- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.2
|
|
Колеги, моля Ви престанете с безмислените спорове!
На успелите искам да кажа ЧЕСТИТО! : и да ги помоля да споделят с нас, на които предстоят конкурсите- от къде са се готвили-учебници, периодичен печат, практика от колко години назад и прочие!?
Благодаря Ви предварително!
На успелите искам да кажа ЧЕСТИТО! : и да ги помоля да споделят с нас, на които предстоят конкурсите- от къде са се готвили-учебници, периодичен печат, практика от колко години назад и прочие!?
Благодаря Ви предварително!
- lilly_iv
- Младши потребител
ABE MILO ......AZ Li4NO SI RESHIH KAZUSA SMYATAM BEZ GRESHKA......INA4E TUkA nyakoi KOITO IZKARAHA pO NAD 5.50 spodelyaha kolko brilyantno sa go re6ili, a se okazva 4e vyobshte ne sa uspeli da napravyat to4nata kvalifikatziya na prestypnite deyaniya, poneje sa prenebregnali ednoto ot tyah.........ZA STUDENTKITE PO PRAVO I ZA TOKU SHTO ZAVYRSHILITE DA POYASNUA CHE KVALIFIKATZIYATA NA DEYANIETO S ONIYA TZIFRi4KITE OT NKto...DA NE SE 4udite...PONEJE EDNO MILO PILE PITASHE OSHTE V SAMOTO NA4ALO....DA SE 4UDI 4OVEK KAK E VZELO DIPLOMA / i ot KYDE ? / I KAK SI E KARALO STAJA...........
- bogo_mil
- Младши потребител
Колега bogo_mil, аз предлагам както ги нарекохте МИШОЦИТЕ, нека споделят каква е цената на един магистрат. Забележете колко много се възмущават когато се заговори за корупция.
- nikss
- Младши потребител
oooo V PROVINTZIYATA SE GOVORI ZA PO 100 hilki, no ne znam evro ili BGN.....TE ZATOVA PISA KOLEJKATA 4e BILI ZADLYJNELI GORKITE....KOLEGA , KAK SE IZBIVA TAKAVA INVESTITZIYA......
- bogo_mil
- Младши потребител
nikss написа:...Аз съм на мнение,че колегата на когото всички вие се гнивите и възмощавате е безкрайно прав.... нормално е човек положил усилия да се възмощава от такива жалки парашутисти.....
Според мене пък не е нормално юрист да пише "гнивя", "възмощавам" и т.н. Прави ми впечатление, че писмената култура на най-възмутените е на едно такова никакво ниво, което само ги излага в очите на околните и не им помага по никакъв начин хората да ги вземат насериозно. Става въпрос за фрапантни грешки като цитираните, разни "екстри" от сорта на запетаи или пълен/ кратък член въобще не ги и коментирам.
Самата процедура на конкурса има нужда от много промени, за да се гарантира безпристрастното оценяване и точното провеждане на същия, това е факт, обаче няма как да стане със злобен рев на развален български.
Някой от вас познава ли го това момче Енчо, срещу което всички ревете? Приехте за чиста монета изказването на неуспял участник в същия конкурс (явно заинтересована страна), който просто може би лъже. А може и Енчо наистина да е връзкар, но какви юристи сте, щом го обявихте набързо за виновен на базата на анонимно съобщение във форум и високи оценки!? Е, вие ли заслужавате утре да правораздавате с това изкривено мислене?
Богомиле, би ли споделил едно безгрешно решение на прокурорския казус, много ще ми е интересно да го прочета.
- RinTimTim
- Потребител
Za lilly_iv какви учебници и лекции питайте ги от къде знаеха, че на устния за прокурори ще се теглят въпроси и по гражданксо право, някои колеги съвсем случайно бяха чели и по тази материя.
- svetlomira
- Младши потребител
Скрий се някъде, да не се виждаш...
Въобще не се засягам от това, че за сметка на мен и моите достойни колеги-дознатели протича скапаната реформа в МВР! От кое да се срамувам като ченге - от безсънните ми нощи с дежурната група, от безкрайно остарялата материална база, от непрекъснатите проблеми от организационен и законодателен характер, от ниското заплащане на къртовския ни труд?!?!
Не си познал, уважаеми - няма от какво да се срамувам по повод на това, срамувам се единствено от това, че ме карат против волята ми да напусна системата на дознателския апарат, като ме поставят на колене с отвратителните условия на труд!!!
Впрочем, наистина ми омръзна глупавата ти реторика и "гневна" патетика - ти си просто един от многото кресльовци, които могат само да предизвикват смях и да се заяждат до безкрай и безсмислено с хората... Това е жалко и недостойно!
Не си познал, уважаеми - няма от какво да се срамувам по повод на това, срамувам се единствено от това, че ме карат против волята ми да напусна системата на дознателския апарат, като ме поставят на колене с отвратителните условия на труд!!!
Впрочем, наистина ми омръзна глупавата ти реторика и "гневна" патетика - ти си просто един от многото кресльовци, които могат само да предизвикват смях и да се заяждат до безкрай и безсмислено с хората... Това е жалко и недостойно!
- Rommel
- Младши потребител
bogo_mil написа:oooo V PROVINTZIYATA SE GOVORI ZA PO 100 hilki, no ne znam evro ili BGN.....TE ZATOVA PISA KOLEJKATA 4e BILI ZADLYJNELI GORKITE....KOLEGA , KAK SE IZBIVA TAKAVA INVESTITZIYA......
100 hiliadi v turski liri moi chovek
- dgeorgiev
- Потребител
NYAMA SLU$AINI KANDIDATi...
bogo_mil написа:PRAV STE NICK, PROSTO OT TIYA KOITO DOSEGA NAZNA4IHA I KOITO LI4NO POZNAVAM NYAMA SLU$AINI KANDIDATi............:):)
NE VYARVAM V SLU$AINOSTTA
A KAKVO SHTE STANE UTRE SYS EN4O.....PO PODOBIE NA ONOVA SMESHNO JALKO CHOVEKOPODOBNO SYDIYATA DATZOV, SHTE OTSYJDA NAI-SMESHNITE SYDEBNI RESHENIYA V REPUBLIKATA LI, V EVROPESIKIYA SYYUZ LI..........HAHAHAH I SHTE PISHE LYJI, LYJI, LYJI V MOTIVITE SI....
GOVORYA ZA DELATA ZA FALITA NA BANKITE I ZA DRUGI PODOBNI ZNAKOVI DELA....SHTO MISLITE GI ,,RAZPREDELYAT SLU4AINO " na GATZO_DATZO......TOVA MOM4E E ZA ZATVORA .....ILI ZA TZIRKA.....
HAIDE MOLYA VI ZA KOMENTAR...MOLYA DA KOMENTIRAT I ONIYA KOITO IMAHA KAZUSA NA 08.12.06 g...HAIDE MISHOTZI NE SE KRIITE...KYDE DA TYRSIM KYRTITZATA
За съжаление, браточка положението е точно "керванът си върви-а кучето си лае..", защото ако някой се е надявал след влизането ни в ЕС да се почнат делата с/у бившите ( а и настоящи )) банкерчета-комсомолци, и съдии с чифте пищови в пояса, днес става все по-ясно, че и там е същата разюздана корупщина, както беше и КПСС...
Въпросът е в това - хората вътрешно да се променят и отхвърлят този изроден модел на поведение и мислене, и след това може би всичко ще си дойде по местата..
Поздрави !!!
- LSDLG
- Нов потребител
Колега bogo_mil, много искам да споделите вашето решение на казуса от изпита за мл. прокурори. Моята квалификация (многократно коментирана с действащи магистрати) уж беше перфектна, но не би. Нека и някои от отличниците сподели своята квалификация, ей така за справка.
- blue
- Младши потребител
Няма "перфектна" квалификация колега, други са явно критериите...но нкой не възропта по въпроса....явно така е угодно....
- pleasure
- Младши потребител
svetlomira написа:Za lilly_iv какви учебници и лекции питайте ги от къде знаеха, че на устния за прокурори ще се теглят въпроси и по гражданксо право, някои колеги съвсем случайно бяха чели и по тази материя.
Кое му е случайното?! Конспектът съдържа два раздела - наказателноправни и гражданскопрани науки. На кое отгоре очаквахте да ви спестят половината конспект?!
- astrea
- Младши потребител
doroteia написа:аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично.
Къде по точно там го видя това, защото аз досега рових и нищо подобно не намерих. Кога мислите, че ще гласуват мл. прокурорите?
- dozn03
- Потребител
Това за гласуването в сряда къде го видяхте? Да не би да има някъде публикуван дневен ред на заседанието????
- sunshine_75
- Потребител
KOLEGA TOD, 4estNo ti KAZVAM NE MOGA DA POVYARVAm.....DA PRIEMEM 4e SI USPYAL......KAK SHTE SYJITELSTVASH SRED TAKIVA KATO EN40/sega shte go vidish koi e toya miskinin v NIP / , ili shte te IZYADAt, ili shte stanesh 4ast ot Tyah...Syjelyavam Tod.Ne vervam v Slu4ainostta.
Колега bogo_mil, така е- нещата не винаги са случайни. Радвам се, че може би не случайно намерих нерви, време и усилия да се явя за четвърти път на конкурс за мл.съдии. Особено след всичко, което се пише в този форум след всеки конкурс; радвам се, че не се отказах-е, не съм в първата десятка, но все пак...
- tod
- Младши потребител
KOLEGA TOD, 4estNo ti KAZVAM NE MOGA DA POVYARVAm.....DA PRIEMEM 4e SI USPYAL......KAK SHTE SYJITELSTVASH SRED TAKIVA KATO EN40/sega shte go vidish koi e toya miskinin v NIP / , ili shte te IZYADAt, ili shte stanesh 4ast ot Tyah...Syjelyavam Tod.Ne vervam v Slu4ainostta.
Колега bogo_mil, така е- нещата не винаги са случайни. Радвам се, че може би не случайно намерих нерви, време и усилия да се явя за четвърти път на конкурс за мл.съдии. Особено след всичко, което се пише в този форум след всеки конкурс; радвам се, че не се отказах-е, не съм в първата десятка, но все пак...
- tod
- Младши потребител
|
|