Здравейте .Моля за спешна помощ.Случаят е следният. Двама дан. инспектори си купуват сладолед , като фризера се намира пред магазина .Тръгват си , а продавачката влиза в магазина и маркира продажбата на касовия апарат. На касовата лента се натрупва сума от предходна продажба , от която на клиента не е връчена бележката. След определено време дан. инспектори се връщат и съставят протокол , в който описват , че часовника не е сверен и , че не е издадена касова бележка.
Според Вас имам ли основание за обжалване и ако смятяте , че да , помогнете ми с написването на жалбата и в уточняването на сроковете и пред кой орган как се процедира .Каква е разликата между ДРА и наказателно постановление. Съвсем се обърках.
Предварително много благодаря .
- Дата и час: 23 Ное 2024, 18:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно - помогнете да обжалвам
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спешно - помогнете да обжалвам
Ами, по принцип, след съставянето на протокола следва да Ви се връчи Акт за установяване на административно нарушение. По този акт Вие можете да напишете обяснения и възражения в 3-дневен срок от връчването му. Ако последва издаване на Наказателно постановление, то може да се обжалва (с жалба) чрез органа, издал Наказателното постановление, до районния съд по местоизвършване на нарушението. Мисля, че имате основание за обжалване. Що се касае за това, каква е разликата между ДРА и Наказателно постановление, то разликата е тази, че едното е ДРА, а другото - Наказателно постановление. По въпроса с написването на жалбата, Ви съветвам да се обърнете към адвокат. Аз самият съм адвокат; ако не към мене, обърнете се към друг.
- bgjurist
- Потребител
Не става ясно как така "се натрупва към предходната сума"- нещо не е маркирано както трябва. А как данъчните установиха, че часовникът на касовия апарат не е сверен ?
Наказателно постановление се издава за нарушение на определен текст от данъчен закон и се налага глоба или имуществена санкция, докато при ДРА се ревизира определен период и се определят дължими данъци, начисляват се лихви...ако в хода на ревизията се установи и нарушение на дан. закони се съставя/т и НП.
Наказателно постановление се издава за нарушение на определен текст от данъчен закон и се налага глоба или имуществена санкция, докато при ДРА се ревизира определен период и се определят дължими данъци, начисляват се лихви...ако в хода на ревизията се установи и нарушение на дан. закони се съставя/т и НП.
- kakata
Благодаря Ви много. Ще се посъветвам със собственика на ЕТ и може д се наложи да потърсим съдействието на адвокат. Въпросът е , че става въпрос за Плевен. Има ли начин евентуално да се свържем с Вас за да ни помогнете да се изготви възражението .Доколкото днам трябва да съдържа определени реквизити.
Още веднъж благодаря.
Ако можете да ми посочите адрес или телефон за контакт , оставям адрес
salevaplus@abv.bg
Още веднъж благодаря.
Ако можете да ми посочите адрес или телефон за контакт , оставям адрес
salevaplus@abv.bg
- Мария
Няма проблем - данъчните прибягват до какви ли не "хитринки". Ако колегите не се заемат - 0899 456 903.
- ДИ
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|