- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокатска колегия
|
|
barri написа:Логично е да няма скъсани на устния, ама знаеш ли.....
Миналия път имаше няколко
Но "цедката" е писмения. Устния е лек /поне беше/.
- Biby
- Потребител
РАЗГЕЛЕ!!!
На мен този изпит ми струваше ужасно много нерви и разбирам идеално всички разочаровани!
Искам да помогна - ако някой има нужда от материали за подготовка, вкл. вярно решени тестове и казуси да ми пише на лични.
Успех, колеги
п.с. Струва ми се, че ноемврийските сесии са чувствително по-лесни от юнските, дано да ви е на късмет...
На мен този изпит ми струваше ужасно много нерви и разбирам идеално всички разочаровани!
Искам да помогна - ако някой има нужда от материали за подготовка, вкл. вярно решени тестове и казуси да ми пише на лични.
Успех, колеги
п.с. Струва ми се, че ноемврийските сесии са чувствително по-лесни от юнските, дано да ви е на късмет...
- Meli77
- Младши потребител
Колеги,
Искам да изкажа възмущението си от изпитните резултати. Не мога да мисля и най-вече да вярвам, че тази годината нивото е толкова слабо. Мисля че Висшият адвокатски съвет трябва да излязат с мотивирано указания и становище за оценяване на изпитните работи, което да съдържа верните отговори на теста, откъде се черпят и на какво почиват, както и решените казуси, ведно с мотивите към тях. В противен случай ще считам че този изпит не е справедлив и прозрачен, както и че "всички сме били равни пред него", но някои са били " по равни". И най- накрая все пак искам да поздрая издържалите за успеха и да им пожелая на добър час в адвокатурата!!!
Искам да изкажа възмущението си от изпитните резултати. Не мога да мисля и най-вече да вярвам, че тази годината нивото е толкова слабо. Мисля че Висшият адвокатски съвет трябва да излязат с мотивирано указания и становище за оценяване на изпитните работи, което да съдържа верните отговори на теста, откъде се черпят и на какво почиват, както и решените казуси, ведно с мотивите към тях. В противен случай ще считам че този изпит не е справедлив и прозрачен, както и че "всички сме били равни пред него", но някои са били " по равни". И най- накрая все пак искам да поздрая издържалите за успеха и да им пожелая на добър час в адвокатурата!!!
- karabenchev
- Младши потребител
Колега karabenchev,
идеята Ви е чудесна, но нека първо да успеем да си видим грешките в нашите писмени рабооти??? Но това е просто загубена кауза..., надявам се знаете отговора на Висшия адвокатски съвет в този случай.
Успех и на устния на всички издържали писмения изпит!
идеята Ви е чудесна, но нека първо да успеем да си видим грешките в нашите писмени рабооти??? Но това е просто загубена кауза..., надявам се знаете отговора на Висшия адвокатски съвет в този случай.
Успех и на устния на всички издържали писмения изпит!
- djodjo
- Нов потребител
Meli77 написа:РАЗГЕЛЕ!!!
Успех, колеги
Zdravei Meli77, ne znam kak se pishe na lichni, no se nadqvam na predlojenata Vi pomosht. Az sum ot skusanite. Maila mi e harizanov_e@yahoo.com
Nadqvam se da mi pishete.
Uspeh na vsichki na ustniq izpit!
- elin
- Младши потребител
Колега,
Наистина ще е добре повече от неиздържалите да си видят работите, предвидено е обжалване все пак. Не казвам че аз не заслужавам да не съм сред неиздържалите, но просто някои неща покрай тоя изпит са ми меко казано странни.
Наистина ще е добре повече от неиздържалите да си видят работите, предвидено е обжалване все пак. Не казвам че аз не заслужавам да не съм сред неиздържалите, но просто някои неща покрай тоя изпит са ми меко казано странни.
- karabenchev
- Младши потребител
Мисля, че една колежка във връзка с преден изпит беше писала, че са и отказали да си види работата...прочетете по-назад в темата и вижте точно за кой ставаше дума, може да я питате дали е успяла в крайна сметка, защото беше твърдо решена да си види работата.
- barri
- Потребител
ЖАЛКОТО Е КОЛЕГИ ,ЧЕ ДОРИ ТЕСТОВЕТЕ ДА СА НИ ВЕРНИ ТЕ ВИНАГИ МОГАТ ДА СКОЧАТ С НОМЕРА,ЧЕ В КАЗУСИТЕ НЕЩО КУЦА.ОТ НОЕМВРИ ВЕЧЕ В ДВА ДНИ ЛИ ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА?
- buba
- Младши потребител
Здравейте!
И на мен би ми се искало ВАС да е бил обективен в оценяването-но не можем да бъдем сигурни.
Аз искам да споделя с вас какво ме учуди.
Защо на самия изпит,в началото на изпитния ден-нямаше няколко варианта,измежду които да избираме, т.е един от нас да избере за всички?не се ли създава така по-голяма предпоставка-някои хора да са знаели предварително варианта?
а и специално ЗСПЗЗ-малко хора го бяха предвидили.Аз не бях от тях
.
Успехи на всички!
И на мен би ми се искало ВАС да е бил обективен в оценяването-но не можем да бъдем сигурни.
Аз искам да споделя с вас какво ме учуди.
Защо на самия изпит,в началото на изпитния ден-нямаше няколко варианта,измежду които да избираме, т.е един от нас да избере за всички?не се ли създава така по-голяма предпоставка-някои хора да са знаели предварително варианта?
а и специално ЗСПЗЗ-малко хора го бяха предвидили.Аз не бях от тях
.
Успехи на всички!
- Ivanika
- Младши потребител
Колежке,
Наистина нещата, които са Ви направили впечатление подлежат на обсъждане.Аз не се чувствам толкова засегнат, тъй като не съм положил почти никави усилия за този изпит, но познавам колеги с огромен капацитет, които не са го издържали, така че искам ВАС освен "със списъци на Шиндлер", да излязат и с някакъв акт, в който да дадат ясното около всичко.Не мисля също така да се мерят с еднакъв аршин тези колеги, които са станали тази годни от студентските скамейки и юрисконсулт примерно с 4 годишен стаж. Би следвало да се направят два отделни изпита за младши адвокати и за адвокати, но това е само малка част от неуредицата в адвокатурата и по спецялно придобиване права на адвокат и младши адвокат.За неиздъжалите не губете кураж има следващ тираж или пък играйте с малки суми но редовно
Наистина нещата, които са Ви направили впечатление подлежат на обсъждане.Аз не се чувствам толкова засегнат, тъй като не съм положил почти никави усилия за този изпит, но познавам колеги с огромен капацитет, които не са го издържали, така че искам ВАС освен "със списъци на Шиндлер", да излязат и с някакъв акт, в който да дадат ясното около всичко.Не мисля също така да се мерят с еднакъв аршин тези колеги, които са станали тази годни от студентските скамейки и юрисконсулт примерно с 4 годишен стаж. Би следвало да се направят два отделни изпита за младши адвокати и за адвокати, но това е само малка част от неуредицата в адвокатурата и по спецялно придобиване права на адвокат и младши адвокат.За неиздъжалите не губете кураж има следващ тираж или пък играйте с малки суми но редовно
- karabenchev
- Младши потребител
Абсолютно съм съгласна с Вас колега, наистина трябва да се избира от няколко варианта, макар че и това не е гаранция , че някои няма да са се снабдили предварително с тях.
Аз лично към момента нямам желание да се явявам пак през ноември. Толкова издиша цялата организация за тоя изпит че не знам дали си струва.
Според мен преценката за "издържал"/"неиздържал" би трябвало да бъде цялостно върху теста и казуса. А не както е сега - не издържиш ли теста , макар и с една или две точки над допустимите наказателни, казусите не се разглеждат.
Мислите ли че можем да направим нещо за да се променят правилата
Аз лично към момента нямам желание да се явявам пак през ноември. Толкова издиша цялата организация за тоя изпит че не знам дали си струва.
Според мен преценката за "издържал"/"неиздържал" би трябвало да бъде цялостно върху теста и казуса. А не както е сега - не издържиш ли теста , макар и с една или две точки над допустимите наказателни, казусите не се разглеждат.
Мислите ли че можем да направим нещо за да се променят правилата
- sevda78
- Нов потребител
този път и аз успях!!!...засега...не смея да се радвам преди финала , че всичко е възможно с този изпит.....искренно съжалявам за всички които не са успели този път, знам как се чувствате и че няма какво да се каже в случая....ако мога и аз да помогна с нещо- с радост ще се отзова! подкрепям колегата по отношение на мнението , че през ноември е по лесно- поне такива са слуховете....мое лично мнение е , че тогава по трудна ще е наказателната част на теста....или поне там ще има по малко повтарящи се въпроси от старите тестове...но пак казвам - мое лично мнение- струва ми се че така процедират/през юни гражданската е по кофти-сега например обра всички точки по трудност- ноември-наказателната/-поне по наказателно право има само 2 закона! успех на явяващи се на 28-ми, а на останалите- КЪСМЕТ другия път!!!
- missy
- Младши потребител
Колеги,
Те даже и един конспект не си направиха труда да изкарат нов. Учим по конпект от 2005 със стар НПК, ЗАП(отм.), ГПК и т.н.Дано това го има ноември. Ако някои иска да ми помогне с материали ще му бъда много благодарен karabenchev@abv.bg.Наистина до ноември тази наредба трябва да се измени и допълни, така че да стане прозрачна.
Те даже и един конспект не си направиха труда да изкарат нов. Учим по конпект от 2005 със стар НПК, ЗАП(отм.), ГПК и т.н.Дано това го има ноември. Ако някои иска да ми помогне с материали ще му бъда много благодарен karabenchev@abv.bg.Наистина до ноември тази наредба трябва да се измени и допълни, така че да стане прозрачна.
- karabenchev
- Младши потребител
по дяволите!!! още не мога да повярвам че съм скъсана , бях почти на сто процента сигурна че сън го взела, знаех си грешките, но те не бяха много..........знае ли някой начин да видим работите си или пък някаква обосновка поне за тези резултати....??
- maraia
- Младши потребител
Успешно мина всичко, взех го от първия опит
Наистина резултатите като цяло са прекалено апокалиптични - от 512 явили се, издържали са само 131.
Теста и казусите бяха наистина умопомрачителни като трудност. Като видях гражданския казус направо ми дойде на ум да стана и да си изляза. Добре че някакъв на реда пред имаше закона и беше така добър да ми услужи с него...
Успехна всички допуснати на устния изпит, а на останалите успех през ноември !
Наистина резултатите като цяло са прекалено апокалиптични - от 512 явили се, издържали са само 131.
Теста и казусите бяха наистина умопомрачителни като трудност. Като видях гражданския казус направо ми дойде на ум да стана и да си изляза. Добре че някакъв на реда пред имаше закона и беше така добър да ми услужи с него...
Успехна всички допуснати на устния изпит, а на останалите успех през ноември !
- Finarfin
- Младши потребител
Колеги, а някой от вас задавал ли си е въпроса изпита не е ли ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН, не нарушава ли нашите права на труд по занятие и защо се провежда, това конкурс за работа ли е, осигуряват ли ни изпитващите гарантиран ежемесечен доход, за работно място ли се съзтезаваме, на издържалите удостоверение ли дават и ...??????? Предлагам на новоизлюпените шофьори, да не се дава право да шофират докато не станат членове на някой шофьорски съюз/автомобилистите/ и не издържат някакъв си изпит пред него/съюза/!?
- c_e_c_o
- Нов потребител
до всички по-долу: аз си платих и нямах никакъв проблем - получих отговорите за теста още в четвъртък. колегите, които седяха наблизо преписаха от мен напълно безплатно и минаха. ако някой е заинтересован - нека пише - срещу скромна комисионна ще съдействам за ледващия тираж на теста, както и за устния изпит. късмет на всички останали!
- bareams2008
- Нов потребител
|
|