начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Аз съм собственик на дял от автомобил

Казуси за недвижими имоти

Re: Фалшиво пълномощно

Мнениеот protekta » 25 Ное 2004, 11:21

Все си мисля, че ситуацията е следната : бащата на Добряка е вписан в талона на колата, самата кола е придобита преди смъртта на майката. Майката умира.
След това бащата упълномощава някого /лицето Х/ да управлява колата и да я продаде на лице по своя преценка /включително и на себе си/, и срещу сума, каквато намери за добре. Подписвайки това пълномощно, той получава определена сума за колата. Решава, че я е продал на лицето Х. Договор с нотариална заверка на подписите няма. На база издаденото му пълномощно /вероятно и с клауза за преупълномощаване/ Х преупълномощава друго лице /У/, като си получава сумата за колата. Договор пак няма, да не говорим пък за някакви нотариални заверки. И точно лицето У е т.нар. надменно ..................
Добряк, така ли е ?
protekta
Потребител

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 11:56

След като майками е починала семеиното имущество как се дели според вас. Когато бащами почине някой ден кой според вас приема наследството, пасиви и активи. ПИТАМ.? Или според българското законодателство и според вас, трябва да плащам за глупостите на други а?
Добряка

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 11:57

Такае.
Добряка

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 12:02

Знам самоче не съм юрист, и досега никой не иска да се наеме за това. А аз не мога да се права на такъв. Сяка жаба трябва да си знае гьола. Несъм искал безплатна услуга.
Добряка

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 12:12

Две години чакам да се прехвърли тая кола. Пича нежелае да го направи, и продължава да я кара с нашия талон. Няма разписка, няма договор, Пак питам ако удари недай боже човек избяга и зареже някъде тая бръкма кого ще влачат по следствията? Тогава всички ще кажат "ГЛЕДАЙТЕГИ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ КАК СА ИЗБЯГАЛИ, ЯЗЪК ЗА ЧОВЕКА ДЕТО Е УДАРЕН" Тогава всички ще искат да ни осъдят. А сега не съм ли достатъчно ясен защо се ядосвам.
Добряка

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 12:18

Пак казвам куповача взима колата с уговорка да се прехвърли на другия ден. Самоче вместо да дойде за прехвърляне той я препродава веднага. Не ми е ясно как е направил пълномощно от името на бащами, пълна мъгла. Аз казвам за такава ситуация, "ДА ТИ Е ДРАГО ДА СЕ ЯДОСВАШ".
Добряка

Мнениеот Anastassia Terzieva » 25 Ное 2004, 12:36

Добряк, горе съм написала какво се прави в такива случаи, ако си от София мога и да го направя, както и да ти гарантирам че това ще ти реши проблема,освен ако ситуацията по документи не се окаже доста по-различна от това което си описал във форума.
Имах подобен случай с мой роднина, с това усложнение че този с пълномощното беше блъснал една кола, не си беше платил гражданската отговорност на колата и от Гаранционния фонд търсеха собственика за изплатените пари, които иначе се покриват от застраховката
Anastassia Terzieva

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 25 Ное 2004, 12:56

и добре че ставаше дума за 300 лева и нямаше пострадали...
е в кокретния случай се разбраха по друг един начин за който се досещаш, пък и от това повече кола не ставаше и я дадоха за старо желязо...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 13:00

По принцип проблема нее само мой аз искам да го разреша като цяло, което означава да се направи така че братми и бащами да не носят отговорнос евентуално някой ден. Благодаря все пак. Ако и варянта който съм измислил не стане сигурно пак ще обикалям ПРУтата, КАТ, и накрая ще трябва да вода фиктивно дело с бащами за да си размърда полицията задника. Между другото съм от София.
Добряка

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 25 Ное 2004, 13:10

Дайте му срок на оня пич и му кажете че ако до един месец не дойде да прехвърлите колата и то за негова сметка оттегляте пълномощното, всички се отказвате от собственост върху колата , тя става държавна , и ако той няма документ за парите които е дал, което като гледам е много вероятно а вие така или иначе сте ги получили той ще е прецакания
това разбира се ако баща ви и брат ви са на същия акъл...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 13:35

Да разбирам, но същия не си казва името крие се не дава копие от пълномощнотокоето твърди че има, не си дава и адреса. Така поставени нещата се осложняват, защото едва ли не трябва да гониме МИХАЛЯ. Знаеме само къде работи и малкото му име. Според вас как да постъпя с човек който ме заплашва че ще ми счупи краката ако предприема някакви мерки срещу него? с уважение "Колев"
Добряка

Мнениеот ins » 25 Ное 2004, 13:50

Добряк ,баща ти срещу какъв документ е получил парите?
ins
Младши потребител

Мнениеот ins » 25 Ное 2004, 13:58

Ако тариката няма документ че е платил на баща ти , прекратете действието на фалшивото пълномощно - прати нотариална покана и му дай срок от 3 дни да върне пълномощното на баща ти( нищо,че е фалшиво) , колата,ключовете за нея и всички застрахователни полици.( трябва ти точен адрес , имената и т.н. на тариката)
ins
Младши потребител

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 14:07

Той се крие знаеме само къде работи и малкото му име.
Добряка

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 14:08

Абселютно никаккъв.
Добряка

Мнениеот Anastassia Terzieva » 25 Ное 2004, 14:16

kakva e kolata?
Anastassia Terzieva

Мнениеот ins » 25 Ное 2004, 14:18

Ами вземете си колата! Пълномощното се прекратява с изпращане на нотариална покана до тариката - даваш му срок от 3 дни да върне колата,оригиналното(фалшиво ) пълномощно,ключовете за возилото и т.н.
С този акт прекратяваш действието на пълномощното.Това от името на баща ти трябва да стане.Ако тариката иска да си кара колата - ОК, само да плати глобите и данъците,и да си направите договор за покупко - продажба.Ако откаже,въпреки,че е получил нотариалната покана, той вече владее колата без основанието - пълномощно , обявете я за открадната.
ins
Младши потребител

Мнениеот Anastassia Terzieva » 25 Ное 2004, 14:26

oko za oko zub za zub kazvat horata... i na praktika v BG takla i stava
za otkaz ne vi triabvat negovite danni samo vashite, vaprosa e che s otkaza naistina go precakvate zatova e dobre da mu dadete srok za tova imate dostatchno informacia shtom znaete kude raboti znachi mojete da go otkriete pone da si pogovorite, kajete mu che ne vi ostavia izbor- ako ne opravi kolata ta ako shte i na negovo ime a ne na kupuvacha, vie shte deistvate, a ako pak vi zaplashi- ne e zle da ima svideteli za tova,

inache vie sashto mojete da napravite tova s koeto toi v zaplashva, po princip vsichko si ima cena ako shte si govorite taka... daje mojete da pusnete edno oplakvane v policiata che vi e zaplashval i zashto kakto ikakvito danni imate za nego taka che posle da mu kajete oplakal sum se, ako neshto stane ti si purvia zapodozrian v spisaka
Anastassia Terzieva

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 14:30

LADA 1500s произведена 1984г.
Добряка

Мнениеот Иван » 25 Ное 2004, 14:32

Добряк, не разбрах от всичките писания следното: Ако колата е продадена с фалшиво пълномощно, значи е прехвърлена с това пълномощно, значи има нов талон за собственост на новия собственик. Така ли е? Ако е така, защо пишеш за отговорност и т.н?
Ако пък продажбата е спряла на етап пълномощно, значи ти като съсобственик имаш право да искаш съдействието на органите колата да ти бъде върната от лицето, което формално не е никакъв собственик, а само ползвател. Заяви го в полицията, поискай да ти издирят колата, посочи им къде вероятно се намира. Те ще я намерят, ще му вземат данните. Тогава вече е лесно-можеш да оттеглиш пълномощното с нотариална покана, да си вземеш обратно колата-въобще все начини да притиснеш гадняра да я прехвърлите.
Не мога да се съглася с изразеното по-горе становище, че е нужно задружното действие на всички съсобственици. Упълномощаването за разпореждане с цялата съсобствена вещ също е разпоредително действие, и то от чуждо име без представителна власт. В този смисъл смятам че имаш право да се защитиш самостоятелно.
Иван

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси