начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

отнета шофьорска книжка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отнета шофьорска книжка

Мнениеот Ружка Братанова Ганчева » 07 Май 2005, 12:21

Бях спряна за несветещ ляв фар на автомобила ми.Поскаха ми документите за проверка.Дежурният ги пое с думите"Оооооооо,и мирише на алкохол!"Миришех на лук и чесън,възможно е и на бира,защото бях изпила 2 водни чащи/200 мл/-не халби.Стана ми неудобно,заради вонята на чесън и лук, лапнах дъвка.Пристигна друг екип на КАТ и ми нареди да захапя Дрегера.Отчете 1,1промила.Не повярвах на очите си.!?друг път ми се е случвало да употребявам бира и да шофирам,но никога не съм допускала,че е възможно да бъда опиянена до такава степен!?
Поисках кръвна проба,която трябва да е готова през следващата седмица и съм сигурна,че в никакъв случай не може да даде същите стойности.Знам,че трябва да покаже по-вече от Дрегера.Но знам също така,че съм пила точно 2 водни чаши бира,от които половината беше пяна.Приятели ме светнаха за номерата на КАТ,
Тампонче със спирт,поставено в Дрегера предварително,което дава и съответните промили.Начин за пълнене на хазната,рушвет на място за оторизираният орган,или клиент на съдебната система!Както ти харесва и каквото предпочетеш.
Невероятно жертвата има избор!?
Конкретен въпрос:след излизане на кръвната проба,ако резултата е в допустимите граници,предвидени в Закона ще ми бъде ли върната шофьорската книжка и поднесени извинения за причинените неудобства ,загуба на време и причинени неудобства с отнемане на правото ми за шофиране,Благодаря,С уважение към институцията и доброволецът,който се наеме да ме светне!
Ружка Братанова Ганчева

Re: отнета шофьорска книжка

Мнениеот Отговор » 09 Май 2005, 09:33

Защо пиете и карате? Две бири, две водки, две бутилки... Ако бяхте ударили някого? Колкото до памучето със спирт, нали си представяте ако се сложи чист спирт в дрегера какво ще покаже...
Отговор

Мнениеот ЦАНОВ » 09 Май 2005, 10:27

Адвокат съм и Ви съветвам след лабораторното изследване на кръвта - ако разбира се е във Ваша полза и установи под 5 промили алкохол в кръвта, да заведете дело на РДВР по Закона за вреди,причени от държавата на граждани.
С него поискайте обезщетение за вредите,/материални и морални/,последвали за Вас от отменането на свидетелството за правоуправление и за цялотго време,през което сте била лишена от правото да управлявате МПС.
А извинение от МВР не чакайте - няма да Ви се случи. Вероятно за тяхните органи "извинение" би било, ако сте им платила на място 200 лв. - тогава щяха да Ви "извинят.
Иначе на Бойко Борисов все ние - адвокатите ,/но и съдии,следователи и прокурори/, сме му виновни.
ЦАНОВ

Мнениеот hahu » 09 Май 2005, 14:04

Значи, конкретно - ако алкохолната проба покаже липса на алкохолна концентрация /тоест в норма/, книжката ще Ви се върне веднага. Незабавно. Това положение е категорично. Тя има приоритет пред отчитанията с дрегери. А пък извинения и прочее - едва ли стоят на дневен ред. Не се формализирайте. А за памучето със спирт това не е вярно. Не ми е известен случай на такава постановка. Но дори и да има, при една алкохолна проба - всичко ще стане ясно. Но все пак - не пийте когато карате. Това е най - добрата защита от недобросъвестни органи по контрол на пъртоно движение.
hahu
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ