начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот i.s.k.r.a » 01 Мар 2007, 18:35

Какво се случва в крайна сметка? Какви документи и къде трябва да подадем? В РПУ по постоянен адрес?
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 01 Мар 2007, 20:08

Подготвяме ви психически, да знаете какво ви очаква. :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот Nikola » 01 Мар 2007, 20:33

Gabi1 написа:Подготвяме ви психически, да знаете какво ви очаква. :lol:

Колежке, добре правиш, че се шегуваш, но ако трябва да сме сериозни все пак, доста е трудно да се обобщава състоянието на дознателския апарат в цялата страна. Все пак степента на натовареност не е еднаква. Има колеги, които изнемогват наистина и колеги, които си работят спокойно. Нормално е да е така. До голяма степен е и въпрос на вътрешна организация в управлението. Все пак нашата работа доста зависи от действията на оперативните работници и от разбирането на съответните полицейски началници. За добро или лошо това е факт. Познавам колеги от доста градове в България и всеки има свое виждане за бъдещето на професията - варират от крайно песимистични до крайно оптимистични. Сигурно истината е някъде по средата. Лично при мен работата се увеличава с всеки изминал ден. Днес един колега напусна, а друг ще направи същото съвсем скоро. След което нямам идея как ще се справяме със съвсем оредял състав:( Реалността никак не е розова за момента. Всички чакаме запълване на отпуснатите скромен брой допълнителни щатове за града, но това няма да е скоро. Не е ясно и дали ще има някаква положителна промяна в НПК или ЗМВР.
Успех на всички и честита Баба Марта ( май с това трябваше да започна).
Nikola
Младши потребител

Мнениеот Lukas » 01 Мар 2007, 21:02

delo_1981 извинявай, би ли ми казал къде дознателите получават 760лв., защото аз съм дознател от 4 години, но тези пари скоро май няма да ги помириша :cry:
Lukas
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 01 Мар 2007, 21:20

Колега, лошо няма идващите да са подготвени за това, което ги очаква. И то точно за да не се стига до там да се скъсат от конкурси, за да влезнат и да избягат след няколко месеца. От както влезна в сила новия НПК доста дознатели напуснаха. Сега от 01.05. като ще махнат и тези без юридическо образование, съвсем ще го закъсаме. Рекордът ми е бил 45 дена на повикване - просто забравяш за всичко друго освен работа. Та ако някой иска да работи само заради държавната работа и сигурната заплата - по-добре да не се захваща. Трябва наистина да си обичаш работата.
Gabi1
Потребител

Мнениеот svetlomira » 01 Мар 2007, 22:53

как се кандидатства в икономическа полиция, смисъл на общо основание се кандидатства за дознател после те разпределят за там или има друг ред?, там работата не е ли по-спокойка?
svetlomira
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 02 Мар 2007, 20:16

Колеги, все пак знаете ли нещо по-конкретно за дознателските места за ОДП-Пловдив ще има ли въобще конкурс?
kenn4o
Потребител

Мнениеот darling69 » 02 Мар 2007, 21:17

Заплатат на мл. дознател където и да работи взима е не по-малко от 580-600 лева чисти.
darling69
Нов потребител

Мнениеот Rommel » 03 Мар 2007, 06:59

Горното за заплатата на мл. дознател - 580-600 лева е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО! Друго нямам какво да добавя...
Rommel
Младши потребител

Мнениеот lanna » 03 Мар 2007, 10:08

Rommel написа:Горното за заплатата на мл. дознател - 580-600 лева е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО! Друго нямам какво да добавя...

Абсолютно сте прав, колега. Дознател, подчертавам дознател , а не младши-дознател взема чисто 500 лева не повече.
lanna
Младши потребител

Мнениеот alex_79 » 03 Мар 2007, 18:02

Аз съм младши дознател и взимам 570 лева чисто, с 2 години стаж първа категория. За всяка година стаж се дават 2 % върху 629 лева/това е брутната заплата/.
alex_79
Нов потребител

Аре бе!?

Мнениеот Rommel » 03 Мар 2007, 18:59

Е , искаш да кажеш, че плащаш не повече от 70-80 лева данъци ли? Да не би в т.нар. "големи" и столични управления освен по-големи заплати, да имате и данъчни облекчения,а?!
Такава заплата "чисто" не вземам при условие, че след някой месец ще ставам старши дознател и нямам никакви удръжки!
Абе с 50 лева нагоре или надолу има ли значение - значение има, че заплатите в следствието прим. почват от 800 лева нагоре, да не говорим за прокуратурата! Другото е дребни спорове по процедурата...
Rommel
Младши потребител

Мнениеот alex_79 » 03 Мар 2007, 20:01

Дознателските заплати са смешно малки за работата, която вършим - да не говорим, че сами си купуваме компютрите и принтерите. Аз вече съм назад с три заплати, за да си осигуря тия елементарни условия на работа. Е, как кажете ми тогава да имаме самочувствие на работещи юристи????
alex_79
Нов потребител

Мнениеот Nikola » 03 Мар 2007, 22:35

Предполагам, че всички сме знаели колко е заплатата и каква е материалната база още преди да започнем ...и въпреки това сега работим по една или друга причина. Сигурно много си обичаме работата...
Nikola
Младши потребител

Мнениеот s.lechev » 03 Мар 2007, 23:33

darling69 написа:Заплатат на мл. дознател където и да работи взима е не по-малко от 580-600 лева чисти.

някой ви е излъгал малко...
s.lechev
Младши потребител

konkurs

Мнениеот bisotipa » 04 Мар 2007, 16:26

Za psihotesta ne sam saglasen ima psihotestove, za kandidastvane v koito e opisano za kakva dlajnost kakav psihoprofil se iska ima knigi po khizarnizite v sofia, a sa6to i kursove pri biv6i psiholozi ot MVR intituta
bisotipa
Младши потребител

Мнениеот ivo78 » 04 Мар 2007, 18:23

:( Уважаеми колеги юристи,докато бях студент мечтата ми беше да се занимавам с наказателно право и процес.Стажа в следствието ме запали още толкова и аз реших, че ще стана дознател.И така минах през най-УЖАСНИТЕ и ГЛУПАВИ процедури,защото явно тези който не "стават" за дознатели спокойно могат да стана космонавти прото изискванията за тях са по-малки. И така детската ми мечта се сбъдна, но както знаете човек много трябва да внимава за какво мечтае,защото се сбъднаха и всичките ми кошмари.Още първия ден колегите ме посрещнаха с думите:"ДОБРЕ ДОШЪЛ В АДА"и много скоро разбрах,че са "АДСКИ "прави.Първо трябва от скромната си заплата да си купиш компютър,принтер,листа и всички други консумативи,личният ви телефон автоматически става служебен,тъй като от него ще се обаждате на всички свидетели,експерти,прокурори и т.н.-естествено за ваша сметка.Всекидневно бивате затрупвани с хиляди преписки и стари върнати дознания работени от колеги които отдавна са напуснали системата.Но по-лошото е,че глуповатият ви полицейски шеф се опитва да ви дава насоки в работата въпреки, че не е юрист и въобще си няма представа за какво става дума.За вас ще бъде много добре и да притежавате собсвен автомобил защото иначе може да ви се наложи да водите задържан по градския транспорт.А квалифицираната информация за която ще имате и изпит се пренася по-най сигурният начин - в найлонова торбичка и в градския транспорт, всъщност така се носят и веществените доказателства,естествено от самите вас. И ТАКА СКЪПИ КОЛЕГИ БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВ, ЧЕ ВЕЧЕ НАПУСНАХ ТАЗИ ЗАВЗЕТА ОТ ИДИОТИ СИСТЕМА И СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК...Но не си мислете че е лесно да я напуснеш,но повярвайте ми усилията си заслужават. И АКО ВСЕ ПАК СТЕ РЕШИЛИ ДА СТАНЕТЕ ДОЗНАТЕЛИ И АЗ НЕ СЪМ УСПЯЛ ДА ВИ РАЗУБЕДЯ, ОПИТАЙТЕ ЗАЩОТО ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ, а това ще бъде една от най-големите грешки в живота ви.
ivo78
Нов потребител

Мнениеот viktor79 » 05 Мар 2007, 14:56

Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 11:46 am Заглавие: За следователите

--------------------------------------------------------------------------------

Привет

Колеги,как смятате,ще позволят ли на следователите да разследват
престъпления извършени от деца и срещу деца за сметка на полицейските дознатели.

Как мислите за мнението на advokat_nikolov !!!!!!!!!!!!! Поместено е във форум за юристи, май ще се откажа от намерението ми да кондидатствам за дознател. :x
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 05 Мар 2007, 15:02

Не открих нищо.За какво става въпрос?
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот delo_1981 » 06 Мар 2007, 00:00

Lukas написа:delo_1981 извинявай, би ли ми казал къде дознателите получават 760лв., защото аз съм дознател от 4 години, но тези пари скоро май няма да ги помириша :cry:

отговор : уважаеми колега, нима не давате извънреден труд? последното е отдавнашна практика в столичните рпу, като всяко съботно- неделно дежурство се заплаща, за 24- часовите дежурства по същото време да не говорим. това, че голяма част от колегите дознатели бягат от работа, отговорности и дежурства в извънработно време, си е техен избор. моята заплата с около 30 ч. извънреден труд месечно е около 760 лв. чисто. далеч не е непостижимо, за съжаление си остава на светлинни години от заплатите на следствието. все пак сме мвр, уж трябва да сме :idea: равни с ОР. :idea:
Аватар
delo_1981
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити