- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.2
|
|
Оценките от писмения изпит са реални. Нито на съдийски, нито на прокурорския са изнесени казусите след скандала. Много деца на върховни съдии и преподаватели не са издържали писмения изпит. Така, че не мисля, че е редно да се казва нещо лошо за Енчо. Аз лично имам съмнения относно провеждането на устния изпит, където нещата са коренно различни. Аз макар да имам ниска оценка на писмения не мисля, че е редно да обвинявам колегите, които са изкарали високи оценки. Проблемът е в системата на оценяване и в хората, които изпитват. Ако някой е използвал контакти или нечестно е играл това е за негова сметка. После не може да вдигне глава и да погледне хората в очите.
- rmartinova
- Младши потребител
Аз също смятам, че оценките на писмения са реални. Когато кандидатствах за първи /и единствен досега/ път за мл.прок. през 2004 имах 4.50, но бях развила много кратко въпросът за квалификацията на деянията. Тази година се постарах много по-добре в тази насока - изчерпателно и пълно и резултатът е единица по-нагоре.
Колкото до това че хора от системата имат ниски оценки - това не означава нищо - просто не са решили КОНКРЕТНИЯ казус както трябва - имам предвид с мотивиране и т.н. Имаше и доста теория /при първи въпрос/ - трябва да знаеш кое престъпление е формално или резултатно, съучастие, усложнена престъпна дейност, подсъдност при функционална връзка между делата, разликата между подбудителство и подбуждане /много ни я набиваха на лекции/, също така какво е лично основание за освобождаване от нак. отговорнст.
Сега да погледнем напред към устния! Приятно четене на тези, които ще се явяват!
Колкото до това че хора от системата имат ниски оценки - това не означава нищо - просто не са решили КОНКРЕТНИЯ казус както трябва - имам предвид с мотивиране и т.н. Имаше и доста теория /при първи въпрос/ - трябва да знаеш кое престъпление е формално или резултатно, съучастие, усложнена престъпна дейност, подсъдност при функционална връзка между делата, разликата между подбудителство и подбуждане /много ни я набиваха на лекции/, също така какво е лично основание за освобождаване от нак. отговорнст.
Сега да погледнем напред към устния! Приятно четене на тези, които ще се явяват!
- andronika
- Потребител
Колеги, моля ако някой знае да даде информация за това какво ще стане ако кандидат, класиран за младши съдия, след това бъде класиран и за младши прокурор и той избере второто. Ще има ли ново класиране за допълване на освободени места за младши съдии след окончателното класиране за мл.прокурори?
- sogio
- Потребител
zdraveite!moje li niakoi d ami dade razvitite vaprosi za izpita za mladshi sadii!mnogo blagodaria predvaritelno!adresat mi e mariaki@abv.bg
- mariaki
- Нов потребител
Колети, имате ли набрюдения от миналите години с какъв най-нисък бал се е влизало в прокуратурата. Не беше ли някъде около 10.60?
- vikin
- Младши потребител
kолеги, за устния прокурорски изпит само по конспекта ли четете, миналите години питали ли са въпроси извън конспекта?
- iva_kari
- Младши потребител
Аз пък бих и добавил от кои учебници четете по НП и НПП?
Иначе смятам да се придържам към конспекта то и няма време за повече
Иначе смятам да се придържам към конспекта то и няма време за повече
- npetrov
- Младши потребител
Конспектът, той е ясен...
Трудна работа само по конспекта - според вас как се дели материалът на въпроси?! Като стане дума за убийството и стигнете да телесните повреди или хулиганските действия като квалифициращи признаци по него, казвате на комисията "Това го няма в конспекта, така че - съжалявам!" Или ако все пак не сте убедителни по изтеглените въпроси и ви "пробват" другаде, така ли ще възразите?
Умряла работа...
Умряла работа...
- Rommel
- Младши потребител
доста е трудно без НК и НПК ... защо са го измислили така? работата на прокурора е да знае как да работи със законите, а не да ги наизустява.
- andronika
- Потребител
добро утро! искам да помоля ако случайно днес публикуват класирането по градове от съдийския конкурс, някой да го логне тук... На компютъра, на който съм в момента, страницата на ВСС ми се обновява един път годишно:)))
- adv_agentka
- Младши потребител
Уви, все още няма нищо по въпроса, а не виждам причина да не е публикуван, освен ако няма някакви допълнителни "разпределения" по целесъобразност
- avantUrist
- Младши потребител
тцтцтцтц, от ВСС казаха - "резултатите от съдийския - другата седмица".... може би ще чакат резултатите от устния прокурорски....
- adv_agentka
- Младши потребител
Как така другата седмица?!!! Двата конкурса се провеждат отделно, защо да се изчакват във времето? Нали срокът за потвърждаване изтече в петък, най-лесното е да се публикуват резултатите на база потвърдил-непотвърдил.... Явно ще се правят някакви номера...
Поставих въпроса, но никой не отговори - ако има действащи адвокати, кога ще подавате молба за отписване от АК?
Поставих въпроса, но никой не отговори - ако има действащи адвокати, кога ще подавате молба за отписване от АК?
- avantUrist
- Младши потребител
Колеги, знае ли някой какво е станало на изпита на 01.02, защото в протокола от заседанието на ВСС на 07.02 е включена точка за възлагане на комисия да проучи въпроса по сигнал на журналисти?
- avantUrist
- Младши потребител
аз бях на 01.02. на изпит в комисията на Ани Станева, но минах в началото.... Нали се коментираше тук из форума че специално звъняли от комисията на ЕНЧО да дойде на изпита... може за това нещо да проверяват...
- adv_agentka
- Младши потребител
|
|