- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.2
|
|
Аз също. По-назад в темата rmartinova писа, че е назначена след конкурса от 2005 год. без връзки. Познавам една от другите назначени в същия конкурс, при това доста отблизо и от доста години, и също нямам данни да е използвала каквито и да било връзки.
-
portokal - Старши потребител
присъединявам се към мнението на колегите, които смятат, че не винаги високата диплома, и обратното, са критерий за знания, не защото моята диплома общо е 5, а понеже видях доста хора на устния, които знаеха въпросите си по вода, ама наистина все едно че четат закона в момента, но на допълнителни въпроси отново по това, което им се е паднало, просто не показаха, не само логика, а и че просто не са чели основополагащи ТР. така че не отказвайте правото на развитие на тези с по-ниска диплома и не бетонирайте знанията и желанието за самоусъвършенстване на колегите с високи оценки от следването.
- lawmaker
- Нов потребител
IVA ima6 li4no suobs6tenieiva_kari написа:обадих се във ВСС и ми казаха да се обадя на председателя на съда, а там ми казаха, че допълнително ще се свържат с мен, но не ми казаха за никакви документи, които да трябва да подготвя.Някой нещо друго знае ли?
- nikss
- Младши потребител
kolegi , uspq li nqkoi da poluchi informaciq otnosno tova koga se ochakva vstypvane v dlyjnost na naznachenite ml.sydii? az chuh neshto za april zashtoto togava shte zapochne obuchenieto, no informaciqta mi ne e ot syda. tam vsyshnost nishto ne mi kazaha. molq spodelete ako ste poluchili nqkakva informaciq
- rizar
- Нов потребител
Moiat uspeh ot sledvaneto sa6to ne e visok 4,44 i 4,33,no tova ne mi popre4i minalata godina da pokaga znania na konkursite minalata godina-5,48 na ustnia.Smiatam da se iaviavam na sledva6tite konkursi i se nadiavam 4e sas zdravo 4etene 6te postigna uspeh.Taka 4e ne napadaite kolegata s niskia uspeh-iavno toi ne e bil belegkar i sam sigurna 4e dosta e u4il za izpitite.
- pillar
- Младши потребител
До назначените в София: Днес бях в СГС и ми казаха "За младшите съдии - да мине сряда, после се обадете /а днес е сряда /", питах какви документи ще са необходими и ми казаха, че нищо специално няма да ми е нужно или поне нищо, което изисква време за набавянето му, но като цяло останах с впечатление, че чакат да получат официално протокола от заседанието на ВСС.
- avantUrist
- Младши потребител
Kolegi, az sa6to ne mislq 4e ocenkite ot diplomata sa re6ava6ti - po-vazni sa ocenkite ot pismennia i ustnia izpit. A i ne zabravqite 4e ocenkite ot darjavnite izpiti naprimer v Sofiiskia i vav arnenskia svoboden sa vidimo razli4ava6ti se, koeto idva da Vi pokaje 4e ne e nikakav, ama nikakav kriterii kato vidi6 kolega s 6.00 ot darjavnite. Da me pro6tavat kolegite, koito sa izkarali 6.00 na darjavnite v komisiata na Vladimir Petrov,ama vsi4ki znaem kak e stanalo tova. Da mi pokaja 6.00 na izpitite ot konkursite za mlad6i magistrati i togava da demonstrirat samo4uvstvie !
- diritto
- Нов потребител
доколкото знам за встъпване има 14-дневен срок. друг е въпросът от кога - от получаване на съобщение от конкретния съд или от публикуване на ршението на ВСС. също така как ще се проведе клетвата, т.е. встъпването - общо за всички мл. съдии или по места пред общото събрание на всеки съд. чух, че колеги ще се заклеват много скоро и ще започнат работа веднага до започването на обучението в НИП
- lawmaker
- Нов потребител
Здравейте, днес ходих до ВСС и оттам ми казаха, че обучението май щяло да започва на 19.03. и за прокурори и за съдии, но трябвало да следим в нета за повече информация.От съда, където съм аз ми казаха, че чакат да получат документите ми от всс или нещо такова и чак тогава щели да ми се обадят.Много объркано.......Какъв е пък сега тоя 14 дневен срок, това вярно ли е, да не вземем да го пропуснем?На мен никой не ми е казал никакъв срок.
- iva_kari
- Младши потребител
nikss незнам дали видя, но вчера ти пуснах лично съобщение.
Някой знае ли дали НИП има някакво общежитие или нещо такова
Някой знае ли дали НИП има някакво общежитие или нещо такова
- iva_kari
- Младши потребител
Как така и за мл. съдии и за мл. прокурори обучението ще започне от 19.03?! Ами те прокурорите още не са гласувани. Всъщност, днес получих неофициална информация, че на днешното заседение на ВСС били гласувани. Колкото и да е невероятно /предвид факта, че до утре включително е срокът за подаване на заявленията за подреждане на желанията/, съм склонна да вярвам до известна степен. И доколкото знам встъпването в длъжност е в едномесечен срок, а не в 14-дневен. Така, че не виждам как ще стане. Аз например, за да напусна сегашната си месторабота трябва да подам едномесечно предизвестие. И не е въпроса в тази заплата, а в това, че за да бъда освободена от сегашната си длъжност, трябва да има заповед от министъра на вътрешните работи, която няма как да се появи по-рано. И съответно да встъпя в новата. Не мисля, че съм изключение и смятам, че поне едномесечния срок по КТ трябва да ни осигурят.
Моля, ако някой има повече инфо /конкретно за мл. прокурорите/ да сподели.
Моля, ако някой има повече инфо /конкретно за мл. прокурорите/ да сподели.
- dozn03
- Потребител
Да, сега погледнах и си права. И по другата причина също е невъзможно. Но като чакаш, ти се иска да стане по-бързо
- dozn03
- Потребител
lawmaker написа:доколкото знам за встъпване има 14-дневен срок. друг е въпросът от кога - от получаване на съобщение от конкретния съд или от публикуване на ршението на ВСС. също така как ще се проведе клетвата, т.е. встъпването - общо за всички мл. съдии или по места пред общото събрание на всеки съд. чух, че колеги ще се заклеват много скоро и ще започнат работа веднага до започването на обучението в НИП
Колега, как ще започват работа, след като не се преминали обучение и не могат да разглеждат дела!
- tod
- Младши потребител
От СГС вчера ми казаха, че не били получили обратно нашите документи, вкл. и протокола от ВСС. Всичко това щяло да стане тепърва, тъй че да сме чакали да ни се обадят . От СГС щели да ни звънят и да ни викат.
Колко е вярно, нямам идея. Нека другите гласувани колеги също да споделят информация.
Колко е вярно, нямам идея. Нека другите гласувани колеги също да споделят информация.
- Dracena
- Младши потребител
аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично. От администрацията на ВСС все пак не са длъжни да знаят. А и все пак, ние всички знаем, че класирането е по-труден процес - някои се отказват, други заемат местата им... Малка каша става. Така че едва ли ще започне обучението през март, по-скоро ми се струва, че ще е през април. Освен това,всички ние имаме надежди, но дали ще бъдем гласувани... Докато не го видя черно на бяло, изобщо няма и да си подам молбата за напускане. Освен това намирам, че е редно да се спази този едномесечен срок, макар че има възможност и да бъде без предизвестие. Все пак, и бившите работодатели ще трябва да си организират работата - да намерят заместници и т.н.
- doroteia
- Младши потребител
doroteia написа:аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично. От администрацията на ВСС все пак не са длъжни да знаят. А и все пак, ние всички знаем, че класирането е по-труден процес - някои се отказват, други заемат местата им... Малка каша става. Така че едва ли ще започне обучението през март, по-скоро ми се струва, че ще е през април. Освен това,всички ние имаме надежди, но дали ще бъдем гласувани... Докато не го видя черно на бяло, изобщо няма и да си подам молбата за напускане. Освен това намирам, че е редно да се спази този едномесечен срок, макар че има възможност и да бъде без предизвестие. Все пак, и бившите работодатели ще трябва да си организират работата - да намерят заместници и т.н.
Колега, гласуването мина!
- tod
- Младши потребител
|
|