- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокатска колегия
|
|
До eklekti4kata:
Колежке,явно сте се почуствали обидена от невъзпитаното отношение на Meli77 към Вас.Мисля си,че нервите й са доста слабички и напрежението от предстоящия устен изпит и идва в повече.Следва да имате впредвид,че Meli77 е "изгоряла" на изпита през м.ноември и сега е крайно амбицирана да успее.Явно за нея този изпит е "на живот и смърт".Такова крайно невъздържано поведение не се забелязва при колегите кандидат-адвокати участващи във форума.
Моя милост работи като юристконсулт и вземането на адвокатска карта не ми е най-важния приоритет.
Колегиалното отношение следва да е водещо между юристи и адвокати.Все пак на тези изпити за адвокати,ние не сме конкуренти,а колеги.
Не ми се мисли,какво ще е на изпита за магистрати през м.август..........
"Войната" вече избухна при конкурса за нотариуси........
Колежке,явно сте се почуствали обидена от невъзпитаното отношение на Meli77 към Вас.Мисля си,че нервите й са доста слабички и напрежението от предстоящия устен изпит и идва в повече.Следва да имате впредвид,че Meli77 е "изгоряла" на изпита през м.ноември и сега е крайно амбицирана да успее.Явно за нея този изпит е "на живот и смърт".Такова крайно невъздържано поведение не се забелязва при колегите кандидат-адвокати участващи във форума.
Моя милост работи като юристконсулт и вземането на адвокатска карта не ми е най-важния приоритет.
Колегиалното отношение следва да е водещо между юристи и адвокати.Все пак на тези изпити за адвокати,ние не сме конкуренти,а колеги.
Не ми се мисли,какво ще е на изпита за магистрати през м.август..........
"Войната" вече избухна при конкурса за нотариуси........
- karuna67
- Младши потребител
Похвална солиданост!
Ако полуграмотните не се поддържат, току виж държавата се "оправила" и станала европейска, бяла и добра
Ако полуграмотните не се поддържат, току виж държавата се "оправила" и станала европейска, бяла и добра
- Meli77
- Младши потребител
Meli77 написа:Похвална солиданост!
Хихихи ми чакаме завършилите държавни университети да я оправят !
Цунки!
- chosen_23
- Младши потребител
УТРЕ УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ГОРЕ ГЛАВИТЕ! ЩОМ СМЕ СТИГНАЛИ ДО ТУК, БЕЗ БОЙ НЯМА ДА СЕ ДАВАМЕ! ...И Бог С НАС!
- ico_best
- Младши потребител
Аз лично видях двама скъсани, за повече не се наемам да твърдя, като цяло беше лесно, като изключим висенето преди да влезеш и вътре.
- ico_best
- Младши потребител
наистина много се висеше отпред....и само при първите които влязоха имаше някакъв ред- после веднъж пуснат 1 , веднъж 3-ма.....а излизат много повече да речем- не хванах системата на пускане в залата не , че имаше кой знае какво значение. аз като влязох се оказа, че след колегата който говореше докато ме записваха,няма друг....та ме поизчакаха малко ,но поне всичко мина за нула време. за друг изпитващ имаше пък 5-6 чакащи...ама той яко си разпитваше.....и при мен мина лесно,но ми се паднаха много лесни въпроси, и не ме питаха нищо извън тях.аз не съм чула да има скъсани....,но знам ли успех на всички на които им предстои този изпит , а на всички които за издържали ЧЕСТИТО!!!! и хууууубаво да почерпим
- missy
- Младши потребител
имало е скъсани?
това трябва да е било защото не възприехте идеята за кетъринга
честито missy!
ico best, ти само за missy ли се радваш? а за мен?
както и да е, оттук нататък започва по-сложната част....
късмет на всички
това трябва да е било защото не възприехте идеята за кетъринга
честито missy!
ico best, ти само за missy ли се радваш? а за мен?
както и да е, оттук нататък започва по-сложната част....
късмет на всички
- Meli77
- Младши потребител
Ааааа легндата за 52-ра не е много вярна, защото и аз я чух миналия път, но лично пред имаше поне 10 човека които ги скъсаха, защото амоя изпитващ каза, че ще ходи да пие кафе и да пуши цигара пък ние да си мислим. Е да ама това кафе и цигара му отнеха точно 57 минути така, че имах огромна възможност за наблюдение на останалите изпитващи. Имам чуството, че всичко тогава беше малко на лична основа, в смисъл, че ако те харесам и си ми симпатичен и нищо да не знаеш те пускам. А случаи да знаеш достатъчно и да не те пусна нямаше, но пак казвам това е лично мое мнение от изпита миналата година.
- pdimitrow
- Потребител
Аз си мисля че след като ни го забиха с този казус по гражданско просто не трябваше да има устен изпит. Досега подобно нещо не се е случвало 25% от явилите се да бъдат допуснати до устния. Направо по едно време си мислех, че или сме много умни или големи късметлии.
Успех на всички които го взеха, а на другите просто пожелавам никога да не се гаврят така от ВАС защото е грозно.
Успех на всички които го взеха, а на другите просто пожелавам никога да не се гаврят така от ВАС защото е грозно.
- gdimitroff
- Нов потребител
Вестник "Труд"- понеделник 30.06.2008 год.
/стр. 4/
НАД 2/3 ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА АДВОКАТИ СКЪСАНИ НА ИЗПИТ
"Изключително труден се оказа последният приемен изпит за нови адвокати в цялата страна, който приключи в събота. По малко от 1/3 от кандидатите за адвокати са успели да преодолеят двата тура на препитването- писмен изпит в две части, който се проведе на 14 юни, и устен на 28 юни.
От участвалите общо 458 кандидати, едва 134 души (или 29, 25 %) са се справили успешно с теста и казусите на писмения изпит, съобщиха от Висшия адвокатски съвет.
В събота на устния изпит са се явили 135 човека (един останал от предишната изпитна сесия), скъсани са само трима, уточни адвокат Румяна Сидерова, председател на изпитната комисия и член на ВАС..."
/стр. 4/
НАД 2/3 ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА АДВОКАТИ СКЪСАНИ НА ИЗПИТ
"Изключително труден се оказа последният приемен изпит за нови адвокати в цялата страна, който приключи в събота. По малко от 1/3 от кандидатите за адвокати са успели да преодолеят двата тура на препитването- писмен изпит в две части, който се проведе на 14 юни, и устен на 28 юни.
От участвалите общо 458 кандидати, едва 134 души (или 29, 25 %) са се справили успешно с теста и казусите на писмения изпит, съобщиха от Висшия адвокатски съвет.
В събота на устния изпит са се явили 135 човека (един останал от предишната изпитна сесия), скъсани са само трима, уточни адвокат Румяна Сидерова, председател на изпитната комисия и член на ВАС..."
- ico_best
- Младши потребител
Честито на колегите,изкарали изпита.Аз разбрах за трима скъсани.Единият беше преди мен.Шефката на САК го накара отново да си прочете ЗА,но отново нещо се замота и го остави за следващия път.УСПЕХ на младите колеги и много,а по възможност и "едри" клиенти.На добър час в адвокатската професия......
- karuna67
- Младши потребител
Точно 513 бяха.А колегите преминали на устен-133.
Честито на 130 "новоизлюпени" адвокати....
Честито на 130 "новоизлюпени" адвокати....
- karuna67
- Младши потребител
Според средствата за масова дезионформация са 458 кандидати, можем само да гадаем от къде идва разминаването. Може би на писмения са се явили толкова, а другите може да са се уплашили примерно. Мен по- интересно ми е на какво основание има кандидат "останал от миналата година" и как като не се е явил са го отложили, вместо да го "скъсат".
- ico_best
- Младши потребител
|
|