"М-А-З-О-Х-И-З-Ъ-М" е точната думаbignik написа:Не мога да разбера, защо след като е толкова ниска заплатата на дознателите и са толкова мизерни условията им на труд, има толкова много желаещи за работа в МВР. Това явно е някакъв мазохизъм. Някакви мнения, колеги?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
- milicioner4e
- Младши потребител
Re: дознателски конкурс
rozata написа:колеги вече има резултати от психото,ние бяхме на 31 май и се обадиха за заключителното интервю.
кога сте на заключително интервю
- krasi.sofia
- Младши потребител
Re: дознателски конкурс
rozata написа:колеги вече има резултати от психото,ние бяхме на 31 май и се обадиха за заключителното интервю.
Кога ще се проведе заключителното интервю и за кой конкурсен център става въпрос.
А казаха ли дали ще има юридически тест или само интервю.
- toxic
- Младши потребител
дознателски конкурс
на 26 06 в софия ще е заключителното интервю,но незнаят какво ще бъде.Вие знаете ли нещо?
- rozata
- Нов потребител
Извинявам се,но някой знае ли дали дознателите са задължени да носят униформи.В кой закон мога да погледна,кой определя дали ще се носи униформа или не.
- liona_234
- Нов потребител
и аз така мислех,колеги,но днес бях да встъпвам в длъжност като дознател и ме уведомиха че съм В КАТ и там носят униформа.По -голяма изненада от това не бях чула.Това било вътрешно изискване на началника.Въпросът ми е понеже въобще не съм наясно,кое определя носенето на униформа.
- liona_234
- Нов потребител
Срещал съм нещо относно носенето на униформи в ЗМВР, някъде към края беше, но сигурно има и инструкции за униформите. Знам, че носенето на служебно оръжие се регламентира също с инструкция на министъра.
- toxic
- Младши потребител
Благодаря..днес след година и половина процедура това ми дойде в повече.Лошото е ,че съм на крачка да се откажа заради тази глупост.Освен това подразбирам,че това е по нареждане на началника на КАТ.Все пак аз си мисля ,че той трябва да има основание да наложи такова изискване,а не защото на него самия му харесва да си носи униформа.Просто се чудя какво ще стане ако откажа.....да сложа униформа.Униформа се присъжда за звание, а не за да налагаш респект на някого.
А на всички които кандидатстват пожелавам здрави нерви и търпение.Макар че аз вече нямам и половината мерак да работя тази работа.Все повече мои колеги се отказват и търсят да напускат.Меко казано са разочаровани.Но..всеки си преценя.
А на всички които кандидатстват пожелавам здрави нерви и търпение.Макар че аз вече нямам и половината мерак да работя тази работа.Все повече мои колеги се отказват и търсят да напускат.Меко казано са разочаровани.Но..всеки си преценя.
- liona_234
- Нов потребител
Благодаря..днес след година и половина процедура това ми дойде в повече.Лошото е ,че съм на крачка да се откажа заради тази глупост.Освен това подразбирам,че това е по нареждане на началника на КАТ.Все пак аз си мисля ,че той трябва да има основание да наложи такова изискване,а не защото на него самия му харесва да си носи униформа.Просто се чудя какво ще стане ако откажа.....да сложа униформа.Униформа се присъжда за звание, а не за да налагаш респект на някого.
- liona_234
- Нов потребител
Ами нека относно носенето на униформи се включат колегите дознатели, тъй като те най- добре трябва да знаят за тях. Аз все още съм кандидат.
- toxic
- Младши потребител
Колеги, кога ви се обадиха за резултатите от психото, щото не мен никой не ми е звънял и не знам дали да очаквам другата седмица за такова или най-добре да се радвам, че профилът ми не отговаря за позицията дознател
- sudebenkandidat
- Нов потребител
Относно униформите. Навремето и дознателите в КАТ-Варна бяха с униформи/ по прищявка на ръководството/. В момента кроят някаква наредба в тази насока и както подочух освободени от задълженито да носят униформи щели да бъдат само служителите на МВР имащи оперативни функции. Не знам с тази формулировка дали и нас няма да ни облекат . Чух също така , че ни подготвяли някакви костюми ,но всичко е само слух.
- ludi
- Потребител
dinev написа:Дознателите НЕ носят униформи. Дознател съм от три години.
A направиха ли те старши дознател?
- dizhel
- Потребител
До LUDI
Ами относно прищявката на ръководството да се носят униформи аз въобще не съм съгласна.Просто ми беше интересно дали има законова разпоредба,която ни задължава да носим.Иначе с чиста съвест ще откажа да нося униформа.И какво значи прищявка,това ръководство може в следващ момент по прищявка да реши куп други неща.Ако исках да нося униформа щях да стана редови полицай или да завърша Академията на МВР.
Ами относно прищявката на ръководството да се носят униформи аз въобще не съм съгласна.Просто ми беше интересно дали има законова разпоредба,която ни задължава да носим.Иначе с чиста съвест ще откажа да нося униформа.И какво значи прищявка,това ръководство може в следващ момент по прищявка да реши куп други неща.Ако исках да нося униформа щях да стана редови полицай или да завърша Академията на МВР.
- liona_234
- Нов потребител
Уважаеми колеги, може ли някой да ми каже колко точно и какви са изпитите в конкурсната процедура за дознатели? Предварително Ви благодаря.
- kenn4o
- Потребител
Ами по принцип изпитите са следните:
1.тесто по езикова култура-нищо сложно
2.Писмен тест по правна подготовка-основните работи+някои уловки..мислу че бяха 60 въпроса--имаш право на макс.10 грешки иначе отпадаш.
3.Събеседване-изпитват те по грешките ,които си допуснал на теста и куп други неща,които нямат нищо общо с правото.
4.Психологическо проучване-ако не беше изпит би било забавно.Съветвам те да погледнеш IQ тестове,и най-важното да не лъжеш на зададените въпроси.Просто един въпрос е зададен под 10 различни начина.А въпросите са около 400...пишеш 4 часа.И всичко е за време.Нямаш много време да размишляваш.
5.Следва интервю с психолог-там нищо не мога да кажа.Просто е много индивидуално.
6.Стаж в някое РПУ-при мен беше 2 месеца
7.Първа голяма комисия---не искам даже да говоря.Пародия.Не виждам смисъл от тази комисия,просто такава е разпоредбата и трябва да се спази законовото изискване.Освен ,че е много унизително,друго не мога да кажа.
8.Медицинска комисия-прегледи и изследвания и накрая комисия.ЛК
9.Следва чакане..безкрайно-накрая нова комисия....
10.Обаждат се на класираните кандидати.
Това е общо взето.Погледнато реално изпитите са не би следвало да са трудни,но са МНОГО субективни.И най-лошото е ,че нямаш никакво информация,което в един момент е много изнервящо.
Аз лично ако знаех за какво става въпрос никога нямаше да кандидатсвам.Но идва един момент,когато не можеш да се откажеш,защото си чакал прекалено дълго.
1.тесто по езикова култура-нищо сложно
2.Писмен тест по правна подготовка-основните работи+някои уловки..мислу че бяха 60 въпроса--имаш право на макс.10 грешки иначе отпадаш.
3.Събеседване-изпитват те по грешките ,които си допуснал на теста и куп други неща,които нямат нищо общо с правото.
4.Психологическо проучване-ако не беше изпит би било забавно.Съветвам те да погледнеш IQ тестове,и най-важното да не лъжеш на зададените въпроси.Просто един въпрос е зададен под 10 различни начина.А въпросите са около 400...пишеш 4 часа.И всичко е за време.Нямаш много време да размишляваш.
5.Следва интервю с психолог-там нищо не мога да кажа.Просто е много индивидуално.
6.Стаж в някое РПУ-при мен беше 2 месеца
7.Първа голяма комисия---не искам даже да говоря.Пародия.Не виждам смисъл от тази комисия,просто такава е разпоредбата и трябва да се спази законовото изискване.Освен ,че е много унизително,друго не мога да кажа.
8.Медицинска комисия-прегледи и изследвания и накрая комисия.ЛК
9.Следва чакане..безкрайно-накрая нова комисия....
10.Обаждат се на класираните кандидати.
Това е общо взето.Погледнато реално изпитите са не би следвало да са трудни,но са МНОГО субективни.И най-лошото е ,че нямаш никакво информация,което в един момент е много изнервящо.
Аз лично ако знаех за какво става въпрос никога нямаше да кандидатсвам.Но идва един момент,когато не можеш да се откажеш,защото си чакал прекалено дълго.
- liona_234
- Нов потребител
dizhel написа:dinev написа:Дознателите НЕ носят униформи. Дознател съм от три години.
A направиха ли те старши дознател?
Очаквам да се случи скоро.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Горната процедура не е ли по стария ЗМВР. Като правя сравнение с етапите до сега теста по правна подготовка липсва от процедурата, а медицинската комисия е още в самото начало т.е. ако не отговаряш по медицински показатели въобще не те допускат до самият конкурс.
А и този стаж на който е е била liona_234 какво представлява и на какво основание се провежда при положение, че предхожда т. нар. "комисии" и кандидатите все още не са утвърдени
А и този стаж на който е е била liona_234 какво представлява и на какво основание се провежда при положение, че предхожда т. нар. "комисии" и кандидатите все още не са утвърдени
- toxic
- Младши потребител
|
|