начало

Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева

право на социални помощи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

право на социални помощи

Мнениеот todorova81 » 15 Юли 2014, 17:49

Здравейте!
От 24.06.2014г. с влязло в сила решение на Районен Съд между мен и съпругът ми е допуснат развод.
За 11 годишното ни дете ще се грижа аз. Към този момент съм безработна и единствените пари които получавам са 130 лв. месечна издръжка от бащата на детето ми. Очаквам до седмица-две да започна работа с трудов договор и минимална работна заплата.
Въпроса ми е имам ли право да получавам някакви месечни социални помощи, освен месечните надбавки от 35 лева и какви документи ще са ми нужни?
Предварително Ви благодаря!
todorova81
Младши потребител

Re: право на социални помощи

Мнениеот todorst » 20 Юли 2014, 13:45

Със съдебното решение и регистрацията за безработен - в службата за социални помощи. Все нещо ще дадат- за дърва и ........ И после при мин.раб.заплата отново пробвай.
todorst
Потребител

Re: право на социални помощи

Мнениеот ivan_mirchev » 23 Юли 2014, 13:19

За получаване на месечни помощи трябва да си безработен. Другите видове помощи са еднократна - при инцидентна нужда- и тази за отопление. За последнта ще ти гледат дохода. Има граница над, която нямаш право над последната. Социалният работник би трябвало да ти разясни тези неща.
ivan_mirchev
Младши потребител

Назад към Семейни казуси