начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот ani_kancheva » 24 Фев 2008, 23:43

tiq написа:колеги, някой има ли представа как ще протича усния изпит???
колко човека ще влизат? по списък ли или кой както иска? колко въпроса ще се теглят - един или? после задават ли допълнителни въпроси??????????
някой явявал ли се е на друг подобен изпит????

По шест човека,по два въпроса се теглят,като може да се задават и допълнителни по конспекта!
Относно това как ще се влиза по номера или по желание и на мен ще ми е интересно да разбера! :roll:
ani_kancheva
Младши потребител

Мнениеот Sv_staikova » 25 Фев 2008, 11:17

кажете нещо по тоя 14 въпрос - срокове за произнасяне. Само мен ли ме затруднява тоя въпрос или има и други.
Sv_staikova
Младши потребител

Мнениеот Be.Free » 25 Фев 2008, 12:08

kiril123456 написа:колега, който се се явявали на изпит за съдия по вписванията, имам въпрос към Вас- оценките веднага ли ги обяваваше комисията или ги разбрахте накрая след като мина цялата кампания- тоест чак на класирането.питам, защото и на конкурса за випсвания пак изпитваше Валентина Попова - аз не се явявах , но помня, че разказваха , че тя е изпитвала и била ужасно педантична - искала дума по дума по буквите на закон. Но не разбрах веднага ли се обявяват оценките?

Да оценките се обявяват веднага. Аз В. Попова не можах да я възприема като "ужасно педантична", но определено беше заяждаща се. Разхожда из цялото облигационно, ако ти се падне такъв въпрос. Определено там е в стихията си.

цитат: "Относно това как ще се влиза по номера или по желание и на мен ще ми е интересно да разбера! "

Общо взето се спазваше азбучния ред за съответния ден, но имаше колеги от далече, които искаха да влезнат първи, нямаше проблем. Влизаше се първоначално по 6-7 човека и после на като излезне някой, на негово място влиза друг.
Be.Free
Младши потребител

Мнениеот dadanene » 25 Фев 2008, 15:15

За г-жа Попова също да кажа , че ако ти зададе въпрос и ти не можеш да отговориш не те оставя намира , а те пита още поне два пъти същия въпрос, както и други въпроси отнасящи се до същото, което ти очевидно не си преговарял и няма как да се сетиш,защото си го учил, когато си бил студент и си е останало там . И наставаше една много тегава обстановка-тя пита-колегата отсреща мълчи, тя пак пита същото, колегата пак мълчи и така около десет минути.Колегата съответно се сдухва, другите в стаята, които чакат да ги изпита и те се сдухват.Спомням си че устния изпит за съдии по вписвания започна към 9 часа и свърши следобед към 16.00 часа-всеки го изпитваха най-малко половин час, а бяхме около 20 човека за този ден.Така че пригответе се-изискват се най-вече нерви тип "корабни въжета",а вече кафе, цигари и т.н. според нуждите на кандидата :D
dadanene
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 25 Фев 2008, 16:37

здравейте, съвсем нова съм във форума, макар че до сега бях участник в него но като читател.
сега се интересувам от това какви материали изпалзвате при подготовката си за устния изпит. става въпрос за ? свързани с принципите на ИП, с актовете на ДСИ, със сроковете в които същия следва да се произнася и съответно защо мислите е даден отделен въпрос за представителството на Дл.
колкото до протичането на самия изпит искам да ви кажа че е пълна ГАВРА. ИСТИНСКИ УЖАС!
Liamar
Младши потребител

Мнениеот tiq » 25 Фев 2008, 23:59

по отношение насроковете за произнасяне на СИ
просто в няколко члена от ГПК - 325а, 319 и съответно по вдигане наобезпеченията в 3 дн. срок
и от тези опорни точици ще развиваш въпросчето .
щото никаде другаде аз не намерих и ред написан.

аз пък се чудя ако ми се падне тоя въпрос 1 и 15
е там какво ще говоря.

откъде да се чете за правомощията и отговорностите на СИ
tiq
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 26 Фев 2008, 11:25

Не искам да ви прекъсвам дискусията, но нали съм добро (понякога) момче - само да вметна:
В ДВ бр.20 от 26.02.2008 г. излезе Наредба за жилищните нужди на длъжника и членовете на неговото семейство.
genius75
Потребител

Мнениеот Sv_staikova » 26 Фев 2008, 11:35

по въпрос 1 чети от принципите в учебника на Ж.Сталев. Те са валидни и в Изпълнителното производство без състезателност и служебно начало, мисля.
.
Sv_staikova
Младши потребител

Мнениеот evel » 26 Фев 2008, 11:49

tiq написа:
откъде да се чете за правомощията и отговорностите на СИ

от Закона за съдебната власт :wink: И Ж.Сталев е написал няколко редчета... :D
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот Sv_staikova » 26 Фев 2008, 11:55

tig, къде видя 3-дневен срок за вдигане на обезпеченията. Нещо се обърках. Това го има по АПК за това ли имаш предвид.
Sv_staikova
Младши потребител

Мнениеот tiq » 26 Фев 2008, 12:20

3 дн срок по чл. 325а ГПК- за вдигането на обезпечения по ГПК няма изрично посочен срок и поради това аз мисля , че трябва да се направи в 3 дн.срок
благодаря, колега ама в ЗСВ за отговорността нищо няма.
има само за статута на ДСИ.
tiq
Младши потребител

Мнениеот evel » 26 Фев 2008, 15:43

tiq написа:благодаря, колега ама в ЗСВ за отговорността нищо няма.
има само за статута на ДСИ.

ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ - за друго не се сещам...ако някой колега чете от другаде, да сподели... :D

За някои въпроси от конспекта няма какво толкова да се каже. :D
Родовата и местната компетентност също не разбирам защо е в отделен въпрос... :roll:
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот tiq » 26 Фев 2008, 16:09

благодаря, Еvel !!!!
и аз нямам обяснение защо като понякой въпроси има да се каже по три реда отделени?!?!?!?
не завиждам на колегата н акойто се паднат такива...ама той може да е всеки от нас............. и тогава много ВВВВВВ, че сме чели и че по другите въпроси можем да говорим......
пожелавам на всички да си изтеглите въпросчета , който най - много разбирате и сте най- компетентни!!!!!!!!!!!
tiq
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 26 Фев 2008, 16:16

за съжаление обаче колеги тези въпроси се падат , а и комисията не ги пренебрегва, поне така е било на предишните конкурси /този за ЧСИ/ там знам, че на колега с 15 години стаж са му писали двойка на въпроса за принципите....отношението на изпитващите е ужасно, минават тези, които съответно са ....."учили неуморно", а тези като нас си късат нервите, з-о заяждането е страхотно, просто е смешно как колеги без никаква идея за изпълнението ще станат ДСИ.
Liamar
Младши потребител

Мнениеот evel » 26 Фев 2008, 17:23

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!
evel
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 26 Фев 2008, 17:50

юриста-поет...................... :wink:
genius75
Потребител

Мнениеот zurik » 26 Фев 2008, 22:56

Подлежат ли на касационно обжалване исковете по чл.336 и чл.359 от ГПК?
zurik
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 27 Фев 2008, 11:46

zunik провери в Апис практиката по тези искове, аз също се замислих, но май подлежат. Нямам апис иначе щях да погледна, като провериш - докладвай!
Liamar
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Фев 2008, 14:48

:roll:
Последна промяна kalahan2008 на 16 Юни 2008, 20:19, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот i_milev » 27 Фев 2008, 17:41

[quote="kalahan2008"]Относно актовете на ДСИ...
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... 8m9gzeE%3d[/quot

Призовките, запорните и други съобщения актове на ДСИ ли са???
i_milev
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити