начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Международен паспорт на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Международен паспорт на дете

Мнениеот laracroft » 08 Юли 2002, 20:26

Колеги, имам проблем и искам съвет от вас.Искам да извадя на детето си (9год.) международен паспорт, но ми казаха, че е нужно съгласието и на двамата родители.А таткото от осем години не се е появявал и освен това живее в САЩ.
Питам: Ако заведа дело за ограничаване на родителските права и го спечеля, дали това би ми помогнало за този паспорт и без съгласието на бащата? И дали когато трябва да излизам в страна, за която се иска виза отново ще трябва да търся бащата? Разбира се, безуспешно. Благодаря ви!
laracroft
Нов потребител

Re: Международен паспорт на дете

Мнениеот d » 08 Юли 2002, 22:00

Колега, за да разрешите проблема си,Ви помага единствено завеждане на дело за лишаване от родителски права.Едва след като има влязло в сила решение, ще можете да извадите паспорт на детето си без съгласието на другия родител.Същото се отнася и когато искате да го изведете извън пределите на България!!Успех!
d

Мнениеот milen » 09 Юли 2002, 09:54

да, заведето делото. виждал съм как връщат така хора на митницата. дете току-така не може да излезе. (и слава богу, че и тях ще изнесат). Успех!
milen
Младши потребител

Мнениеот remo07 » 11 Юли 2002, 01:16

Уважаема Лара,

не става ясно дали въобще е възможно да се влезе във връзка с бащата на детето или Вие не можете да се свържете с него?
Прегледайте и форума - на няколко пъти вече този въпрос се дискутира!
Успех!;-))))
remo07

Мнениеот lara » 12 Юли 2002, 01:18

Някаква съдебна практика по въпроса? Доколкото знам, май не са много спечелените дела за лишаване от родителски права. Или бъркам?
lara
Младши потребител

Мнениеот epp » 12 Юли 2002, 17:40

Ако все пак можете да откриете бащата в САЩ и той е съгласен детето да напусне БГ, защо не се снабдите от него с едно пълномощно, заверено в българското посолство или консулска служба, с което тоъ да упълномощи майката да извади паспорта и да изведе детето зад граница.
epp

Мнениеот lara » 17 Юли 2002, 02:52

Веднага ти отговарям защо.Защото той НЕ иска.Просто не го интересува.
lara
Младши потребител

Назад към Семейни казуси