начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

защита от дискриминация

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот nikoy » 31 Юли 2006, 09:56

Естествено, че има други такива случаи като твоя.Явно това са някакви общо приложими методи на държавната администрация които граничат с престъпление, свързано с тотално нарушаване на човешките права.Има един сравнително нов закон за защита от дискриминация,а от скоро действа и такава институция - Комисия за защита от дискриминация, но ако предприемеш някакви мерки неминуемо скандала ще излезе извън работното място.Другият вариант е да потърсиш съдействие от началниците над прекия ти ръководител.
nikoy
Потребител

Мнениеот pldimov » 01 Авг 2006, 15:29

Варианти има много.
Но досега не съм виждал, някой да е тръгнал срещу началника си и да е излязъл победител. Имай го впредвид.!
pldimov
Нов потребител

Мнениеот nat » 04 Авг 2006, 10:07

Има няколко варианта за противодействие. Тяхното прилагане зависи от вида на отношението, по което лицето полага труд - трудово или служебно. Обаче тормозът в някои по-прикрити форми почти не се поддава на доказване. Обикновено действията, чрез които се упражнява тормоза, са облечени в законосъобразна дрешка.
за да се раздуха рабатата с прилагане на тормоза, човек трябва да притежава яки нерви и страхотен хъс. По-просто е да се отвърне на поведението със същото. За тази цел бюрократичните принципи и тяхното стриктно спазване, както и формалните изисквания на КТ и ЗДСл и Устройствените правилници на администариите дават добри възможности. Просто не се работи нищо, на което няма резолюция или не е разпоредено писмено с точно указване на името на отговорния и всичко, което е изработено, се удостоверява отново писмено по един или друг начин - вх. №, подписи на трети лица, копия от получени или разпределени документи, докрадни до трути лица, като в същото време се правиш на луд за устни разпореждания. И един друг принцип - никога ама никога не споделяш каквито и да е лични подробности в работата пред никого или пред възможни свързани служебно или неформално със службата лица.
Ако не си готов за съдебна битка и/или излизане от системата прякото противопоставяне не върши работа - винаги могат да спретнат дисциплинарно наказание. На по-вишестоящи не разчитай, не се знае дали тормозещия и другия шеф не действат в комбина и има две максими - "гарван гарвану око не вади" и "няма вечни приятели има вечни интереси".
nat
Потребител

Мнениеот nikoy » 04 Авг 2006, 10:40

Становището на нат ми хареса. Киро,като чели това е единствения възможен вариант, но наистина ти трябват железни нерви и много хъс повярвай ми знам го от опит.
nikoy
Потребител

Мнениеот nat » 04 Авг 2006, 11:48

Че как няма Ви хареса като го прилагам на практика и знам к'во е. И то при положение, че съм юрист и работя служебно с подобна материя. В случая с тормоз търпението и чакането му е майката докато ти падне на мушката под една или друга форма. Пък после к'вото сабя и вътрешното убеждение на контролния орган или съда покаже. Същото е при всеки вид тормоз. Който се е пробвал да приложи на практика Закона за защита от домашно насилие, Закона за закрила на детето и Закона за защита от дискриминация знае за какво става дума
nat
Потребител

Има ли други случаи подобни на твоя ?!?

Мнениеот justify » 16 Авг 2006, 02:25

има една максима, от която ми става по-леко в ежедневието - "когато всичко се прецаква, помни че винаги може да стане по-зле..." и ми дава сили някак си да издържам на напрежението. приеми го като съвет и успокоение, при мен моя началник и моя подчинена са в комбина срещу мен. кофти,а? хората с които работя постоянно. не се удавям в алкохол, да добавя, защото мисля че е важно. :roll:
justify
Нов потребител

Назад към Административно право