Здравейте,
Имам един въпрос:
Мога ли по редовен път да изискам справка от МВР за всички задгранични пътувания за последните 10 години на дадено физическо лице, което понастоящем е мой служител. Работи във фирмата ми от 1 година и половина. Фирмата ми е ЕООД.
Благодаря ви предварително
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Справка в МВР за задгранични пътувания
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
МВР си издават такива справки по писмени искания без проблем и в кратки срокове. Казвам го от опит. На два пъти сме искали такива справки. Само дето ние сме ги изискали в качеството си на държавна институция.
Но за такъв дълъг период от време, пък и на ЕООД не знам.
Ако не опиташ няма да разбереш със сигурност.
Но за такъв дълъг период от време, пък и на ЕООД не знам.
Ако не опиташ няма да разбереш със сигурност.
- fester1
- Потребител
Re: Справка в МВР за задгранични пътувания
praskov написа:Здравейте,
Мога ли по редовен път да изискам справка от МВР за всички задгранични пътувания ... на дадено физическо лице, което понастоящем е мой служител.
НЕ.
Това, че лицето е Ваш служител, не Ви дава НИКАКВО правно основание, Вие от свое име да "изисквате", данни от лично естество за него, противно на неговото желание или без неговото знание. Още по-малко да изисквате такава информация от МВР.
Ако лицето е извършило престъпление, или друг деликт, и е въбудено съответното производство, и се намери, че обстоятелствата свързани с пътуванията на лицето зад граница имат отношение към възбуденото производство, едва тогава въпросните данни ще бъдат СЛУЖЕБНО изискани от МВР.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Re: Справка в МВР за задгранични пътувания
praskov написа:Здравейте,
Имам един въпрос:
Мога ли по редовен път да изискам справка от МВР за всички задгранични пътувания за последните 10 години на дадено физическо лице, което понастоящем е мой служител. Работи във фирмата ми от 1 година и половина. Фирмата ми е ЕООД.
Благодаря ви предварително
Поне можехте да напишете за какво Ви е т.нар справка !
Ако спрямо това лице има образувано гр.дело няма никаква пречка с издадено съдебно удостоверение да си получите необходимата информация от местното ОДП.На мен до сега,в качеството на адвокат и процесуален представител ми се е налагало да взимам подобна информация,но първоначално съм се обръщал към съда за издаване на съдебно удостоверение.
След издаване на съдебното удостоверение се подготвя молба до ОДП-то.Заплаща се такса 10 лв. И след около 10 дни удостоверението от ОДП е изготвено.
Има една особеност - на удостоверението вписват,че след 01.01.07 год.има вероятност от непълнота на данните ,тъй като проверките на ГКПП-тата се извършвали по метода на ......
Но при моите удостоверения до сега непълнота не е имало до сега.
Въпросните удостоверения са ми вършили пред съда добра работа като доказателства по делата.
- sarbijanac
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|