начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот REVOLUTION » 06 Фев 2008, 19:11

Няма го в ciela това решение!Незнам според мен тези решения не са правилни , ако разбира се иде реч за несъдебно изпълнително основание.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 06 Фев 2008, 19:14

Ааааааа , да така става! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот evel » 06 Фев 2008, 22:38

Като го зачета този ЗОС и стотици въпроси започват да се въртят из главата ми, ще започна да си ги записвам... :D

Първия: След откриване на производството по несъстоятелност може ли да започне изпълнение по ЗОС? /наясно съм, че заварените не се спират/

Втория: Кога съдебният изпълнител извършва разпределение на сумите и кога депозитаря? /сигурно ще шокирам някой с тъпия въпрос, ама тотално съм объркана/

Имам още въпроси, ама нека обсъдим тези... :D
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот zurik » 06 Фев 2008, 23:55

evel написа:Втория: Кога съдебният изпълнител извършва разпределение на сумите и кога депозитаря? /сигурно ще шокирам някой с тъпия въпрос, ама тотално съм объркана/

Този ми изглежда по- лесен и затова се включвам за него. С несъстоятелността нека се пробва друг.

ЗОЗ
Чл. 35. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2005 г.) (1) Когато залогодателят не
окаже необходимото съдействие за изпълнение върху заложеното имущество или за запазването му, заложният кредитор въз основа на извлечение от регистъра за вписано обезпечение и за започване на изпълнението може да поиска от държавен или частен съдебен изпълнител предаването на заложеното имущество по реда на чл. 414 от Гражданския процесуален кодекс.
(2) Към събиране на равностойността на заложеното имущество се преминава само в случай, че то или някаква част от него не бъдат намерени у залогодателя. В този случай държавният или частният съдебен изпълнител извършва и разпределението на постъпилата сума по реда на Гражданския процесуален кодекс.

Т.е. Съдебният изпълнител извършва разпределението само в посочената в ал.2 на чл.35 от ЗОЗ хипотеза. Във всички останали случаи кредиторът извършва продажбата на запорираната вещ и получената сума се разпределя от депозитаря.
zurik
Младши потребител

Мнениеот mirkov_em » 08 Фев 2008, 18:03

nqkoi moje li da dade testa na izpita za chastni sadebni izpalniteli. blagodarq prdvaritelno
И по делата им ( НОХД №, НАХД №, НЧХД №, Дознание № и т.н.) ще ги познаете.
mirkov_em
Младши потребител

Мнениеот ykostov » 09 Фев 2008, 22:09

evel написа:Първия: След откриване на производството по несъстоятелност може ли да започне изпълнение по ЗОС? /наясно съм, че заварените не се спират/

Чл. 43. (1) Откриването на производство по несъстоятелност на залогодателя не спира започнатото изпълнение по чл. 32.
(2) Синдикът предава имуществото на заложния кредитор за изпълнение по реда на чл. 32, когато установи наличието на залози, вписани по реда на този закон.
(3) Ако заложеното имущество или част от него не се намери у залогодателя, производството по чл. 35, ал. 2 - 5 се развива в рамките на производството по несъстоятелността.
ykostov
Младши потребител

Мнениеот ponedelnik » 11 Фев 2008, 08:56

Кандидат ДСИ, мислите ли си за това, че е възможно да ви подменят конкурсните работи?
Има ли според вас гаранции, че няма да подменят вашите листи - с вашите отговори, с други листи - с други отговори.
Те са, според обявените правила, не надписани, съдържащи единствено означения със знак на вярната буква - отговор, с кръст или тик.
Дори и да си видиш, след оценяването, работата, как ще можеш да докажеш, че това не са твоите отговори. То, едва ли, и вие ще имате сигурност по този въпрос!
Мисля си и се питам, а най - не ми харесва отговор: Който не вярва на МП да не ходи на конкурс !
ponedelnik
Младши потребител

Мнениеот gudio » 11 Фев 2008, 09:38

ponedelnik написа:Кандидат ДСИ, мислите ли си за това, че е възможно да ви подменят конкурсните работи?
Има ли според вас гаранции, че няма да подменят вашите листи - с вашите отговори, с други листи - с други отговори.
Те са, според обявените правила, не надписани, съдържащи единствено означения със знак на вярната буква - отговор, с кръст или тик.
Дори и да си видиш, след оценяването, работата, как ще можеш да докажеш, че това не са твоите отговори. То, едва ли, и вие ще имате сигурност по този въпрос!
Мисля си и се питам, а най - не ми харесва отговор: Който не вярва на МП да не ходи на конкурс !

:lol: :lol: Е-е-е, не се издържа !!! Ви к`во си мислите, че нещо за митничари или за евродепутати кандидатствате :?: :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

otnosno podmiana na otgovorite

Мнениеот TzveteM » 11 Фев 2008, 12:26

Ne e nujno da kandidatstvame za mitni4ari za da ni spoleti takava podmiana na testa. Vse pak kolega gudio za konkursa za 4SI se govori kakvi miti4ni sumi sa dali niakoi hora za da stanat 4SI. O6te pove4e 4e i togava ima6e dosta strannosti v otzeniavaneto na ustnia izpit. Kolegi izkarali na 5.00. kakto i takiva s otzenka 5.50 na ustnia izpit imaha 2.00. Koeto e pove4e ot stranno, pri tova govoria za kolegi s praktika i opit. Taka 4e vsi4ko moje da se o4akva ot MP.
TzveteM
Младши потребител

Мнениеот gudio » 11 Фев 2008, 12:43

Колегата Гъдю например и колкото и странно да ви се вижда, не е дал нито лев за да се класира на конкурса за ЧСИ, освен за семинара на ... Белазелков :lol: Не забравяйте - в началото на темата го казаха някои хора - кандидатствате за работа, която по принцип е... меко казано недолюбвана не само от масата сънародници на Андрешко, но и в световен мащаб :wink: Баш връзкарите и т.н. няма да се хвърлят да ви прецакват... точно за тази длъжност, спокойно :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bubamara2 » 11 Фев 2008, 18:04

До кой районен съд се подават молбите за издаване на изпълнителни листове по изп. основания по чл.237, ал.1, букви "и", "к" и "л"?? :?:

Добре дошъл, на Гъдю отново :D
bubamara2
Потребител

Мнениеот mnogo_prost » 12 Фев 2008, 00:02

Колегата Гъдю е доста докачлив по въпроса доколко честно си е спечелил така недолюбваното /според него/ място. Интересно защо ли...?
Обикновено най-напористите защитници на определена кауза са толкова страстни най-вече - ЗА ДА ПОВЯРВАТ САМИ В ЕДНА НЕИСТИНА.
Успех в благородната Ви професия, колега Гъдю... И отделяйте повече време на работата си, отколкото на форумите и на такива простаци като мен.
mnogo_prost
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Фев 2008, 06:55

mnogo_prost написа:Колегата Гъдю е доста докачлив по въпроса доколко честно си е спечелил така недолюбваното /според него/ място. Интересно защо ли...?
Обикновено най-напористите защитници на определена кауза са толкова страстни най-вече - ЗА ДА ПОВЯРВАТ САМИ В ЕДНА НЕИСТИНА.
Успех в благородната Ви професия, колега Гъдю... И отделяйте повече време на работата си, отколкото на форумите и на такива простаци като мен.

Е-е-е-х, Калахане, просто вдъхвам оптимизъм на хората... иначе, спокойно, няма да ти се пречкам из форума, решил съм да се махна ама в случая не издържах на конспиративните теории. :-) А на конкурса за ЧСИ, както впрочем и на първия конкурс за нотариуси, останаха незаети места... Когато нещо е ново и не се знае как ще тръгне, хората не смеят да се пробват... докато за неособено привлекателна държавна работа ще се избият и световни заговори им се привиждат :-( А тук в тази тема някъде го казах - никой не е станал ЧСИ заради "престижа и общественото уважение" към тази професия, още по-малко заради някакво перверзно удовлетворение от отнемане на чуждо имущество и упражняване на властнически правомощия... Впрочем едва ли някой е станал и нотариус заради голямото удоволствие от нотариалната дейност :-)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ponedelnik » 12 Фев 2008, 08:43

Ех, Гъдю, поне да беше отговорил на въпроса ми - Има ли гаранции, че това няма да се случи?
Не е нужно на всеки да се случи. Достатъчно е на един или няколко участника да се случи.
Или може би си мислиш, че това - 0,5 - 1%, несправедливост и нечестност е в границите на допустимата "статистическа" грешка!
Достатъчно е ти да не си обекта на статистическата грешка.
Продължавам да питам: Има ли гаранции и толкова ли е трудно и скъпо да се създадат такива на практика?
Напр.: Имаш два листа за отговори. Предаваш изпитната си работа, наложена или сравнена с 2-рия екземпляр, и си тръгваш с него - подписан от приелия първия.
Признавам, че съм мнителна, защото аз, а мисля, че и много други, имаме своите основания за това.
Не вярвам на афишираната ПРОЗРАЧНОСТ И ЧЕСТНОСТ!!!
ponedelnik
Младши потребител

Мнениеот viola2006 » 12 Фев 2008, 08:44

Молбата за здаване на изпълнителен лист въз оснва на някой от актовете, посочени в чл. 237 б "е" до "м" се подава до РС по местожителството на длъжника или по местоизпълнението.
viola2006
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Фев 2008, 11:07

ponedelnik написа:Ех, Гъдю, поне да беше отговорил на въпроса ми - Има ли гаранции, че това няма да се случи?

Има гаранция :wink: и гаранцията е - ако искат да ви скъсат, ще го направят на устния изпит. А "свой човек" заговорниците 8) ще пробутат на писмения не като използват симпатично мастило, дублирани писмени работи, трикове от книги на Дан Браун и пр., а като му дадат, защо не - напр. трите варианта на теста с отговорите. Другите кандидати обаче също имат шанс да се подготвят така, че да познаят верните отговори и без да им дават теста предварително.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 12 Фев 2008, 12:47

neonato написа:Айде почна се - Калахан и Гъдьо - първи мач.
Играят се две полувремена по 60 мин. всяко.
Рефер трябва ли ви? Страничен разбира се.

По скоро ще гледаме 2 сезон на култовия сериал-“Докато lex светува”.В тази серии, клонинга на kalahan-kalahan 2008 , ще се изправи отново срещу дон Gudio , финала обещава да е покъртителен! :lol: :lol: :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 12 Фев 2008, 15:14

Чели ли сте разказчето "Вратата на закона" от Фр. Кафка ?
Чака един байчо пред вратата на Закона, но пазачът все не го пуска - "Чакай още, не му е дошло времето да влизаш"... Накрая байчото умрял от старост, а душата му преди да се възнесе - гледа: пазачът заключва вратата на Закона и... си тръгва. Душата на байчото му вика: "Защо заключваш ?" А пазачът отговорил: "Ами тази врата беше предназначена само за теб. Сега щом те няма, аз няма от кого да я пазя"...
:roll:
Аватар
gudio
Активен потребител

компетентен съд за издаване на ИЛ

Мнениеот viola2006 » 12 Фев 2008, 15:51

Абе, аз отговорих, ама сега се опраждат съмнения за написаното! Каква е логиката да не е изрично посочено в чл. 242 ГПК кой е компетентния съд за актовете по тези букви??? Някой друг , освен нас двете не си ли бута главата?! :cry:
viola2006
Младши потребител

Мнениеот evel » 12 Фев 2008, 17:04

Да и аз се зачудих по въпроса...
Според Ж.Сталев при несъдебните изпълнителни основания от всякакъв вид местната подсъдност се разпределя м/у районните съдилища съобразно чл.242, ал.2... :roll:
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити