начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

оод - вътрешни отношения

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

оод - вътрешни отношения

Мнениеот еla » 08 Юни 2004, 16:27

Здравейте! Може ли управител на ООД да издаде заповед, с която определя, че един от съдружниците в ООД ще изпълнява определени функции по оперативната дейност в дружеството. Съдружникът не е в трудови правоотношения с дружеството???
Благодаря
еla

Re: оод - вътрешни отношения

Мнениеот лунатик » 08 Юни 2004, 21:54

Всеки съдружник има право да участва в управлението на дружеството. (чл.123 от ТЗ). Това участие в управлението освен в органа "Общо събрание" може да се изрази и под формата на "Управител" (аргумент от чл. 135 ал.2 от ТЗ). Във всеки друг случай, съдружникът може да изпълнява каквато и да е длъжност в дружеството (зам. управител или портиер - защо не?), стига да се договори с управителя на дружеството. Формата на съгласието би следвало да е договор, а не заповед. Мисля, че е възможно да се приложи и трудов договор със съдружника.
лунатик

Мнениеот donna » 08 Юни 2004, 22:21

аз си мисля че той няма намерение да сключва какъвто и да е договор тогава едно нотариално заверено пълномощно от управителя /стига тоя управител да разполага с правата виж точно какви права има в ДУК / ще свърши идеална работа
Другото е да сключи трудов договор или гражданси договор

но предполагам ,че целят да избегнат осигуровки
donna
Старши потребител

Мнениеот еla » 08 Юни 2004, 22:41

Колеги, нали се сещате, че се налага поради причината, че някои действия вече са извършени от съдружника. За нотариално пълномощно е късно.... Само договора ли е изхода....
еla

Мнениеот donna » 08 Юни 2004, 23:16

потвърдете действията му ,правила съм по подобен случай следното

потвърдително писмо от ..........в качеството му на ............с настоящото заявявам че потвърждавам действията без представителна власт /или друго не знам за какво става въпрос / на ...................../описват се действията които се потвърждават /

нотариална заверка на подписа /за по голяма тежст де /
donna
Старши потребител

Мнениеот еla » 08 Юни 2004, 23:53

а пред съд ще издържи ли?!?!АЗ имам отговор за себе си, но дали е верен...
еla

Мнениеот donna » 08 Юни 2004, 23:54

за пед съд .......може и да издържи
другото е да му напишете един граждански договор със задна дата , е там се дължат осигуровки ,но съда не се интересува от това
donna
Старши потребител

Мнениеот еla » 09 Юни 2004, 00:00

E, едва ли ще се стигне до толкова задълбочени проверки, освен при "добросъвестност" на противната страна. А и се съмнявам, че съда ще поиска договора, освен ако другата страна не се опъне...
еla

Мнениеот donna » 09 Юни 2004, 00:02

е и да ви изпее в НОИ другата страна, ще му внесете осигуровка с лихва това е
donna
Старши потребител

Мнениеот еla » 09 Юни 2004, 00:05

благодаря
еla

Назад към Търговско право