- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
Абе колега, не разбирам каква е разликата между "съботно-неделните дежурства" и "24-часовите дежурства по същото време"?
Сетне искаш да кажеш, че всеки месец даваш по една работна седмица близо извънреден труд ли?! Тия бабини деветини не ми звучат никак достоверно... Впрочем с данъците заплатата ти излиза да е поне 900 лева - никак не е зле, искам да дойда във вашето управление тогава!!!
А време за кино остава ли ти?
Сетне искаш да кажеш, че всеки месец даваш по една работна седмица близо извънреден труд ли?! Тия бабини деветини не ми звучат никак достоверно... Впрочем с данъците заплатата ти излиза да е поне 900 лева - никак не е зле, искам да дойда във вашето управление тогава!!!
- Rommel
- Младши потребител
delo_1981 написа:отговор : уважаеми колега, нима не давате извънреден труд? последното е отдавнашна практика в столичните рпу, като всяко съботно- неделно дежурство се заплаща, за 24- часовите дежурства по същото време да не говорим. това, че голяма част от колегите дознатели бягат от работа, отговорности и дежурства в извънработно време, си е техен избор. моята заплата с около 30 ч. извънреден труд месечно е около 760 лв. чисто. далеч не е непостижимо, за съжаление си остава на светлинни години от заплатите на следствието. все пак сме мвр, уж трябва да сме равни с ОР.
А за театър, а за съботно-неделни круизи до някоя близка дестнация от Евросъюза!? АА, и още един съвсем незначителен въпросец-А време остава ли ти да се прибираш в къщи, да прекараш някой "съботно-неделен" ден със семейството си, да си поиграеш с децата и да им се порадваш!?
Колега дознател delo_1981, може би разбирам защо имаш толкова свободно време! Ами то с дела на производство от 1981 година е лесно-приключване с постановление за прекратяване поради изтекла абсолютна давност....
- Kirios
- Младши потребител
Проблема с извънаредният труд във Варна е решен генерално-не се заплаща.Основание-устна заповед и едно странно тълкуване на инструкцията за извънаредният труд. Според последното дознателите работят по график/сякаш сме патрулиращи полицаи/и по тази причина не се заплащат съботно-неделните дежурства. Опитахме се да спорим ,но без успех.Сега бачкам с голям кеф събота и неделя-много бързо, без да ме интересува качеството .Каквото повикало-такова се обадило.Колкото ни плащат -толкова ще работим.
- ludi
- Потребител
Същата картинка е и в Хасковско. Извънреден труд колкото си искаш, но заплащане на извънредни - никакво. Е, за софиянци не говорим, там е друго.
- dinev
- Потребител
Хо-хо!
Умишлено не посочвам нашето управление, но за събота и неделя при нас дежурствата се плащат като за извънреден труд, а за делничните дни на дежурния се полага почивен ден, когато оперативната обстановка позволи - не се оплакваме специално за това, а и не е редно! Останалото обаче за парите над 600 лева е ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА! Обещават и компютри, ама е така от три години насам и досега без резултат...
- Rommel
- Младши потребител
Добро утро уважаеми дознатели!
Искам да попитам за процедурата на самия конкурс, труден ли е теста, мога ли да кандидатствам за град, в който имам само настоящ адрес, а не постоянен?Въпросите ми са основателни в предвид оскъдната информация поместена в заповедта на министъра на МВР.Трудно ли си минава на психотеста, къде трябва да си направя медицински преглед-във военна болница ли?Бланките за попълване от ОДП ли ги предоставят?
Благодаря на колегите, които се опитат да ме "светнат" по въпросите!!!
Юрисконсулт съм и не ми се занимава с ГП, макар че започна да ми харесва, но за 220лв. не мисля че си заслужава.Пък и АД-то, в което работя вече и хора със средно образование взеха да се правят на експерти и да ме подценяват.Ако нямах семейство бих истърпял, но трябва да мисля позитивно и да осигуря нещо на 4г. ми син и съпругата ми.Тук при мен има хора със средно, които вземат по 1000лв, за това ли се трепах толкова да уча !?
Искам да попитам за процедурата на самия конкурс, труден ли е теста, мога ли да кандидатствам за град, в който имам само настоящ адрес, а не постоянен?Въпросите ми са основателни в предвид оскъдната информация поместена в заповедта на министъра на МВР.Трудно ли си минава на психотеста, къде трябва да си направя медицински преглед-във военна болница ли?Бланките за попълване от ОДП ли ги предоставят?
Благодаря на колегите, които се опитат да ме "светнат" по въпросите!!!
Юрисконсулт съм и не ми се занимава с ГП, макар че започна да ми харесва, но за 220лв. не мисля че си заслужава.Пък и АД-то, в което работя вече и хора със средно образование взеха да се правят на експерти и да ме подценяват.Ако нямах семейство бих истърпял, но трябва да мисля позитивно и да осигуря нещо на 4г. ми син и съпругата ми.Тук при мен има хора със средно, които вземат по 1000лв, за това ли се трепах толкова да уча !?
"PANTA REI"
- viktor79
- Потребител
ЗА viktor79
Отиди в РДВР, за което се интересуваш и искай да говориш с някой от "Човешки ресурси".Там ще ти дадат най-точна и ясна информация.
Отиди в РДВР, за което се интересуваш и искай да говориш с някой от "Човешки ресурси".Там ще ти дадат най-точна и ясна информация.
- T.A.R.A.
- Потребител
evita написа:Колеги не се явявайте няма си смисъл Ще си отровите нервната система
Може ли по-подробно, колежке?! Аз още не съм решла дали ще кандидатствам за длъжността и затова всяка информация ще ми е от полза. Благодаря предварително!
- lanna
- Младши потребител
viktor79 написа:
Трудно ли си минава на психотеста? :
Не е много трудно, но досадно, механизмът е така направен, че да не можеш да разбереш защо не са те одобрили... Иначе интересен е случаят, когато вместо "да" или "не" те оценят "относително". Тогава ще стигнеш до финала, но просто няма да ти подпишат заповедта за назначение, а има доста такива сучаи. В сайта на Института по психология можеш да видиш и примерни тестове, както и "съвети" за явяващите се...
- bokacho
- Младши потребител
Rommel написа:Абе колега, не разбирам каква е разликата между "съботно-неделните дежурства" и "24-часовите дежурства по същото време"?
Така... Пак опираме до това кой в кое РПУ работи и как се дават дежурствата. Уважаеми колега, вероятно служите в РПУ- 2ра или 3- та категория, иначе би трябвало да знаете, че в София се дават два вида дежурства- 24- часови, в които един дознател от управлението реално не прави нищо друго, освен да ходи по огледи, претърсвания и прочие заигравки. В това време останалите дознатели от конкретното РПУ работят спокойно. Така се изреждат всички- по веднъж или 2 пъти месечно. Петъчните, съботните и неделните такива дежурства се считат за извънреден труд-според деня се вписват 16- 24 ч. извънредни. Освен това всяка събота, неделя и въобще почивен ден един дознател остава редовна 8- часова смяна в РПУ, т.е той е връзката с прокуратурата за това време. Това също е извънреден труд- поне 8 ч., ако не и повече в случай, че се наложи оставане след 17.30 ч.Така че в почивни дни в РПУ реално винаги има по 2ма дознатели- един по огледи, и един, поемащ текуща працесуална работа (доклади, мерки, УБДХ). Простата калкулация- надявам се, възможна за Вас , сочи, че с едно 24- часово дежурство в почивен ден и едно обикновено такова дознателят си докарва (без да губи съществено от времето си за кино по около 30 ч. извънреден труд. Не смятам, че е непостижимо. Това, че някой предпочита да ходи на кино, вместо да осигури комфорт на семейството си, е личен избор
-
delo_1981 - Младши потребител
Не сме 2-ра или 3-та категория РПУ,просто при нас не се плаща.Имаше един период от около два месеца когато плащаха по схемата описа от теб,но след това спряха поради причините изложени в предният ми постинг. Иначе това за УБДХ ми хареса,защо не вземете да пишете актове за нарушения по ЗДП , да борите футбулното хулиганство и т.н. Както каза някой преди мен :София си е София.
- ludi
- Потребител
Тра-ла-ла!
Колега, намирам описанат от Вас система за неудачна и неприемлива, понеже увеличава натовареността на дознателя по дежурствата - същият почин има и при нас, само че е организиран по системата - дежурен плюс резерв на дежурния, т.е. реално си дежурят двамата и така си работят по ред на произшествията. Така се очертава нерадостната картинка от 6-7 дежурства за месеца, при НОРМАЛНА ЗАПЪЛНЕНОСТ НА ЩАТНОТО РАЗПИСАНИЕ, което при нас не е така... И все пак за тези 50 лева отгоре ли водим този безсмислен спор?!
А, и щях да забравя - вие колко души сте на щат в управлението - може би поне 20, за да имате по "1-2" преки дежурства на месец???
Впрочем не знам за Вас, уважаеми колега, но аз при удобна възможност, ще се разделя с усмивка с дознателското поприще, не мога да карам вече само на ентусиазъм и личен героизъм!
А, и щях да забравя - вие колко души сте на щат в управлението - може би поне 20, за да имате по "1-2" преки дежурства на месец???
Впрочем не знам за Вас, уважаеми колега, но аз при удобна възможност, ще се разделя с усмивка с дознателското поприще, не мога да карам вече само на ентусиазъм и личен героизъм!
Последна промяна Rommel на 07 Мар 2007, 22:34, променена общо 1 път
- Rommel
- Младши потребител
Благодаря за инфото!
Като се запознах по обстойно с материалите по конкурса разбрах, че мечтата ми да стана пилот от времето е по- лесно постижима, отколкото да стана дознател.
И още нещо - за всички дознатели: "Вие сте свръхчовеци,БРАВО!!!!" Пожелавам Ви здрави нерви и успех в "леката" работа
Като се запознах по обстойно с материалите по конкурса разбрах, че мечтата ми да стана пилот от времето е по- лесно постижима, отколкото да стана дознател.
И още нещо - за всички дознатели: "Вие сте свръхчовеци,БРАВО!!!!" Пожелавам Ви здрави нерви и успех в "леката" работа
"PANTA REI"
- viktor79
- Потребител
За Ianna - колежке минах всички извращения на тромавата система, изхарчих маса пари за медицински документи и накрая, защото нямаше как да ме изритат, поглеждайки дипломата ми, която е много добра, ми че съм много умна за дознател и ще се реализирам по-добре като адвокат, а последното беше- цитирам:"ИЗЧЕЗВАЙ"
- evita
- Нов потребител
evita написа:За Ianna - колежке минах всички извращения на тромавата система, изхарчих маса пари за медицински документи и накрая, защото нямаше как да ме изритат, поглеждайки дипломата ми, която е много добра, ми че съм много умна за дознател и ще се реализирам по-добре като адвокат, а последното беше- цитирам:"ИЗЧЕЗВАЙ"
Последна промяна T.A.R.A. на 16 Мар 2007, 16:25, променена общо 1 път
- T.A.R.A.
- Потребител
Колеги, все още не са обявени конкурсите за Пловдив и Пазарджик вече се чудя дали изобщо ще има назначения. Вие как мислите?
- kenn4o
- Потребител
|
|