- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.2
|
|
Не се стърпях и се обадих в "Монитор" -знаете, занимават се с нашите поблеми...
Обясних им какво става, но те, правилно, искат да чуят някой, който е бил очевидец, а не - като мен - прочел във форума.
Ако някой се престраши от днешните явявали се, да се обади на тел. 9602243 - на "Монитор" редакционния.
Ако ли не - здраве, след два дни като ида и аз, тогава ще им звъня - вече като изтърпял и тази гавра.
Обясних им какво става, но те, правилно, искат да чуят някой, който е бил очевидец, а не - като мен - прочел във форума.
Ако някой се престраши от днешните явявали се, да се обади на тел. 9602243 - на "Монитор" редакционния.
Ако ли не - здраве, след два дни като ида и аз, тогава ще им звъня - вече като изтърпял и тази гавра.
- octavius
- Потребител
А може всъщност на комисията да не й е известен текстът от наредбата /3) На устния изпит се проверяват знанията на кандидатите по материята в съответния правен отрасъл по тематични конспекти/ и като има спуснат конспект, просто сляпо да си го следва, още повече ако хабилитираните лица са същите от съдийския изпит -те си го провеждат по същия начин и налагат процедурата с двата въпроса на цялата комисия, т.е. може нарушението да не е с оглед постигане на някакви особени цели.
- avantUrist
- Младши потребител
моля, който е бил днес на изпит да даде повече подробности.
моля, който е бил днес на изпит да даде повече подробности
- h.z.j
- Нов потребител
Тя работата е ясна, ами я кажете какво стана с ЕНЧО!?? Явили се днес? Шестичка ли има пак или вече му е малко и се бори за СЕДМИЧКА?!
- anjelo
- Младши потребител
Смятам, че по тази логика на прокурорите трябва да им се проверяват знанията и по административно право - има достатъчно престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната система, околната среда, здравето и т.н. Тази правна материя да не би да е по-малко необходимо да се знае от този, който ще защитава този вид обществени отношения от престъпни посегателства?
- stdana
- Нов потребител
Също и по отношение на специализираното законодателство в областа на вината, сирената, високопланинския кашкавал и бабините хурки.
Прокурорът всичко следва да знае, особено на изпита за младши такъв
Не е зле да проучи задълбочено и статута на луната и другите небесни тела, както, разбира се, и на морското дъно.
На връщане да задълбае из континеталния шелф....
Прокурорът всичко следва да знае, особено на изпита за младши такъв
Не е зле да проучи задълбочено и статута на луната и другите небесни тела, както, разбира се, и на морското дъно.
На връщане да задълбае из континеталния шелф....
- octavius
- Потребител
Re: моля, който е бил днес на изпит да даде повече подробнос
[quote="h.z.j"]моля, който е бил днес на изпит да даде повече подробности[/quote kakvo po-to4no te interesuva kolega/kolegke
- madnes
- Младши потребител
madnes написа:h.z.j написа:моля, който е бил днес на изпит да даде повече подробности[/quote kakvo po-to4no te interesuva kolega/kolegke
Естествено всичко ни интересува! Смилете се поне Вие над нас...
- octavius
- Потребител
2 въпроса- от гражданско правна материя и наказателно правна такава.След първоначалния шок, сядаш и говориш...!!!
Всички бабички се активизираха да им увеличат пенсиите, таксиметровите шофьори ги екскортираха самите полицаи...младите юристи, които са лицето на утрешна България...си хортуват по форумите...траят си....мачкат ги....правят ги на маймуни....но никой не взема никакво отношение.
Докога...???
Дайте нещо да направим....защото и другият път ще е същото!!!
Всички бабички се активизираха да им увеличат пенсиите, таксиметровите шофьори ги екскортираха самите полицаи...младите юристи, които са лицето на утрешна България...си хортуват по форумите...траят си....мачкат ги....правят ги на маймуни....но никой не взема никакво отношение.
Докога...???
Дайте нещо да направим....защото и другият път ще е същото!!!
- pleasure
- Младши потребител
octavius написа:Колеги, това е абсолютно нарушение на Наредбата.
Пак ни правят на каквото не сме.
Недопустимо е да си мълчим просто.
Специализация по правен отрасъл означава в случая - въпроси от наказателно право, а не - и от гражданско.
Е, докога??!!!
Аз съм на изпит на третия ден.
Не смятам, че от резултата на изпита ми зависи живота.
Ще го прежаля, да мусе невиди и шанса, но няма да замълча.
Ще обжалвам конкурса категорично.
Пък да ми обръща внимание който иска.
Това мисля аз, колега. Ще реагирате ли и Вие по този начин?
Щото по-вече, по-добре.
- octavius
- Потребител
Колко са комисиите, какви са? Цялата гражданскоправна част от конспекта ли е включена? Съжалявам, цял ден повтарям едни и същи въпроси, обаче съм на изпит утре и всички новинки днес малко в повече ми дойдоха и...
- i.s.k.r.a
- Потребител
ob6to vzeto proti4a normalno,kato izklu4im vuprosa po gragdansko pravnite i da ne ste v komisiqta na proslovutiq Belenski. Otnovo se zaqgda,kato za nqkoi negovi sme6ni vuprosi mu se prismq dori samata komisiq. Zadavat se dopulnitelni vuprosi,koito moge i da ne sa ot izteglenite,no kato cqlo izpita proti4a po-gladko ot sudiiskiq,ako ste bili na negooctavius написа:madnes написа:h.z.j написа:моля, който е бил днес на изпит да даде повече подробности[/quote kakvo po-to4no te interesuva kolega/kolegke
Естествено всичко ни интересува! Смилете се поне Вие над нас...
- madnes
- Младши потребител
Всичките въпроси от наказателно са включени както всичките от гражданското. 3 са комисиите за 3 -те групи, Владимиров, Беленски и Манев са хабилитираните лица, останалите са прокурори от ВКП.
И това с гражданското не е мит.....повярвайте....!!!
И това с гражданското не е мит.....повярвайте....!!!
- pleasure
- Младши потребител
Nali znaete,4e vsi4ko e subektivno i pri vseki proti4a razli4no-edni sa dovolni,a drugi ne.E Sigurno po-lesno e bilo za kolegite,koito sa imali informaciq,otnosno vuprosa po gragdanso. A na vsi4ki vas uspeh
- madnes
- Младши потребител
|
|