- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
И за да поясня: дознателят е животно без рога - само с опашка да си маха за мухите, пасе на нивата на МВР, доят го 10 началника и 200 прокурора, за своя сметка си купува консумативите средно на месец за около 100 лева, военното окръжие го дърпа постоянно по жалби на разни оригофрени, понякога дознателят е по-компетентен от наблюдаващия прокурор, но по закон няма право да му възрази - чл.197 от НПК и като капак - не можеш да се прибереш до дома да се изкъпеш понякога... А, и заплатата е мизерна - като се има предвид, че вкарваш обратно в работата си около 1/5 от нея...Някакви въпроси?
- babyfoot
- Потребител
Re: Кой изобщо Ви каза какво е то дознател?
"Ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада!"babyfoot написа::twisted:
- babyfoot
- Потребител
dizhel написа:dinev написа:dizhel написа:dinev написа:Дознателите НЕ носят униформи. Дознател съм от три години.
A направиха ли те старши дознател?
Очаквам да се случи скоро.
И аз чакам колега, ама според кадри още нямало процедура:)) Имам въпрос към колегите дознатели. Служил съм година и половина казарма и още 6 месеца стаж работа в хотел, т.т общо две години. Според КТ би трябвало да имам 1,2 години приравнен стаж, а във ведомоста пише 6 месеца стаж извън МВР. На вас зачитат ли казармата като стаж???
Не я зачитат. Имай предвид, че се водим първа категория труд, което значи, че когато си работил друга по - ниска категория труд , се извършва приравняване към първа, и е логично 1,2г. да се приравняват на 6 месеца.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
strongly agree
nindja написа::( вие сте луди да ставате дознатели
ето това е точно изказване...
- mypoints
- Потребител
Колеги,кандидати за дознатели, имате ли представа в какъв срок ще излезе протокола на комисията от заключителното интервю???
- evkevka
- Младши потребител
Не съм кандидат- дознател, а настоящ такъв, но мога да ти кажа, че от разговорите ми с нашата кадровичка разбрах, че доста бързо ще излязат тези протоколи, защото в момента има "глад" за дознатели", особено в нашето РПУ, така че няма да чакате дълго. Успех
- lilana
- Младши потребител
Искам да продължа темата от вчера - лудите ли стават дознатели или дознателите стават луди...Преди около един месец се преместих от едно звено в друго, понеже си мислех, че по-малко простотия ще има и по-спокойно ще си върша работата както аз искам - по свое вътрешно убеждение и по указание на прокурора, както си е по закон, да, ама не - и тука е същото като предишното място. Понеже вече май разбрахте, че съм дознател, ще Ви съобщя още нещо - тук в моето РПУ в гр.София е толкова жежка обстановката за работа, че трябва наистина да си в социална безизходица, че да стоиш дознател в РПУ. Аз съм си напът да се махна, де! Чувам, че дознателите в ГДБОП-а в ГДППООРП-то и в СДП-то не са чак толкова зле, зад тях вече стоят някакви люде - "Главни дознатели", които им защитават интересите и ги предпазват от всякакъв натиск, упражняван от полицейските началници, които са с всякакво друго образование, да речем - лодкарство, щангизъм, тракторизъм и т.н. Ама на ниско ниво - сиреч, на ниво РПУ дознателите все още се командват от тия титани на мисълта "Началници". Указват ни, дръжте се да не паднете, да извършваме процесуални действия, което изобщо не им влиза в работата, да не кажа, че изобщо не знаят точно като как се вършат тия действия. В моето РПУ един такъв началник ми каза: "Аз ще сляза при началника на РПУ-то и ще му кажа да те накара да привлечеш като обвиняем лицето "Х". Представяте ли си!!!!! Сега към кандидат дознателите: Чия е преценката, че едно лице трябва да бъде привлечено в качеството на обвиняем? От кого се санира тази преценка - кой одобрява решението, че лицето "Х" трябва да се привлече като обвиняем? Чия е отговорността - на разследващият орган, на прокурора, на двамата или на началника, дето "указва"?
- babyfoot
- Потребител
Принципно горното е било вярно, но вече считам, че в голяма степен е променено. Аз също се явявах 3 пъти на тази юридеческа комисия, като винаги бях допускана до интервюто, което значи, че съм издържала теста, но там първите два пъти ме късаха точно заради тези въпроси със семейното положението, за които говори mkoleva.
Въпреки това не се отказах, и накрая станах дознател. Наистина това ми удължи с 1 година процедурата по назначаването, но все пак стана. Познавам доста колеги, за които съм сигурна, че са влезли без връзки, познавам и от другия тип, естествено. Доста жени са мотани точно по горните съображения. Но пък след това е много по-хубаво, като не си длъжен на никой. Това с още по-голяма сила важи за конкурсите за магистрати.
Въпреки това не се отказах, и накрая станах дознател. Наистина това ми удължи с 1 година процедурата по назначаването, но все пак стана. Познавам доста колеги, за които съм сигурна, че са влезли без връзки, познавам и от другия тип, естествено. Доста жени са мотани точно по горните съображения. Но пък след това е много по-хубаво, като не си длъжен на никой. Това с още по-голяма сила важи за конкурсите за магистрати.
- dozn03
- Потребител
колеги аз се явявах за пръв път тази година на изпит за дознател, да ви кажа всичко ми се виждаше много лесно, ако го съпоставя със четенето за магистратските пък било и то за съдия по вписванията дори където ми се видя по леко, просто времето и чакането убива тук.
някой има ли инфо кога ще излезнат резултатите от заключителното
някой има ли инфо кога ще излезнат резултатите от заключителното
- dqwola
- Младши потребител
Заключителните интервюта с последните кандидат- дознатели приключват на 04.07. След това 2-3дни минимум за други разтакавки и мисля, че най- рано на 09.07 може да има нещо и то при положение, че сме големи оптимисти. Търпение му е майката....
- toxic
- Младши потребител
Аз като държах този изпит, чаках 2 месеца за резултата от устния. И въпреки семейното ми положение, бях го изкарала. Така че, търпение!
- Gabi1
- Потребител
toxic написа:Заключителните интервюта с последните кандидат- дознатели приключват на 04.07. След това 2-3дни минимум за други разтакавки и мисля, че най- рано на 09.07 може да има нещо и то при положение, че сме големи оптимисти. Търпение му е майката....
това официална информация ли е
- krasi.sofia
- Младши потребител
Какво следва след т.нар. заключително интервю, което доколкото разбрах не е сигурно дали е финалът на процедурата, в смисъл, че самата комисия не беше единодушна по въпроса когато попитах.
- i.s.k.r.a
- Потребител
Комисията ще се произнесе с протокол, в който всеки кандидат ще получи определен брой точки за този изпит-максимумът е 30.От общият брой точки от трите изпита , включени в конкурсната процедура/интелект. способности,психоизпит и заключителен/ ще се оформи окончателното класиране-като кандидатът събрал най-много точки ще има право да избере в кое точно РПУ желае да работи.И след това ще чакаме актът за назначение на господин Р.Петков-най-вероятно септеври месец,защото следва лятна ваканция и почивка .Ще имаме и едномесечно обучение в Симеоново, но то може да не е веднага след назначението,а по-късно, примерно догодина.През първите 6 месеца от назначението ще бъдем прикрепени към някой дознател ,от който да се учим.
Ако някой знае повече подробности, моля да ги сподели.
Ако някой знае повече подробности, моля да ги сподели.
- evkevka
- Младши потребител
|
|