начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Моля за съвет спрямо наемодател

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет спрямо наемодател

Мнениеот disastrous_morning » 07 Авг 2021, 18:40

Здравейте, уважаеми професионалисти!

Ще бъда благодарна за съвет по темата и предварително се извинявам, ако съм направила някакво нарушение спрямо форумният етикет.
Нямам към кого друг да се обърна в момента, така че изключително оценявам отделеното време.

Ако трябва да съм честна пиша, защото вече съм на ръба с този наемодател, поради редица от пасивно-агресивни коментари, нежеланието им да съдействат с подобрението на имота по никакъв начин, редица неприятни ситуации свързани с липсата им на фундаментално знание относно позицията им на наемодател и пр. Например, трябва да им плащам такса смет, въпреки че по закон това е тяхна грижа.
Мога да продължавам още, но мисля, че придобихте представа спрямо ситуацията.

В случаят става въпрос за партерно помещение с вход от към тротоар. На самият тротоар има неподдържани криви, спукани плочки от които избива растителност. Наемодателят желае да изкореня растителността и евентуално да запълня фугите за моя сметка, като ме заплашва с глоба от общината, ако не го направя.

Премахнах по голямата част от тази растителност и въпреки това не са доволни и желаят още инвестиция на труд и евентуално средства.

... Заплахите за глоба от общината продължават. Основно се чудя дали това въобще е нещо реално, тъй като не намирам информация по въпроса и за пръв път чувам за такова нещо.

Също така ще се радвам да получа рационален съвет, тъй като в момента ми се ще просто да уведомя с месец предизвестие за напускане на имота, без значение до колко е логично от финансова гледна точка, просто защото вече съм изтощена от тези ситуации...

Ще съм благодарна да чуя обективна перспектива - все пак може би пък аз съм в грешка в случая.

Предварително благодаря!

Поздрави!
disastrous_morning
Нов потребител

Re: Моля за съвет спрямо наемодател

Мнениеот guest1 » 07 Авг 2021, 21:53

Здравейте!
Най-общо казано - избирайте си по-добре наемодателя! Знам, че не помагам много, ама ...

Колкото до тротоара - ако е прилежащ, към улица - вие нямате ангажимент към него! Това е работа на Общината.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот todorst » 17 Авг 2021, 21:31

прочетете си договора. дано има клауза - прекратяване с едномесечно предизвестие! И какво от това! Вие ще сте изправната страна. Но НАЕМАТЕЛЯТ въпреки предизвестието не освобождава имота. Тогава съдебно производство. Време- до една година! Ще го отсъдите да предаде и т.н Със съдия изпълнител ще си влезнете в имота! И отново друго съдебно производство - за пропуснати ползи и т.н. Аоа не сте юрист потърсете адвокат! Това е по ФОРУМА. Коментирам го от опит с подобни наематели.
todorst
Потребител

Мнениеот guest1 » 17 Авг 2021, 22:15

todorst написа:прочетете си договора. дано има клауза - прекратяване с едномесечно предизвестие! И какво от това! Вие ще сте изправната страна. Но НАЕМАТЕЛЯТ въпреки предизвестието не освобождава имота. Тогава съдебно производство. Време- до една година! Ще го отсъдите да предаде и т.н Със съдия изпълнител ще си влезнете в имота! И отново друго съдебно производство - за пропуснати ползи и т.н. Аоа не сте юрист потърсете адвокат! Това е по ФОРУМА. Коментирам го от опит с подобни наематели.

Струва ми се, че объркахте страните!
Питащата е наемател!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Общи дискусии