начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Rommel » 06 Мар 2007, 00:33

Абе колега, не разбирам каква е разликата между "съботно-неделните дежурства" и "24-часовите дежурства по същото време"?
Сетне искаш да кажеш, че всеки месец даваш по една работна седмица близо извънреден труд ли?! Тия бабини деветини не ми звучат никак достоверно... Впрочем с данъците заплатата ти излиза да е поне 900 лева - никак не е зле, искам да дойда във вашето управление тогава!!!

А време за кино остава ли ти?
Rommel
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 06 Мар 2007, 18:47

И аз искам да дойда в това управление :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот Kirios » 06 Мар 2007, 19:17

delo_1981 написа:отговор : уважаеми колега, нима не давате извънреден труд? последното е отдавнашна практика в столичните рпу, като всяко съботно- неделно дежурство се заплаща, за 24- часовите дежурства по същото време да не говорим. това, че голяма част от колегите дознатели бягат от работа, отговорности и дежурства в извънработно време, си е техен избор. моята заплата с около 30 ч. извънреден труд месечно е около 760 лв. чисто. далеч не е непостижимо, за съжаление си остава на светлинни години от заплатите на следствието. все пак сме мвр, уж трябва да сме равни с ОР.

А за театър, а за съботно-неделни круизи до някоя близка дестнация от Евросъюза!? АА, и още един съвсем незначителен въпросец-А време остава ли ти да се прибираш в къщи, да прекараш някой "съботно-неделен" ден със семейството си, да си поиграеш с децата и да им се порадваш!?
Колега дознател delo_1981, може би разбирам защо имаш толкова свободно време! Ами то с дела на производство от 1981 година е лесно-приключване с постановление за прекратяване поради изтекла абсолютна давност.... :lol:
Kirios
Младши потребител

Мнениеот ludi » 06 Мар 2007, 19:47

Проблема с извънаредният труд във Варна е решен генерално-не се заплаща.Основание-устна заповед и едно странно тълкуване на инструкцията за извънаредният труд. Според последното дознателите работят по график/сякаш сме патрулиращи полицаи/и по тази причина не се заплащат съботно-неделните дежурства. Опитахме се да спорим ,но без успех.Сега бачкам с голям кеф събота и неделя-много бързо, без да ме интересува качеството .Каквото повикало-такова се обадило.Колкото ни плащат -толкова ще работим.
ludi
Потребител

Мнениеот dinev » 06 Мар 2007, 20:18

Същата картинка е и в Хасковско. Извънреден труд колкото си искаш, но заплащане на извънредни - никакво. Е, за софиянци не говорим, там е друго.
dinev
Потребител

Хо-хо!

Мнениеот Rommel » 06 Мар 2007, 21:51

Умишлено не посочвам нашето управление, но за събота и неделя при нас дежурствата се плащат като за извънреден труд, а за делничните дни на дежурния се полага почивен ден, когато оперативната обстановка позволи - не се оплакваме специално за това, а и не е редно! Останалото обаче за парите над 600 лева е ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА! Обещават и компютри, ама е така от три години насам и досега без резултат...
Rommel
Младши потребител

Мнениеот viktor79 » 07 Мар 2007, 09:28

Добро утро уважаеми дознатели!

Искам да попитам за процедурата на самия конкурс, труден ли е теста, мога ли да кандидатствам за град, в който имам само настоящ адрес, а не постоянен?Въпросите ми са основателни в предвид оскъдната информация поместена в заповедта на министъра на МВР.Трудно ли си минава на психотеста, къде трябва да си направя медицински преглед-във военна болница ли?Бланките за попълване от ОДП ли ги предоставят? :?:

Благодаря на колегите, които се опитат да ме "светнат" по въпросите!!!

Юрисконсулт съм и не ми се занимава с ГП, макар че започна да ми харесва, но за 220лв. не мисля че си заслужава.Пък и АД-то, в което работя вече и хора със средно образование взеха да се правят на експерти и да ме подценяват.Ако нямах семейство бих истърпял, но трябва да мисля позитивно и да осигуря нещо на 4г. ми син и съпругата ми.Тук при мен има хора със средно, които вземат по 1000лв, за това ли се трепах толкова да уча !? :oops:
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 07 Мар 2007, 14:58

ЗА viktor79
Отиди в РДВР, за което се интересуваш и искай да говориш с някой от "Човешки ресурси".Там ще ти дадат най-точна и ясна информация.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот evita » 07 Мар 2007, 15:35

Колеги не се явявайте няма си смисъл Ще си отровите нервната система :x :x :x
evita
Нов потребител

Мнениеот lanna » 07 Мар 2007, 15:57

evita написа:Колеги не се явявайте няма си смисъл Ще си отровите нервната система :x :x :x

Може ли по-подробно, колежке?! Аз още не съм решла дали ще кандидатствам за длъжността и затова всяка информация ще ми е от полза. Благодаря предварително!
lanna
Младши потребител

Мнениеот bokacho » 07 Мар 2007, 17:11

viktor79 написа:
Трудно ли си минава на психотеста? :

Не е много трудно, но досадно, механизмът е така направен, че да не можеш да разбереш защо не са те одобрили... Иначе интересен е случаят, когато вместо "да" или "не" те оценят "относително". Тогава ще стигнеш до финала, но просто няма да ти подпишат заповедта за назначение, а има доста такива сучаи. В сайта на Института по психология можеш да видиш и примерни тестове, както и "съвети" за явяващите се...
bokacho
Младши потребител

Мнениеот delo_1981 » 07 Мар 2007, 22:02

Rommel написа:Абе колега, не разбирам каква е разликата между "съботно-неделните дежурства" и "24-часовите дежурства по същото време"?
Сетне искаш да кажеш, че всеки месец даваш по една работна седмица близо извънреден труд ли?! Тия бабини деветини не ми звучат никак достоверно... Впрочем с данъците заплатата ти излиза да е поне 900 лева - никак не е зле, искам да дойда във вашето управление тогава!!!

А време за кино остава ли ти?

Така... Пак опираме до това кой в кое РПУ работи и как се дават дежурствата. Уважаеми колега, вероятно служите в РПУ- 2ра или 3- та категория, иначе би трябвало да знаете, че в София се дават два вида дежурства- 24- часови, в които един дознател от управлението реално не прави нищо друго, освен да ходи по огледи, претърсвания и прочие заигравки. В това време останалите дознатели от конкретното РПУ работят спокойно. Така се изреждат всички- по веднъж или 2 пъти месечно. Петъчните, съботните и неделните такива дежурства се считат за извънреден труд-според деня се вписват 16- 24 ч. извънредни. Освен това всяка събота, неделя и въобще почивен ден един дознател остава редовна 8- часова смяна в РПУ, т.е той е връзката с прокуратурата за това време. Това също е извънреден труд- поне 8 ч., ако не и повече в случай, че се наложи оставане след 17.30 ч.Така че в почивни дни в РПУ реално винаги има по 2ма дознатели- един по огледи, и един, поемащ текуща працесуална работа (доклади, мерки, УБДХ). Простата калкулация- надявам се, възможна за Вас :idea: , сочи, че с едно 24- часово дежурство в почивен ден и едно обикновено такова дознателят си докарва (без да губи съществено от времето си за кино ;) по около 30 ч. извънреден труд. Не смятам, че е непостижимо. Това, че някой предпочита да ходи на кино, вместо да осигури комфорт на семейството си, е личен избор ;)
Аватар
delo_1981
Младши потребител

Мнениеот ludi » 07 Мар 2007, 22:19

Не сме 2-ра или 3-та категория РПУ,просто при нас не се плаща.Имаше един период от около два месеца когато плащаха по схемата описа от теб,но след това спряха поради причините изложени в предният ми постинг. Иначе това за УБДХ ми хареса,защо не вземете да пишете актове за нарушения по ЗДП , да борите футбулното хулиганство и т.н. :lol: :lol: :lol: Както каза някой преди мен :София си е София.
ludi
Потребител

Тра-ла-ла!

Мнениеот Rommel » 07 Мар 2007, 22:28

Колега, намирам описанат от Вас система за неудачна и неприемлива, понеже увеличава натовареността на дознателя по дежурствата - същият почин има и при нас, само че е организиран по системата - дежурен плюс резерв на дежурния, т.е. реално си дежурят двамата и така си работят по ред на произшествията. Така се очертава нерадостната картинка от 6-7 дежурства за месеца, при НОРМАЛНА ЗАПЪЛНЕНОСТ НА ЩАТНОТО РАЗПИСАНИЕ, което при нас не е така... И все пак за тези 50 лева отгоре ли водим този безсмислен спор?!
А, и щях да забравя - вие колко души сте на щат в управлението - може би поне 20, за да имате по "1-2" преки дежурства на месец???
Впрочем не знам за Вас, уважаеми колега, но аз при удобна възможност, ще се разделя с усмивка с дознателското поприще, не мога да карам вече само на ентусиазъм и личен героизъм!
Последна промяна Rommel на 07 Мар 2007, 22:34, променена общо 1 път
Rommel
Младши потребител

Мнениеот dinev » 07 Мар 2007, 22:34

И не случайно са казали " - Разделяй и владей. "
dinev
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 07 Мар 2007, 23:09

Хората питат за конкурси, пък вие само се оплаквате :twisted:
Gabi1
Потребител

Мнениеот viktor79 » 08 Мар 2007, 09:06

Благодаря за инфото!

Като се запознах по обстойно с материалите по конкурса разбрах, че мечтата ми да стана пилот от времето е по- лесно постижима, отколкото да стана дознател. :lol:

И още нещо - за всички дознатели: "Вие сте свръхчовеци,БРАВО!!!!" Пожелавам Ви здрави нерви и успех в "леката" работа :?
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот evita » 08 Мар 2007, 10:49

За Ianna - колежке минах всички извращения на тромавата система, изхарчих маса пари за медицински документи и накрая, защото нямаше как да ме изритат, поглеждайки дипломата ми, която е много добра, ми че съм много умна за дознател и ще се реализирам по-добре като адвокат, а последното беше- цитирам:"ИЗЧЕЗВАЙ"
evita
Нов потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 08 Мар 2007, 11:29

evita написа:За Ianna - колежке минах всички извращения на тромавата система, изхарчих маса пари за медицински документи и накрая, защото нямаше как да ме изритат, поглеждайки дипломата ми, която е много добра, ми че съм много умна за дознател и ще се реализирам по-добре като адвокат, а последното беше- цитирам:"ИЗЧЕЗВАЙ"
Последна промяна T.A.R.A. на 16 Мар 2007, 16:25, променена общо 1 път
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот kenn4o » 08 Мар 2007, 12:24

Колеги, все още не са обявени конкурсите за Пловдив и Пазарджик вече се чудя дали изобщо ще има назначения. Вие как мислите?
kenn4o
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити