начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот maradonata » 16 Юни 2007, 18:41

sdf
maradonata
Младши потребител

Мнениеот dinev » 16 Юни 2007, 20:25

ludi написа: Чух също така , че ни подготвяли някакви костюми ,но всичко е само слух.

.....в което не виждам нищо лошо. В костюмите де.
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот krasi.sofia » 16 Юни 2007, 22:47

liona_234 написа:Ами по принцип изпитите са следните:
1.тесто по езикова култура-нищо сложно
2.Писмен тест по правна подготовка-основните работи+някои уловки..мислу че бяха 60 въпроса--имаш право на макс.10 грешки иначе отпадаш.
3.Събеседване-изпитват те по грешките ,които си допуснал на теста и куп други неща,които нямат нищо общо с правото.
4.Психологическо проучване-ако не беше изпит би било забавно.Съветвам те да погледнеш IQ тестове,и най-важното да не лъжеш на зададените въпроси.Просто един въпрос е зададен под 10 различни начина.А въпросите са около 400...пишеш 4 часа.И всичко е за време.Нямаш много време да размишляваш.
5.Следва интервю с психолог-там нищо не мога да кажа.Просто е много индивидуално.
6.Стаж в някое РПУ-при мен беше 2 месеца
7.Първа голяма комисия---не искам даже да говоря.Пародия.Не виждам смисъл от тази комисия,просто такава е разпоредбата и трябва да се спази законовото изискване.Освен ,че е много унизително,друго не мога да кажа.
8.Медицинска комисия-прегледи и изследвания и накрая комисия.ЛК
9.Следва чакане..безкрайно-накрая нова комисия....
10.Обаждат се на класираните кандидати.
Това е общо взето.Погледнато реално изпитите са не би следвало да са трудни,но са МНОГО субективни.И най-лошото е ,че нямаш никакво информация,което в един момент е много изнервящо.
Аз лично ако знаех за какво става въпрос никога нямаше да кандидатсвам.Но идва един момент,когато не можеш да се откажеш,защото си чакал прекалено дълго.

Това е по старата процедура
krasi.sofia
Младши потребител

Мнениеот dizhel » 17 Юни 2007, 11:52

dinev написа:
dizhel написа:
dinev написа:Дознателите НЕ носят униформи. Дознател съм от три години.

A направиха ли те старши дознател?

Очаквам да се случи скоро.

И аз чакам колега, ама според кадри още нямало процедура:)) Имам въпрос към колегите дознатели. Служил съм година и половина казарма и още 6 месеца стаж работа в хотел, т.т общо две години. Според КТ би трябвало да имам 1,2 години приравнен стаж, а във ведомоста пише 6 месеца стаж извън МВР. На вас зачитат ли казармата като стаж???
dizhel
Потребител

Мнениеот bignik » 18 Юни 2007, 00:51

Казармата се зачита във всички случаи за трудов и осигурител стаж трета категория, и може да бъде приравнена на първа категория тред.
bignik
Младши потребител

Конкурсът

Мнениеот tanya1979 » 18 Юни 2007, 01:15

Здравейте, колеги!
Кандидатствах за дознател за гр.Хасково.Скъсаха ме на 2 тур. Вече няма юридически изпити. 1 вият е нещо много странно- засичат време с хронометър - с логически, числови и много др. шантави въпроси. Нямах време изобщо да се ориентирам. Вторият изпит, ако мога така да го нарека е психотест-тест и разговор с психолог, на който ми задава много лични въпроси. Много съм разочарована, защото много учих НПК И НК, а просто са отпаднали юридическият тест и устният.
Незнам защо съм скъсана, никой не ти казва.
Явявах се на етапите в Пловдив. 3 тур е събеседване в София, но ще ви пиша повече подробности след 27 юни.
tanya1979
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 18 Юни 2007, 08:27

Колеги, вярно ли е това което казва колежката Таня, че вече няма изпит за проверка на правните знания. Моля пишете Вашите мнения.
kenn4o
Потребител

Мнениеот krasi.sofia » 18 Юни 2007, 10:04

sudebenkandidat написа:Колеги, кога ви се обадиха за резултатите от психото, щото не мен никой не ми е звънял :( и не знам дали да очаквам другата седмица за такова или най-добре да се радвам, че профилът ми не отговаря за позицията дознател :D :roll:

На мен ми се обадиха и заключителното е на 20 юни в София
krasi.sofia
Младши потребител

Re: Конкурсът

Мнениеот krasi.sofia » 18 Юни 2007, 10:06

tanya1979 написа:Здравейте, колеги!
Кандидатствах за дознател за гр.Хасково.Скъсаха ме на 2 тур. Вече няма юридически изпити. 1 вият е нещо много странно- засичат време с хронометър - с логически, числови и много др. шантави въпроси. Нямах време изобщо да се ориентирам. Вторият изпит, ако мога така да го нарека е психотест-тест и разговор с психолог, на който ми задава много лични въпроси. Много съм разочарована, защото много учих НПК И НК, а просто са отпаднали юридическият тест и устният.
Незнам защо съм скъсана, никой не ти казва.
Явявах се на етапите в Пловдив. 3 тур е събеседване в София, но ще ви пиша повече подробности след 27 юни.

След като си скъсана на 2 тур ще се явяваш ли на 3 тур-заключително интервю в софия
krasi.sofia
Младши потребител

Мнениеот iviani » 18 Юни 2007, 10:26

Колеги,дайте примери за задачките,които се падат на първия изпит за дознатели!А ако може кажете как протича психото,какви неща Ви питат!Ще Ви бъда благодарна!
iviani
Младши потребител

Мнениеот portokal » 18 Юни 2007, 10:48

Rommel, защо точно работата не е подходяща за жени според теб?
Жена съм, но нямам намерение да кандидатствам за дознател - просто питам. :)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот krasi.sofia » 18 Юни 2007, 10:49

kenn4o написа:Колеги, вярно ли е това което казва колежката Таня, че вече няма изпит за проверка на правните знания. Моля пишете Вашите мнения.

Според мен на заключителното интервю ще ни задават въпроси за проверка на правните ни познания
krasi.sofia
Младши потребител

няма юридически изпити

Мнениеот tanya1979 » 18 Юни 2007, 17:05

Колеги незнам какво ще бъде заключителното интервю, което ще се провежда в София. Както ви казах аз не продължавам нататък.Но казаха че няма юридически тест и устен. Колегите от Хасково са на интервю на 27 ми юни.
tanya1979
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 18 Юни 2007, 19:11

Колеги, верно ли е това - няма юридически изпит за дознателите. Отговорете ми моля.
kenn4o
Потребител

Мнениеот bisotipa » 18 Юни 2007, 20:58

Каква е разликата между старши дознател и дознател, в пари ме интересува. И във вашите РПУ-та кои пише съобщенията за бюлетина за извършено престъпление при извършен оглед на местопроизшествие като неотложно следствено действие.
Кои пише и докладните. абе все глупости.
bisotipa
Младши потребител

Мнениеот viktor79 » 19 Юни 2007, 08:07

Dobro Utro Kolegi!!!

Moje li da popitam izleznaha li rezultatite ot psihotesta?
Interesuva me dali ako si skasan na psihotesta, to obajdat li ti se za zaklu4itelnoto interviu?

Zashto nqma nikakvi rezultati na saita na MVR?

Nqkoi ako e hodil na zaklu4itelno da kaje kak proti4a tam.

Blagodarq predvaritelno!

Uspeh!!!!!!!
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот krasi.sofia » 19 Юни 2007, 08:45

viktor79 написа:Dobro Utro Kolegi!!!

Moje li da popitam izleznaha li rezultatite ot psihotesta?
Interesuva me dali ako si skasan na psihotesta, to obajdat li ti se za zaklu4itelnoto interviu?

Zashto nqma nikakvi rezultati na saita na MVR?

Nqkoi ako e hodil na zaklu4itelno da kaje kak proti4a tam.

Blagodarq predvaritelno!

Uspeh!!!!!!!

Аз съм утре-20 юни на заключително в София и след като мине ще ви кажа как протича
krasi.sofia
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 19 Юни 2007, 09:55

Колеги, верно ли е това - няма юридически изпит за дознателите. Отговорете ми моля.
kenn4o
Потребител

Мнениеот krasi.sofia » 19 Юни 2007, 11:55

kenn4o написа:Колеги, верно ли е това - няма юридически изпит за дознателите. Отговорете ми моля.

И аз така разбрах, че няма юридически изпит
krasi.sofia
Младши потребител

Мнениеот bestdog » 19 Юни 2007, 12:17

Аз ще съм на заключително на 28.06. в София. Кандидатствам за ОДП-В.Търново. Има ли други за тази дата и същото ОДП?
Правен тест и аз чух, че няма да има. Някой може ли да сподели как минава това интервю? :roll:
bestdog
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити