начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Автомобил който не е регистриран в данъчното...

Казуси за недвижими имоти

Автомобил който не е регистриран в данъчното...

Мнениеот Method » 24 Дек 2004, 21:17

Здравейте имам следния проблем:
Искам да купя автомобил, но е внесен 2002 г. и изобщо не е регистриран в данъчното. Проблемът е, че за да го прехвърля при нотариус, в КАТ и в данъчното ще ми искат квитанция за платен данък. Собственикът иска да ми уреди документите в КАТ и да платя колата след като вече е на мое име. Ако успее да направи това ще мога ли след това да си я регистрирам при данъчните на мое име или ще имам проблеми.
Има ли друг вариант? Ако собственикът отиде в данъчното и сега я прехвърли на негово име трябва да плати данъка за 2002, 2003 и 2004 г. което е над 450 лв без лихвите и не включва глобата, че се е просрочил законния срок от 2 месеца...което не го устройва.....въпреки че сам си е виновен
Възможно ли е по някакъв начин да пише, че я е придобил сега и да плати данъка за 2004 само? или има ли друг вариант???

Мерси предварително!
Весели празници...
Method

Re: Автомобил който не е регистриран в данъчното...

Мнениеот driver » 25 Дек 2004, 12:22

Не я купувай докато не се изчистят документите, че могат невинен да те карат да тичаш тук и там. При това и закона сменяха скоро, па го отменяха след 6 месеца - и в Народно събрание, и при данъчни, и при нотариуси има само една дума - хаос. И тоя как е карал 3 години без платен данък не знам, глобата от данъчните ще му е още 450 поне. Не се бутай там невинен братче, че нито това че си прав, нито че в БГ имало съдебна система ще ти помогне. Коли на пазара - бол, за какво ти е тая.
driver

Мнениеот Method » 26 Дек 2004, 00:47

Да, но колата си заслужава и ми харесва.
Какъв е варианта да я купя без да имам ядове? Да отиде в данъчното и да плати всички глоби и данъци, което едва ли ше иска...
Method

При наследство на автомобил от инвалид плаща ли се мито

Мнениеот nikolaiiiii » 27 Дек 2004, 19:59

Здравейте,

автомобилът е закупен точно една година преди да почине вапросния инвалид.
1. Трябвя ли да се плаща мито или можи да не са плаща?
2. Ако наследниците се откажат от автомобила в полза на техния син /наследник /плаща ли се мито?

Merry Christmas & Happy New Year
nikolaiiiii

Мнениеот Gosho » 27 Дек 2004, 21:45

Method,

kolata si zaslujava (kakto vie kazvate) imenno zashtoto ima problemi s danachnite! Inache cenata i 100% shte bude pazarna (che i otgore!). Pomislete dobre dali si zaslujava riska, zashtoto:
1) iziskvaite prodavachut da si svurshi rabotata i togava komentiraite dogovora, prodajbata, cenata i dr. usloviq;
2) ne zabraviaite che na nashite geografski shirini chovek, koito kara kola, bez da plashta danuk za neia v produljenie na 3 godini, ne e sluchaen grajdanin! Da ne se sluchi posle che kolata "izchezne" ot parkinga pred vas i poluchite obajdane za otkup... Tova preduprejdenie vi go otpraviam nai-seriozno. Obmislete variantite i ne zabraviaite angliiskata pogovorka: "Ne sum tolkova bogat, che da si kupuvam evtini raboti"

Uspeh
Gosho

Назад към Имотни казуси