- Дата и час: 23 Ное 2024, 16:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
|
|
Колега, можете ли да ми кажете къде точно е публикувана заповедта и въпросника, защото не мога да го видя от тук.
Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви предварително!
- renka_82
- Потребител
Аз съм бивш ДСИ и след тазгодишните конкурси станах районен съдия. Виждам, че и мястото, което заемах е сред обявените, и се надявам, че към пролетта ще има титуляр. Това ме радва, защото съдебното изпълнение, както се знае, е една доста нелека и важна държавна дейност и никак не е маловажно кой и как я изпълнява. Междувпрочем, имам знанията и уменията на съдебен изпълнител, и понеже мисля, че те са за това, да бъдат споделени, ще се радвам да ви бъда полезен. Питайте, когато нещо ви интересува, и стига да е от моята компетентност, ще ви отговоря. Ше се радвам и други колеги, дори действащи ДСИ, да се включат. Засега чао...
- RichterZR
- Младши потребител
Стига сте питали първо за възнаграждението, което се плаща за тази работа!
Трудна работа е тая "държавно съдебно изпълнение", за разлика от "частното съдебно изпълнение", така че, ако ви вълнува въпроса със заплащането - не кандидатствайте за първото, а кандидатствайте за второто.
И другото, ако сте посредствени, си стойте там, където сте си. Не мислете, че като станете ДСИ ще си осигурите тихо и спокойно място, където да се пенсионирате в леност.
Съдебното изпълнение е фазата, която осигурява възможността осъдителните съдебни решения да не остават просто изразходвани листи хартия.
Не мислете само за това, какво и колко вие можете да вземете!
Препоръчвам да мислите повече за това, какво вие можете да направите за и от тази позиция!
Трудна работа е тая "държавно съдебно изпълнение", за разлика от "частното съдебно изпълнение", така че, ако ви вълнува въпроса със заплащането - не кандидатствайте за първото, а кандидатствайте за второто.
И другото, ако сте посредствени, си стойте там, където сте си. Не мислете, че като станете ДСИ ще си осигурите тихо и спокойно място, където да се пенсионирате в леност.
Съдебното изпълнение е фазата, която осигурява възможността осъдителните съдебни решения да не остават просто изразходвани листи хартия.
Не мислете само за това, какво и колко вие можете да вземете!
Препоръчвам да мислите повече за това, какво вие можете да направите за и от тази позиция!
- ponedelnik
- Младши потребител
И защо да не питаме.Значи в България работодателите пишат по 1 лист изисквания към кандидатите , обаче когато кандидат-работника поиска да узнае , какво ще е възнаграждението му и се почва едно мърморене “Как смеете , мързеливец , дрън дрън , “.Всички такива персони ги препращам към учебника на проф.Мръчков да прочетат главата за трудовото възнаграждение и неговото значение за работника.Макар ,че те няма да го сторят. Karanedeff става дума за ДСИ , а не за ЧСИ , така че въпросът за трудовото възнаграждение е резонен.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Абе по-малко от хиляда лева взимат чисто ДСИ! И като знам каква работа трябва да вършат, изобщо не виждам смисъл да се кандидатства, ако някой му се занимава, да стане поне ЧСИ, че да изкарва повече парички.
За жени пък изобщо не било подходящо - въвода във владение им се отразявал зле цялостно
За жени пък изобщо не било подходящо - въвода във владение им се отразявал зле цялостно
- fixxxer
- Потребител
karanedeff написа:didito написа:до кога е срока за подаване на документи
Чети ЗАКОНА ЗА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ и наредбите
Колега karanedeff, вие явно сте се объркал и считате, че става дума за конкурс за ЧСИ, а то не е така. Става дума за ДСИ, а регламента на конкурса е уреден в заповедта на министъра, тъй че там трябва да се търси какъв е срока за подаване на документите.
Мен обаче ме озадачи нещо друго - в заповедта пише, че ще се проверяват знанията на кандидатите по ГПК, действащ към момента на провеждане на конкурса. Конкурса се състои от писмен и устен изпит. Писмения ще бъде на 15.02. 2008 г., тоест още ще действа стария ГПК. Устния, мисля си, ще бъде обаче след 01.03. 2008 г., когато вече ще бъде в сила новия ГПК. Но никъде не е уточнено как ще се процедира в този случай, защото това също е част от провеждането на конкурса. Тоест, може да се получи така, че двата етапа на конкурса да са по два различни ГПК, ако се спази точно принципа за буквата на заповедта. Помислете, и дано някой да разсее съмненията ми...
Колкото до възнаграждението, принципа за определяне на заплатата на ДСИ е в размер на 90 % от заплатата на районен съдия. Това е. Нито е малко, нито е много, а и работата не е чак толкова страшна... Ако човек умее да подрежда времето си, винаги ще успее да се справи, дори и с тонове работа /каквато държавното съдебно изпълнение не предлага /. След като се появиха ЧСИ, също се поразтовариха малко службите, тъй че, който е навит, нека кандидатства. Успех !
- RichterZR
- Младши потребител
t_evaline написа:Kakvo e zapla6taneto za tazi dlajnost?
Допреди 2-3 години ДСИ вземаха по 700 лв. някъде, горе-долу колкото един младши съдия. Сега не знам колко. А конкурс за ЧСИ май скоро няма да има, по-скоро конкурс за помощник-изпълнители се очаква в най-скоро време, но министърката го бави.
- kalahan
- Потребител
fixxxer написа:За жени пък изобщо не било подходящо - въвода във владение им се отразявал зле цялостно
Тоест? С психически разстройства, със синини и други телесни повреди, или нещо друго?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:fixxxer написа:За жени пък изобщо не било подходящо - въвода във владение им се отразявал зле цялостно
Тоест? С психически разстройства, със синини и други телесни повреди, или нещо друго?
Абе гадно си е, не знаеш, кой къде ще ти скочи на бой. В повечето случаи си сам, без "подкрепление". Имам приятелка, която напусна и е доста по-спокойна сега. Друг колега още работи там, все заляга по паланки да връчва призовки лично.
- gery
- Потребител
[цитат:"........ Друг колега още работи там, все заляга по паланки да връчва призовки лично."
Защо така Тази работа все още си я вършат призовкарите и без да "залягат". Ако разбира се говорите за държавните съдебни изпълнители.
А и полицията и съдебната охрана засега поне им оказва съдействие и не са съвсем сами.
Вярно, че работа е неприятна- във вечен конфликт си със страните: с длъжника, че му взимаш имуществото/най-общо/, с взискателя- че не го правиш достатъчно бързо/ при положение, че той е този, който трябва да посочи способ за изпълнение/. Но ако си вършиш съвестно работата поне няма да си в конфликт със себе си. Иначе е добро начало за хора в малък град и без стаж.
Защо така Тази работа все още си я вършат призовкарите и без да "залягат". Ако разбира се говорите за държавните съдебни изпълнители.
А и полицията и съдебната охрана засега поне им оказва съдействие и не са съвсем сами.
Вярно, че работа е неприятна- във вечен конфликт си със страните: с длъжника, че му взимаш имуществото/най-общо/, с взискателя- че не го правиш достатъчно бързо/ при положение, че той е този, който трябва да посочи способ за изпълнение/. Но ако си вършиш съвестно работата поне няма да си в конфликт със себе си. Иначе е добро начало за хора в малък град и без стаж.
- titin
- Потребител
А действащ ДСИ наравно със Сульо и Пульо ли ще се явява на изпит ???
Е ми да, ако иска да смени мястото или да бъде назначен безсрочно. Що, ти какво предлагаш?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
|
|