начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Струва ли си да обжалвам наказателно постановление по ЗАНН??

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Струва ли си да обжалвам наказателно постановление по ЗАНН??

Мнениеот koykov » 14 Май 2008, 21:49

Здравейте колеги!!!Писаха ми АУАН в Враца (87 km/h в населено място).Akта за съжаление има всички реквизити :(.Знае ли някой kak мога да обжалвам на основание някакъв техничесkи контрол върху радара (TR4)?Дочух за някаква Агенция за метрологически и технически надзор ама нищо не можах да намеря повече...Друг въпрос към Вас е могжа ли aз да изискам наказание глоба за наказателния орган ако не се произнесе в срок????

Благодаря!
koykov
Нов потребител

Мнениеот nemesis » 14 Май 2008, 21:58

Е, без да се види един акт, не може да се каже дали е законосъобразен или не. Например редовно объркват актосъставителите законовия текст (разпоредбата). Иначе можете да го санкционирате (административно-наказващия) ако сте му работодател,какъвто явно не сте. Все пак ако изпусне сроковете по ЗАНН - то това е във ваша полза.
nemesis
Младши потребител

Re: Struva li si da objalvam nakazatelno postanovlenie po ZA

Мнениеот kalahan2008 » 14 Май 2008, 22:04

koykov написа:Do4uh za nqkakva Agenciq za metereologi4eski i tehnicheski nadzor ama nishto ne mojah da namerq pove4e...

http://www.damtn.government.bg/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот rosi_i » 14 Май 2008, 22:08

"Претърсете" щателно АУАН и НП за процесуални нарушения - обикновено са повече от 3-4. От тях подберете съществените...Особено наблегнете на проверката за компетентност и на констатиращия, и на наказващия орган.
По-нататък, ако има основние - по същество. Успех!
rosi_i
Потребител

Мнениеот blossom » 15 Май 2008, 11:21

има много неща, които да се свършат в процеса, дори да няма процесуални нарушения при издаване на акта и НП. Винаги има смисъл от обжалване, но все пък първо изчакайте да ви накажат. Или имате предвид възражения по акта?
blossom
Потребител

Мнениеот blossom » 16 Май 2008, 08:45

След като оше нямате НП е излишно да се говори. Като го получите може да се коментира конкретно. Принципните приказки няма да се от полза. А за трафик-радарите има доста проблеми по техническата им изправност, лаборатрията, която ги изследва и т.н., но това са неща, които вие или адвокатът ви можете да доказвате в съдебния процес при обжалването. Чрез форума ми се струва невъзможно да проектираме цялостното ви защитно поведение.
blossom
Потребител

Мнениеот system » 16 Май 2008, 12:32

Промених маймуницата на питащия. Не можах само да разбера: оспорва ли той че е управлявал автомобила с превишена скорост, или иска да се измъкне с "технически" врътки.
system
Активен потребител

Мнениеот ganeca » 22 Май 2008, 23:48

Колеги, нов съм тук, но ще ви предложа един вариант за защита.
Радара най-вероятно е без камера, заснемаща нарушителя, нали.
Следователно същият се е движил в колона от автомобили и скоростта не е неговата. Освен това дабре ще е да има свидетел, който да се кълне, че водачът е карал с 40км. Така никой не може да докаже, че скоростта е неговата, следователно няма безспорни доказателства за вината на нарушителя, следователно НП- е пада. Поне в съдилищата в Ловешка област.
Успех.
ganeca
Нов потребител

Мнениеот ganeca » 23 Май 2008, 17:58

Oпс, извинявам се. Признавам, че сгафих.
Аз ще се поправя, още не знам къде да пиша.
Но Вие ще ми простите грешката, все пак съм нов.... :oops:
ganeca
Нов потребител

Мнениеот shekila » 25 Май 2008, 14:45

ГАнеса е прав/а. Но има една подробност, че вече някои радари имат камера.
shekila
Младши потребител

Назад към Административно право