начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот titin » 15 Ное 2007, 17:12

crazyfrog написа:А действащ ДСИ наравно със Сульо и Пульо ли ще се явява на изпит ???

Колега сигурно имате предвид- такъв ДСИ, който е назначен "до провеждане на конкурс". Ако това е въпросът ви- да и той ще трябва да се яви, па макар и да не е "Сульо и Пульо" :twisted: Защо решихте, че само "Сульо и Пульо" ще се явяват? О и Мульо, Гульо и всички други, които искат да се пробватсъщо ще се явят.

[quote]В Държавен вестник не намерих нищо по въпроса. Да не би аз да съм недогледала? Embarassed"-

още нищо не е излязло в ДВ. Тази заповед на министърката явно също се е загубила някъде по пътя от МП до редакцията на ДВ подобно на заповедта за конкурса за нотариуси.
titin
Потребител

Мнениеот crazyfrog » 15 Ное 2007, 17:12

Тотален конкурс и конкурси до дупка - там е истината !!!
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот crazyfrog » 15 Ное 2007, 17:23

[
quote]Колега сигурно имате предвид- такъв ДСИ, който е назначен "до провеждане на конкурс". Ако това е въпросът ви- да и той ще трябва да се яви, па макар и да не е "Сульо и Пульо" :twisted: Защо решихте, че само "Сульо и Пульо" ще се явяват? О и Мульо, Гульо и всички други, които искат да се пробватсъщо ще се явят.

А Дуле и Коки дали ще се явят ? много ми харесват песните им
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот portokal » 15 Ное 2007, 17:30

Хаха, и на мен. Което ми напомня, че вече почти никъде не продават касетофони гаднярите, а аз имам македонска попмузика само на касети, изпратени ми навремето от Скопие. И развален касетофон.
Същата работа с плочите. Майка ми и баща ми колко са събрали навремето, че и аз като лапе, а няма как да ги слушам.

Та значи одобряваш, че се явяват и Сульо, и Пульо, и ДСИ? :D
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот crazyfrog » 15 Ное 2007, 17:40

crazyfrog написа:Тотален конкурс и конкурси до дупка - там е истината !!!

Това и казах по-горе - IN CONCURS VERITAS !
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Ное 2007, 17:50

crazyfrog написа:А действащ ДСИ наравно със Сульо и Пульо ли ще се явява на изпит ???

Което пък противоречи на 100 процента на това ваше мнение…….или страдате от раздвоение на личността или 2-ма различни човека пишат под това име! :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот RichterZR » 15 Ное 2007, 19:23

Ако отговаря на условията на чл. 269 от ЗСВ - НЕ. Според тази разпоредба, в случай че е налице единствен кандидат, който е работил като държавен съдебен изпълнител повече от 5 години, той се назначава на длъжността без конкурс. Това обаче според мен са редки изключения, и може би почти няма да ги има.
Колкото до "залягането" и скачането на бой, за тези две и половина години като ДСИ не ми се е случвало... Хайде, да кажем, аз съм с доста внушителна фигура, но освен това държа да спомена, че не съм насрочил нито едно изпълнение, на което да не е присъствал полицай, ей така, за сигурност. А и ДСИ няма право да връчва призовки, това е работа на призовкаря, или на кметовете и секретарите по селата. Тъй че, не е толкова страшно изпълнението, стига да имаш настройката да го работиш... :twisted:
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 16 Ное 2007, 14:44

Все още се чудя, дали да се кандидатирам, все още имам време, докато публикуват обявлението в ДВ...
genius75
Потребител

Мнениеот crazyfrog » 16 Ное 2007, 15:08

...и в РС и в сайта на МП... и защо още я няма никъде тази пуста заповед, освен в нашия форум ???
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот mixxer » 16 Ное 2007, 15:45

Колеги, аз на друго се чудя! Как в тази заповед може да пише, че са свободни местата по градове при положение, че към момента там работят ДСИ-та. Някой май се е пообъркал......Или какво поработихте и сега по къщята, кой от къде дошъл! Що за съдебна система е това колеги - изтарвали питомото тръгнали да гонят дивото?
mixxer
Нов потребител

Мнениеот palavnik » 16 Ное 2007, 16:08

Миксер, много си прав! Има такива колеги. Не постъпват коректно към тях. Ами като е така нека да направят конкуси наред в съдебната систма.
palavnik
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 16:20

mixxer написа:Колеги, аз на друго се чудя! Как в тази заповед може да пише, че са свободни местата по градове при положение, че към момента там работят ДСИ-та. Някой май се е пообъркал......Или какво поработихте и сега по къщята, кой от къде дошъл! Що за съдебна система е това колеги - изтарвали питомото тръгнали да гонят дивото?

Какво означава това?Не може да работят на постоянен ТД и да обявят конкурс за местата им.Не сте рабрали добре.Или са на срочен ТД до провеждане на конкурс , или изпълняват ДСИ с още няква служба.Така че няма лошо да има конкурс.И аз се двоумя дали да кандидатствам.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот mixxer » 16 Ное 2007, 16:38

Не е редно и още по малко коректно както беше написал "Палвник" да се явяват на равна нога с токущо завършили студенти решили да си поиграят на "право". Това колеги не е игра. А и след като се те избрали да изпълняваш определена длъжност, която е страшно конфликта изведнъж да тръгнат да търсят друг. Ами то тогава, така наречените ДСИ-та на ТД до провеждане на конкус за какво изобщо са работили?????
mixxer
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 16:56

mixxer написа:Не е редно и още по малко коректно както беше написал "Палвник" да се явяват на равна нога с токущо завършили студенти решили да си поиграят на "право". Това колеги не е игра. А и след като се те избрали да изпълняваш определена длъжност, която е страшно конфликта изведнъж да тръгнат да търсят друг. Ами то тогава, така наречените ДСИ-та на ТД до провеждане на конкус за какво изобщо са работили?????

Това е много неколегиално изявление:
1.Когато колегите са подписвали срочните си ТД , много добре са знаели за какво става въпрос, така че изобщо не могат да бъдат изненадани.Напротив , работейки , те са се учили от практиката и са с едни гърди напред, пред останалите кандидати , така че буди недоумение защо се страхуват от “студентчетата”
2.Крайно некоректно е да се делят колегите на студентчета и “женени за постовете си чички и лелки”.Защото аз пък мога да кажа , че е време на дядките , които са решили , че като ДСИ , кротко ще си дремят до пенсия , трябва да отстъпят пред кандидати , на които наистина им се работи.
3.Накрая , точно това е ролята на конкурса , да отсее несериозните или недобре подготвените кандидати от останалите.
В заключение mixxer ако сте ДСИ на срочен ТД , започнете да се подготвяте за конкурса , а не да се вайкате във форума , като някоя лелка , на която са спрели тока , точно преди любимия латиносериал. :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот crazyfrog » 16 Ное 2007, 17:36

REVOLUTION написа:
mixxer написа:Не е редно и още по малко коректно както беше написал "Палвник" да се явяват на равна нога с
Това е много неколегиално изявление:
1.Когато колегите са подписвали срочните си ТД , много добре са знаели за какво става въпрос, така че изобщо не могат да бъдат изненадани.Напротив , работейки , те са се учили от практиката и са с едни гърди напред, пред останалите кандидати , така че буди недоумение защо се страхуват от “студентчетата”
2.Крайно некоректно е да се делят колегите на студентчета и “женени за постовете си чички и лелки”.Защото аз пък мога да кажа , че е време на дядките , които са решили , че като ДСИ , кротко ще си дремят до пенсия , трябва да отстъпят пред кандидати , на които наистина им се работи.
3.Накрая , точно това е ролята на конкурса , да отсее несериозните или недобре подготвените кандидати от останалите.
В заключение mixxer ако сте ДСИ на срочен ТД , започнете да се подготвяте за конкурса , а не да се вайкате във форума , като някоя лелка , на която са спрели тока , точно преди любимия латиносериал. :wink:

И какво му е неколегиалното? Неколегиално е да драпаш като гнида да заемеш нечие място ! Да типично българска черта - завист и злоба към вече работещите ! А Вие каква точно революция сте - Велика Октомврийска или Аха май сте Френска - сама ще се досетите защо !
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 17:53

Хахахаха.Издадохме се.Нали бяхте за конкурсите до дупка , лудажабо.Я ни разяснете на кой са местата щото не ми е ясно :shock: :shock: ……….. като гледам от заповедта на министъра, са свободни, или вие ще ни кажете нещо повече? :lol: :oops:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот mixxer » 16 Ное 2007, 17:59

Напротив колега "Революционерин" не съм ДСИ! Мога само да кажа, че практика не може да се замени с нищо и докато Вие злословите по адрес на ДСИ-та те си трупат стаж пък на какъвто ще да е ТД.
mixxer
Нов потребител

Мнениеот crazyfrog » 16 Ное 2007, 18:02

Че някой да Ви е казвал, че не съм ??? Нооооо, където действително ще се покаже кой колко струва ! И как според Вас "студентчето" даже и да реши теста с едничко въпросченце по-добре от действащия ДСИ, ще докаже че е по-добре професионално подготвено за нещо, което никога не е работило ? Че то конкурса е опрочен тогава, те действащите ДСИ имат предимство ?
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 18:05

Против никого не злословя уважаеми…..за разлика от вас.Просто не приемам мнение , че някои трябва да работи на някакъв пост , без да заслужава.А конкурса е точно затова.Ако смятат колегите , че искат да продължат да работят като ДСИ , нека да докажат , че са по-добри от другите кандидати.Конкурса е обявен за свободни места и всякакви други приказки са пълни глупости , на много изплашени хорица , които си знаят хала……………… :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 18:08

crazyfrog написа:Че някой да Ви е казвал, че не съм ??? Нооооо, където действително ще се покаже кой колко струва ! И как според Вас "студентчето" даже и да реши теста с едничко въпросченце по-добре от действащия ДСИ, ще докаже че е по-добре професионално подготвено за нещо, което никога не е работило ? Че то конкурса е опрочен тогава, те действащите ДСИ имат предимство ?

Ааааа , да бе да!Тия приказки са ми познати.Той горканчото ДСИ не може да се реши теста , не знае на устния , обаче сакън , работил е вече и знае на практика как стоят нещата.Тия ги разправяйте на някой , който не е юрист.
REVOLUTION
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити