ама от този дезинфектант... ми призлява.
Николов- бях ти написала две прости изречения- дано си ги запомнил, защото няма да повтарям!

п.п. Не ми пипайте поста! :evil:
Гост.
Старши потребител

Назад към Административно право