- Дата и час: 03 Дек 2024, 01:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ET или ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
ET или ЕООД
не за пръв път се сблъсквам с изискването към служителите във фирма осъществяваща търговка дейност за регистрация на фирма на тяхно има за сметка на дружествота (да речем). Не съм специалист в тази област и тази система не ми е никак ясна. какви са предимствата и недостатъците на тези два вида търговци?
- чудещ се
Re: ET или ЕООД
ЕТ би отговарял с цялото си имущество ако недай боже се наложи.Но иначе е по-евтино като регистрация.По-сигурно е да регистрирате ЕООД.
- Анди
и моите разсъждения са в тази насока, но ума не ми побира защо е цялата тази задълженост? такава ли е действащата схема в момента?
- чудещ се
така е, така е.....
ЕТ е физическо лице придобило качеството търговец - няма нов субект на правото;
ЕООД е юридическо лице нов субект в правото за задълженията на ЕООД не отговаряш с твоето имущество, дружеството си има свое собствено такова и твоето лично не се засяга
разликата в цените за регистрация е около 200лв. (говоря за таксите без хонорар) в повече за ЕООД. Прецени си рискова ли ще е дейността ти, ако да - по добре е ЕООД
за повече информация 0887695928
ЕТ е физическо лице придобило качеството търговец - няма нов субект на правото;
ЕООД е юридическо лице нов субект в правото за задълженията на ЕООД не отговаряш с твоето имущество, дружеството си има свое собствено такова и твоето лично не се засяга
разликата в цените за регистрация е около 200лв. (говоря за таксите без хонорар) в повече за ЕООД. Прецени си рискова ли ще е дейността ти, ако да - по добре е ЕООД
за повече информация 0887695928
- митко
Да, но забравихте да споменете, че докато за ЕТ няма задължителен минимум за капитал за започване на дейността, при ЕООД-то - говорим за минимум 5000 лв, с които едноличният собственик трябва да разполага, ако иска да регистрира такова дружество.
Иначе съм съгласен, че ЕООД-то е по-добър вариант от ЕТ-то.
Иначе съм съгласен, че ЕООД-то е по-добър вариант от ЕТ-то.
- Башир Насим
Да видим дали съм те разбрала правилно:
дружеството работодател иска от служителите си да си регистрират фирма като то е готово да поеме разходите по регистрацията и въпросът ти е защо й е да го прави и какви последици може да има това за служителя и в частност ако регистрира ЕООД или ЕТ... така ли е?
дружеството работодател иска от служителите си да си регистрират фирма като то е готово да поеме разходите по регистрацията и въпросът ти е защо й е да го прави и какви последици може да има това за служителя и в частност ако регистрира ЕООД или ЕТ... така ли е?
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Tva be6e nai- logi4nia vapros, opa, pardon, otgovor do momenta...
4ovekat se 4ude6e ne6to, kadeto nikoi dosega, osven Vas, ne go razbra...
4ovekat se 4ude6e ne6to, kadeto nikoi dosega, osven Vas, ne go razbra...
- 444
това е в идеалният случай, ако работодателят регистрира за своя сметка на името на свой служител, разходите са не малки, а да не споменаваме всичките условности и капита на ЕООД. Но да изисква да се регистрираш като търговец еднинствено и във връзка с дейността, която самият той развива ми е странно, и как може да те задължи да го направиш? и все пак ако наистина искаш да се занимаваш с това кой е по удачния вариант?
- чудещ се
Няма как да те задължи......но ще те изхвърли и после какво - ще го съдиш?.....
Колкото до капитала 5 000 в. за ЕООД-то ти трябват за да ги внесеш и без проблеми 2-3 дни след регистрацията можеш да ги изтеглиш.
Щом иска от вас, значи има нещо предвид.......зависи какво е ако има риск - по-добре ЕООД,
На практика ти трябват около 350 лв. за рег.на ЕООД - в съда, НОИ, дан.служба, БУлстат (включват се и всички заверки, печати, преписи и т.н.) + 200-300лв адвокатски хонорар. Само не ходи в счетоводна къща - евтино ще ти е, но после жална ти майка. И пак да кажа за 5 000лв. - ще ти трябват за 10-20 дни.
При ЕТ нещата са:разноски около 140 лв. - хонорар - 100-150лв.
колкото до осигуряването - ЕТ е самоосигуряващо се лице - осигуровките се внасят върху мин.осиг доход - 200 лв., от следващата година ще е 220лв.
На скоро имах един такъв случай.......от гледна точка разходите по-важен е въпроса за осигуровки и данъци. Имам един близък опитен счетоводител.. мога да те свържа с него - занимава се с точно такива въпроси. Ако решиш звънни 0887695928 - митко и ще ти дам координатите му
Колкото до капитала 5 000 в. за ЕООД-то ти трябват за да ги внесеш и без проблеми 2-3 дни след регистрацията можеш да ги изтеглиш.
Щом иска от вас, значи има нещо предвид.......зависи какво е ако има риск - по-добре ЕООД,
На практика ти трябват около 350 лв. за рег.на ЕООД - в съда, НОИ, дан.служба, БУлстат (включват се и всички заверки, печати, преписи и т.н.) + 200-300лв адвокатски хонорар. Само не ходи в счетоводна къща - евтино ще ти е, но после жална ти майка. И пак да кажа за 5 000лв. - ще ти трябват за 10-20 дни.
При ЕТ нещата са:разноски около 140 лв. - хонорар - 100-150лв.
колкото до осигуряването - ЕТ е самоосигуряващо се лице - осигуровките се внасят върху мин.осиг доход - 200 лв., от следващата година ще е 220лв.
На скоро имах един такъв случай.......от гледна точка разходите по-важен е въпроса за осигуровки и данъци. Имам един близък опитен счетоводител.. мога да те свържа с него - занимава се с точно такива въпроси. Ако решиш звънни 0887695928 - митко и ще ти дам координатите му
- митко
митко написа:
Само не ходи в
> счетоводна къща - евтино ще ти е, но после жална ти майка.<
Митко, какво точно имаш предвид, че счетоводните къщи не могат да водят счетоводството като твоя приятел или...?
чудещ се, ела в нашия офис (счетоводна къща) и ще ти дадем безплатна консултация по въпроса.
За адреса ни и за нас: http://euroconsult.biz
Само не ходи в
> счетоводна къща - евтино ще ти е, но после жална ти майка.<
Митко, какво точно имаш предвид, че счетоводните къщи не могат да водят счетоводството като твоя приятел или...?
чудещ се, ела в нашия офис (счетоводна къща) и ще ти дадем безплатна консултация по въпроса.
За адреса ни и за нас: http://euroconsult.biz
- Счетоводител
Явно е останало погрешно впечатление! Поднасям извиненията си на Счетоводителя, най-искрени. Считам, че счетоводители са прекрасни хора с познания особено важни и актуални в днешно време за многобройните дружества. Повечето от счетоводните къщи предлагат и услуги (съдебни рег. например), които считам, че попадат в кръга на юридическите, а не икономическите и в частност счетоводните. Това е причината да не съветвам някой да ходи в такива къщи, относно тези въпроси, а иначе считам, че всяка фирма трябва да си има счетоводител, който да се занимава с финансовите въпроси - дори е задължително!!!
отново поднасям извиненията си на Счетоводител и на всички негови колеги в случай, че са останали засегнати от думите ми. Те се отнасят само до горепосоченото.
отново поднасям извиненията си на Счетоводител и на всички негови колеги в случай, че са останали засегнати от думите ми. Те се отнасят само до горепосоченото.
- митко
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|