начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Дознателски конкурси

Мнениеот pdimitrow » 19 Мар 2007, 18:07

megi03 написа:Колеги ,здравейте и от мен.През 2005 г. кандидатствах за дознателска длъжност в ОДП-Варна(тогава още РДВР).Издържах т.нар."тест за интелигентност",направих си медицинско,одобриха ме на''здравната" комисия и започна голямото чакане.Към края на годината разбрах от мои колеги,които също кандидатсваха с мен,че са им се обадили за теста по НК,НПК И Криминалистика,но на мен никой не ми се обади.Започнах да издирвам телефона на "кадровика" към когото бях разпределена и след цял ден звънене най-накрая се свързах с него.Когато го попитах защо не са ми се обадили за теста той ми отговори,че "някаква комисия" просто не ме е одобрила,т.е не ми дадоха никакъв шанс дори да покажа знания в областта на НП.А НП просто е единственото нещо с което искам да се занимавам и още по-точно разкриването и доказването на престъпления.Пропуснах да допълня,че съм жена,омъжена и имам син на 3 г.Сега продължавам да чакам обявяването на конкурс във Варна,но уви.............Навсякъде всичко е с връзки........Наскоро кандидатствах за мл.юрисконсулт в административна структура към едно министерство,но и там не се получи-назначиха човек на директора(в това съм 100% убедена и имам доказателства).И така продължавам да чакам конкурсите за дознатели ,но дали и там местата не са вече предварително заети................ :roll:

Само искам да те попитам от къде беше разбрала за конкурса, защото аз ровя постоянно и все от никъде нищо не излиза като обявление за конкурс.
pdimitrow
Потребител

Мнениеот terry_ezra » 19 Мар 2007, 18:26

Ianna,
наличието или липсата на далекогледство, късогледство и т.н. не е предмет на прегледа от страна на въпросната комисия. Аз кандидатствах през 2004г. и никой не ми гледа очите. Издържах всички изпити, тогава имаше и физически тест, но не бях приета, не зная по какви причини и вече не желая да ги узная. Та така, наличието на дефект в зрението не е основание за отстраняването Ви от участие в конкурса за дознатели. Попитайте лекарската комисия да Ви даде разпоредбата, откъдето си черпи правомощията и съм убедена, че не може да Ви даде логичен отговор.
Поздрави и не се отказвайте така лесно!!!
terry_ezra
Младши потребител

Мнениеот sympatiagata » 20 Мар 2007, 00:33

Колеги, искрено ви пожелавам успех. Аз лично нямам никакъв шанс да стана дознател, а имах огромно желание независимо от всичко писано във форума за тази професия. Вчера бях на медицинска комисия и ме порязаха, диоптър на едното око е сериозен проблем от мен да го знаете. Като си помисля този дефект си го докарах от много четене. Вчера цял ден си събирах мислите и се прощавах с мечтите си, още не мога да повярвам че няма да се занимавам с наказателно право. В този момент бих дала всичко да съм на мястото на някой дознател независимо от огромния обем на работа и трудните условия. Най-тежко е да се разделиш с мечтите си! Успех на всички и дано имате повече късмет от мен!

Здравей lanna,
Не зная кой те е излагал, че нямаш шанс. Аз имам по 2 диоптъра и на двете очи и това не ми попречи да стана дознател. След доста проблеми и кавги се оказа, че лекарите си имат инструкция, в която е посочено, че за нашата длъжност се допуска диоптър и то до 3. Искам да отбележа, че лекарят който ме прегледа тогава ми каза, че с моя диоптър нямам шанс и дори ми предложи решение- ако непременно искам да работя полицейска работа...да съм си направела операция на очите :lol:
Желая ти успех и не се отказвай!
sympatiagata
Младши потребител

Мнениеот lanna » 20 Мар 2007, 16:44

Благодаря на всички колеги за отзивчивостта и съветите които ми дават! Мисля да се боря, макар да разбрах че нашето ОДП си е отделен вилает и тук правилата са по различни. Просто не мога да убедя лекарите в комисията че очно здрав е разтегливо понятие, а и те май имат някакво устно нареждане за такива "негодни" юристи като мен. ЩЕ бъде дълга и трудна борба!
lanna
Младши потребител

Мнениеот bogo_mil » 20 Мар 2007, 18:06

Ei LAnna , ne znam ti li me hraneshe v drugata tema, ama kakto i da e...Ne si misli 4e Vasheto ODP samo e otdelen Vilaet.....Navsyakyde osobeno v Provansa e taka....RAzni *** gi vodyat bashtite im za ry4i4ka...daje na Meditzinaksta komisiya....Kato gi nagyzi Hirurga da ne im napravi neshto lo6o na maminite de4itza...tryabvat yaki vryzki momi4e.....I sega naistina kato otpadna iziskvaneto za kazarmata syvsem *** shte vzimat....Vmesto Mladshi-Starshi Doznatel, shte ima, Mladshi Starshi ...............Neka Treperi Mafiata
bogo_mil
Младши потребител

Мнениеот lanna » 20 Мар 2007, 19:05

bogo_mil с това мнение направо ме разби. Не помня от кога не съм се смяла така. Езикът ти е остър, но за повечето неща си абсолютно прав. Насякъде връзкарщина! Ето например в ОС-Велико Търново си имаме едно такова *** дето го пратиха в София щото там му било семейството на горкичкия! Какво безобрази за кво ни е този ЗСВ като не го спазват!
lanna
Младши потребител

Мнениеот megi03 » 21 Мар 2007, 17:27

В отговор на въпроса на pdimitrow-за конкурса през 2005 г. научих случайно от моя колежка,която не зная от къде е научила.Сега има обявен конкурс от МВР ,но за Варна няма обявени места.Вж. в сайта на МВР или на този адрес http://www.dhr.mvr.bg/default.htm
megi03
Нов потребител

Мнениеот rossa3 » 21 Мар 2007, 18:18

Здравейте,

Един мой познат ме попита какви са заболяванията, които са основание за недопускане на работа в системата на МВР и не успях да му отговоря.
Понеже прочетох,че коментирате някаква инструкция /да допустими диоптри късогледство или далекогледство/, моля да посочите някакъв номер, година, и т.н или поне брой държавен вестник.
rossa3
Потребител

Мнениеот zlati5509 » 22 Мар 2007, 11:06

какво ще ре4е-II. Специфични изисквания към кандидатите

1.Да не са по възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса
zlati5509
Нов потребител

Мнениеот viktor79 » 26 Мар 2007, 13:02

Здр. може ли някой да ми даде примерни въпроси на тестовете за интелигентност и теста по НП, благодаря предварително!!!!!!

Успех на всички които ще кандидатстват!
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот ARlet » 27 Мар 2007, 00:51

Тестовете са много лесни ,проблемът е че са за време т. е. става дума за концентрация.От изпитите изобщо не се плашете-много са лесни.Проблемите при кандидатстване за дознател са 2,първият е -ако има кандидати за местото,което кандидатстваш от системата -пример полицай завършва задочно право кандидатства за дознател,дори той да е над 40год. и на изпитите да се е представил със слаби резулнати(но ги е взел,те обаче винаги ги вземат)-ще бъде назначен той.Вторият проблем е, ако в семейството ти (дори да нямате брак) някой да има полицейско досие(не говорим за присъда),може да си със супер резултати от изпитите ,пак няма да те огрее.Естествено не говорим,ако кандидатстваш с връзки.
НЕ ПИТАЙ СТАРИЛО,А ПИТАЙ ПАТИЛО.
PS.Ако нямаш конкуренти от гореизложените класации,кандидатствай-може да спечелиш,но процедурата е много дълга
ARlet
Младши потребител

Мнениеот bokacho » 27 Мар 2007, 08:12

ARlet написа:Ако нямаш конкуренти от гореизложените класации,кандидатствай-може да спечелиш,но процедурата е много дълга

Аз да попитам- ако минеш цялата процедура- изпити, проучванията и т.н., но се окаже, че няма места не те назначават, така ли? А какво става с оценките? Като се освободи място кандидатстваш отново ли?
bokacho
Младши потребител

Мнениеот viktor79 » 27 Мар 2007, 08:15

Благодаря на колегата ARlet, ще ми бъде полезно твойто инфо :wink:
Има ли математически задачи на теста за интелигентност, защото мразя тази наука, много е скучна пък и човек не е ли по-добре да смята по свой си начин, отколкото с някакви формули.Колко време се дава на тестовете?

Някой ако се сеща за примерен въпрос от някой тест да го пастне тук във форума - благодаря Ви колеги предварително :roll: Успех на всички, и нека по-добрите победят!!!!!!!
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот ARlet » 27 Мар 2007, 08:55

Ако няма свободни места(това се решава от шефа на съответното РДВР,той е този който има последната дума)кандидатстваш отново т.е. минаваш отново цялата процедура.
Що се касае до теста за интелигентност,има математически задачи ,но те са по скоро логически.Като цяло тестът е за време и предсталява нещо подобно на ISQ тест-част от въпросите са за правопис,друга за езикова култура(пример : какво е значението на думата автокрация),трета част са математичиски-логически и за алгоритми(пример:един мъж има 3сака,2ризи и 4панталона -Колко са възможните комбинации на обличане?)
На психотеста,въпросите са над 1000,като те също са за време.Там преценяват колко лъжеш и дали имаш устойчива психика,като един от възможните отговори е- не съм сигурен,съветвам ви изобщо да не го посочвате,ако сте го посочили по-вече от веднъж,ще ви скъсат на психотеста.
ARlet
Младши потребител

Мнениеот iviani » 27 Мар 2007, 09:30

КОЛЕГИ, ИМАТЕ ЛИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЛАГОЕВГРАД!
iviani
Младши потребител

Мнениеот viktor79 » 27 Мар 2007, 10:08

Благодаря отново на колегата ARlet, но всъщност какво означава автокрация :oops: ? крация идва май от гръцката дума "кратас - държа" или "кратос - държава" в интерес на истината не съм я чувал тази дума :roll:

А отнсно комбинациите на обличане, мисля че са 24.
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот ARlet » 27 Мар 2007, 10:50

АВТОКРАЦИЯ-управление с неограничена власт на едно лице,синоним на абсолютна монархия. 24 е верният отговор.
Забравих да кажа,че веднага след писменния психотест следва устно интервю с квалифициран психолог на МВР.
ARlet
Младши потребител

Мнениеот madnes » 27 Мар 2007, 12:56

ARlet написа:АВТОКРАЦИЯ-управление с неограничена власт на едно лице,синоним на абсолютна монархия. 24 е верният отговор.
Забравих да кажа,че веднага след писменния психотест следва устно интервю с квалифициран психолог на МВР.
Колега, може ли да посочите примерен тест за интелигентност
madnes
Младши потребител

Мнениеот viktor79 » 28 Мар 2007, 09:46

Zdr. kolegi!

Imam oshte edin vapros,na testa po NP ot NK li davat pove4e vaprosi ili ot NPK :lol: :arrow:
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот viktor79 » 28 Мар 2007, 15:03

Blagodarq za optimizma kolega!

Az vqrvam, 4e ne vsi4ko e mafiq v taq darjava(ABSURDISTAN), vse pak jiveem v stranata na neograni4enite vazmojnosti :lol:

To mai smo dvama kolegi se interesuvame za toq konkurs,losho, mai naistina sme optimisti :roll: :arrow:

Uspeh na vsi4ki,koito vzemat u4astie vav voinata :D
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити