начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот sudebenkandidat » 19 Юни 2007, 19:24

Колеги, днес ми се обадиха за заключителното интервю, кадровичката ми каза, че става въпрос за мотивите ти да кандидатстваш и подобни. На въпросът ми, отпаднал ли е юридическият тест, ми отговориха, че въпроси по правната ни подготовка и имало на първия тест :shock: ....Успех
sudebenkandidat
Нов потребител

Мнениеот sudebenkandidat » 19 Юни 2007, 19:25

Колеги, днес ми се обадиха за заключителното интервю, кадровичката ми каза, че става въпрос за мотивите ти да кандидатстваш и подобни. На въпросът ми, отпаднал ли е юридическият тест, ми отговориха, че въпроси по правната ни подготовка и имало на първия тест :shock: Успех
sudebenkandidat
Нов потребител

Мнениеот viktor79 » 20 Юни 2007, 14:52

Zdr.
Chakam kolegata krasi.sofiq da mi pishe kak proti4a zaklu4itelnoto interviu, molq Vi kolega za info!

Blagodarq!!! :roll:
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

treperim

Мнениеот dqwola » 20 Юни 2007, 23:23

хора кажете нещо че това чакане направо ме убива
как е било днес в софия
не са вадили електрическия стол нали :lol:
повече инфо има ли някой колеги, аз си чета ама да си знам какво ме чака
dqwola
Младши потребител

Мнениеот evkevka » 21 Юни 2007, 08:41

СПЕЦИАЛИЗИРАНА МЕТОДИКА
за провеждане на заключително интервю с кандидатите
за постъпване на държавна служба в МВР
1. Със заключителното интервю се проверяват професионалната мотивация, деловите качества, познанията и уменията на кандидатите за държавни служители в МВР.
2. Заключителното интервю се извършва от конкурсната комисия.
3. Конкурсната комисия оценява кандидатите чрез въпроси, свързани с техния минал професионален и житейски опит, задаване на проблемни ситуации (казуси) и проверка на свързани с бъдещата дейност общодостъпни познания.
4. Оценяването на кандидатите се извършва в следните четири области:
• Оценка на професионалната мотивация и отношението на кандидата към бъдещата професионална кариера в МВР - максимално 8 точки;
• Оценка на деловите качества на кандидатите - максимално 12 точки;
• Оценка на професионално-значими качества, способности, умения и познания - максимално 10 точки.
5. При оценяването на професионалната мотивация и отношението на кандидата към бъдещата професионална кариера в МВР се отчитат дългосрочността на плановете за професионална реализация в МВР, реализма на мотивацията и степента на нейната свързаност със съдържателните аспекти на конкретната професионална дейност, и лоялността на кандидата към принципите на работата и обществените функции на МВР.
6. При оценяването на деловите качества се проверяват умения на кандидата за ефективно планиране на собствената дейност и за контрол на резултатите от нея, коректността и ангажираността на кандидата с изпълнението на възложените задачи, работоспособността му и устойчивостта на физически и психични натоварвания.
7. При оценяването на професионално-значимите познания, умения и способности, се проверяват уменията на кандидатите за разрешаване на проблемни ситуации, подобни на възникващите в реалната професионална дейност, уменията и способностите на кандидатите да разрешават междуличностни конфликти, да участват активно в групови дейности и екипи, тяхната обща култура, социална зрялост и морална устойчивост.
8. В случай, че важна причина възпрепятства явяването на кандидата на заключително интервю на определената в графика дата, кандидатът може да подаде до председателя на конкурсната комисия, най-късно до края на работното време в деня на провеждане на интервюто, заявление за определяне на друга дата за явяване, като задължително прилага официален документ, удостоверяващ възпрепятстващите обстоятелства.
9. Конкурсната комисия разглежда заявленията по т.8 и при основателност, определя друга дата за явяване на кандидата за интервю, като отразява това в изпитния протокол.
10. За членовете на конкурс. комисия се организира спец. обучение за прилагане на тази методика.
11. Оценка 0 по една от областите, върху които се провежда интервюто води до елиминиране на кандидата от класирането за съответния конкурс.
12. Всеки член на конкурсната комисия оценява самостоятелно всеки един кандидат, използвайки „Карта за оценка” (Приложение №1 на тази методика).
13. При разлика по-голяма от 2 точки между двама членове на конкурсната комисия, по която и да е област на заключителното интервю, председателят на комисията провежда обсъждане, в което се изясняват причините за появилите се различия.
14. Резултатът на кандидата от заключителното интервю е средна аритметична от оценките на всички членове на комисията.
15. Резултатите от заключителното интервю се нанасят в „Протокол от проведени заключителни интервюта с кандидати за постъпване на държавна служба в МВР” (Приложение №2 на тази методика).
16. Резултатите от заключителното интервю важат само за конкретния конкурс.
evkevka
Младши потребител

Мнениеот evkevka » 21 Юни 2007, 11:08

Комисията на заключителния етап ще се състои от началници("шефове") и психолози,мисля че това е формален изпит, най-труден беше психоизпита.
evkevka
Младши потребител

Мнениеот toskana » 21 Юни 2007, 14:36

Аз разбрах, че са проверявали единствено юридическите познания, така че.....предвид предходните мения, може да се получи изненада
toskana
Нов потребител

Мнениеот kenn4o » 21 Юни 2007, 15:07

Колеги, не е ли възможно някой от вас който се е явявал на дознателските конкурси от тази година да каже ясно и точно колко и какви са били етапите на конкурсната процедура. Предварително Ви благодаря.
kenn4o
Потребител

Мнениеот dqwola » 21 Юни 2007, 20:14

колеги, нещо ново някой да е чул, всички казват, че няма да има юридически и аз се чуствам, като амсалак да чета в несвяст по материята :shock:
dqwola
Младши потребител

дознателски конкурс

Мнениеот rozata » 22 Юни 2007, 09:37

Краси,мина ли на заключителното интервю?Може ли да споделиш как е минало и какви въпроси задават.Ще ти бъдем много благодарни.
rozata
Нов потребител

Мнениеот leksa » 22 Юни 2007, 10:28

Колеги, как минава психо изпита?Не съм чела подробно предишните страници, ако въпросът ми се повтаря, моля посочете линк към страницата с изразени мнения. Благодаря!
leksa
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 22 Юни 2007, 20:39

колеги някой минавал ли е в петък.нещо май претръпнах, какво толкова да се стряскам......... няма ме питат по албанските закони я :shock:
dqwola
Младши потребител

Мнениеот toxic » 22 Юни 2007, 23:17

Здравейте колеги,
Няма нищо страшно на заключителното интерю. Въпросите които задават са свързани най общо с това какви са мотивите ви да станете дознател, къде сте завършили, как смятате да се развивате и т.н.
Задават и въпроси от НК и НПК като повече наблягат на досъдебното производство.
Най важното е да бъдете спокойни и уверени в себе си и да не покажете колебания.
toxic
Младши потребител

Мнениеот Nikola » 22 Юни 2007, 23:57

bisotipa написа:Каква е разликата между старши дознател и дознател, в пари ме интересува. И във вашите РПУ-та кои пише съобщенията за бюлетина за извършено престъпление при извършен оглед на местопроизшествие като неотложно следствено действие.
Кои пише и докладните. абе все глупости.
Разликата е минимална, почти несъществуваща. Бюлетините ги пише обикновено дежурният офицер, а докладните - оперативен или патрул, който е участвал в залавянето или разкриването на извършителя на престъпно деяние. Това е в най-общи линии, но има и доста подробности и особености за всеки конкретен случай.
Nikola
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 23 Юни 2007, 13:06

благодаря на колегата toxip, за инфото
а тези въпроси по НК и НПК колко са като брой зададени колега?
питат ли конкретни членове
измежду комисията има ли преподавател
колко време те държат долу горе колега
dqwola
Младши потребител

Мнениеот toxic » 23 Юни 2007, 14:40

Мен лично ме питаха за производствата- бързо и незабавно, както и за функциите на прокурора.
Но колегите са ги питали за някои състави на престъпления, например кражба, грабеж, телесни повреди, но както казах и горе повечето въпроси са за досъдебното производство.
В комисията няма преподаватели, но мисля че има психолог, като самия изпит продължава различно, но средно между 10 и 20 мин.
toxic
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 23 Юни 2007, 15:12

благодаря колега toxip, за полезната информация. Желая ти успех и дано да си вече "вътре" в системата :)
мноо си точен, дай боже да станем колеги, като си пожелавам всички колеги да сме така единни :)
dqwola
Младши потребител

Мнениеот toxic » 23 Юни 2007, 15:30

Благодаря за пожеланията колега, желая късмет и на теб.
Аз мисля че съм вътре. Поне на 99%. Успех на всички.
toxic
Младши потребител

Re: дознателски конкурс

Мнениеот krasi.sofia » 25 Юни 2007, 12:43

rozata написа:Краси,мина ли на заключителното интервю?Може ли да споделиш как е минало и какви въпроси задават.Ще ти бъдем много благодарни.

Заключителното интервю минава леко, задават по няколко общи въпроса и въпроси от НПК. Мен лично от общите въпроси ме питаха къде и кога съм завършила висшето и кога съм взела правоспособността и мотивите ми за кандидатстване за този конкурс. По НПК ме питаха за Прокурора- какво е той като фигура според мен, дали може да извършва следствени действия сам, дали може да налага мярка задържане под стража. А също ме питаха за презумпцията за невинност.
krasi.sofia
Младши потребител

Кой изобщо Ви каза какво е то дознател?

Мнениеот babyfoot » 28 Юни 2007, 16:27

:twisted:
babyfoot
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити