- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.2
|
|
И на мен на такова ми прилича и ако наистина е не ви прави чест. Не се поддавайте просто, така или иначе вече е късно да направим каквото и да било...
- i.s.k.r.a
- Потребител
az не съм бил тази година но досега винаги са били само въпроси от наказателно. 1.материално а.обща б.особена 2. процесуално
- anjelo
- Младши потребител
Провеждане на конкурсния изпит
Чл. 20. (1) Конкурсите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, за съдии в районен, окръжен и административен съд, прокурори в районна и окръжна прокуратура и следователи в Окръжните следствени служби включват писмен и устен изпит.
(2) На писмения изпит се проверяват уменията на кандидатите за практическо прилагане на теоретическите знания чрез решаване на казус в съответния правен отрасъл.
(3) На устния изпит се проверяват знанията на кандидатите по материята в съответния правен отрасъл по тематични конспекти..
Чл. 20. (1) Конкурсите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, за съдии в районен, окръжен и административен съд, прокурори в районна и окръжна прокуратура и следователи в Окръжните следствени служби включват писмен и устен изпит.
(2) На писмения изпит се проверяват уменията на кандидатите за практическо прилагане на теоретическите знания чрез решаване на казус в съответния правен отрасъл.
(3) На устния изпит се проверяват знанията на кандидатите по материята в съответния правен отрасъл по тематични конспекти..
- octavius
- Потребител
естествено, че не лъжа. мога ли да се шегувам с нещо подобно. Бях днес на изпитб Теглят се два въпроса: един от г ражданско и един от наказателно. Иначе комисиите са благоразположени, не се заяждат, питат основни неща.
- i.mar
- Младши потребител
не пишете глупости. на мен ми се падна: порочни съдебни решения и престъпления против правосъдието.Това, че не желаете да има въпроси от гражданското право не означава, че не съм в час
- i.mar
- Младши потребител
Колеги, това е абсолютно нарушение на Наредбата.
Пак ни правят на каквото не сме.
Недопустимо е да си мълчим просто.
Специализация по правен отрасъл означава в случая - въпроси от наказателно право, а не - и от гражданско.
Е, докога??!!!
Аз съм на изпит на третия ден.
Не смятам, че от резултата на изпита ми зависи живота.
Ще го прежаля, да мусе невиди и шанса, но няма да замълча.
Ще обжалвам конкурса категорично.
Пък да ми обръща внимание който иска.
Пак ни правят на каквото не сме.
Недопустимо е да си мълчим просто.
Специализация по правен отрасъл означава в случая - въпроси от наказателно право, а не - и от гражданско.
Е, докога??!!!
Аз съм на изпит на третия ден.
Не смятам, че от резултата на изпита ми зависи живота.
Ще го прежаля, да мусе невиди и шанса, но няма да замълча.
Ще обжалвам конкурса категорично.
Пък да ми обръща внимание който иска.
- octavius
- Потребител
Колеги, защо се възмущавате за гражданско-правните въпроси - изпитващите не са съдии, а прокурори /съгласно наредбата/ и единствено хабилитираното лице може да има представа от материята, ако работи в тази област, така че не би следвало да ви хванат неподготвени, тъкмо ще ги впечатлите със знания!!!
От друга страна прокурорът следва да има представа от цялата материя, за да не се получават куриозни ситуации, като например свидетел /мой близък, завършил право, но непрактикуващ/ при разпит /на който лично присъствах/ един час да обяснява основни моменти за действието на борсов договор и прокурорът да задава едни и същи глупави въпроси - не е професионално някакси, а за присъстващите юристи си беше направо смешно...
От друга страна прокурорът следва да има представа от цялата материя, за да не се получават куриозни ситуации, като например свидетел /мой близък, завършил право, но непрактикуващ/ при разпит /на който лично присъствах/ един час да обяснява основни моменти за действието на борсов договор и прокурорът да задава едни и същи глупави въпроси - не е професионално някакси, а за присъстващите юристи си беше направо смешно...
- avantUrist
- Младши потребител
Въпросът е принципен. Аз също не смятам, че прокурорът трябва да разбира от наказателно и нищо друго, но не могат да променят правилата за провеждане на конкурса както и когато им изнася!
- i.s.k.r.a
- Потребител
|
|