начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Право на строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на строеж

Мнениеот dage » 06 Авг 2004, 10:17

Появи ми се интересен казус:
Собственик на парцел в регулация иска да учреди възмездно право на строеж върху част от парцела в полза на брат си.Поръчах актуална скица на имота, където техника ще определи плътност, съседи и планосн. номер, поръчахме данъчна оценка, има и план за изменение на ПУП, който не е минал през ескпертен съвет. Може ли да се осъществи сделка?
dage
Младши потребител

Re: Право на строеж

Мнениеот Иван » 06 Авг 2004, 10:56

Мисля чл.180 ЗУТ е пределно ясен. Нужна Ви е или виза за проектиране - по-бързо и лесно, или влязъл в сила ПУП. След което Ви е нужна данъчна оценка на правото на строеж.
Какво му е интересно на казуса?
Иван

Мнениеот донна2 » 06 Авг 2004, 11:13

мисля ,че 133 от ЗУТ е по интересното ,тъй като става въпрос за нов строеж
донна2

Мнениеот донна2 » 06 Авг 2004, 11:19

грешка става дума за 134 от ЗУТ , ане за 133 от ЗУТ
донна2

Мнениеот shveda » 06 Авг 2004, 13:39