начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ОБЖАЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ФИШ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОБЖАЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ФИШ

Мнениеот shekila » 08 Окт 2020, 16:41

Здравейте, преди година на 11.10.2029г. съм заснет с АТСС, че автомобилът ми е без застраховка " гражданска отговорност". Едва днес ми връчиха документ, който да подпиша. За съжаление системата не ми позволява да прикача файла и аз не знам защо? Има ли давност за издаване на ЕФ и за връчването им? Имам ли основание за обжалване поради изтекла давност или несъсточтелност на този ЕФ? Четох, че ЕФ е административен акт и като такъв съгл. чл. 34 от ЗАНН следва да бъде издаден в срок до 3 месеца от установяване на извършителя или 1 година извършване на нарушението, а по КЗ срокът е 2 години, в противен случай наказателно- административното производство се прекратява, но има ли давност за връчване! На този документ обаче не пише кога е издаден.
Ако някой се е сблъсквал с подобен казус моля да сподели.
Предварително благодаря
shekila
Младши потребител

Re: ОБЖАЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ФИШ

Мнениеот jhoro » 21 Окт 2020, 11:44

УАУУУУ!!! :shock:
shekila написа:Здравейте, преди година на 11.10.2029 г. ...

Явно е ОТГ, ама ... пак си е смешно! Все още сме 2020 година. 2029 е ... след 9 години!
Изображение

По същество!
shekila написа:... съм заснет с АТСС, че автомобилът ми е без застраховка „гражданска отговорност".

Тук виждам две отделни неща.
Първото е факт - „заснет сте“ (не Вие - автомобила).
Второто е твърдение - че същия автомобил не притежава валидна застраховка ГО или, че просто в системата на Пътна полиция-КАТ няма данни. Това подлежи на доказване.
shekila написа:Едва днес ми връчиха документ, който да подпиша. За съжаление системата не ми позволява да прикача файла и аз не знам защо? Има ли давност за издаване на ЕФ и за връчването им? Имам ли основание за обжалване поради изтекла давност или несъстоятелност на този ЕФ? Четох, че ЕФ е административен акт и като такъв съгл. чл. 34 от ЗАНН следва да бъде издаден в срок до 3 месеца от установяване на извършителя или 1 година извършване на нарушението, а по КЗ срокът е 2 години, в противен случай наказателно- административното производство се прекратява, но има ли давност за връчване! На този документ обаче не пише кога е издаден.

Щом сега получавате фиша - има два срока:
Чл. 189. (6) В 7-дневен срок от получаването на електронния фиш може да се направи писмено възражение пред директора на съответната структура на Министерството на вътрешните работи. Директорът разглежда възражението и преценява доказателствата в 7-дневен срок от постъпването му.
(8) Електронният фиш подлежи на обжалване по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Жалбата срещу електронния фиш се подава в 14-дневен срок от получаването му, а когато е направено възражение по ал. 6 - в 14-дневен срок от съобщаването на отказа за анулиране на фиша. В 7-дневен срок от получаване на жалбата директорът на съответната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято територия е установено нарушението, или оправомощено от него лице я изпраща заедно с цялата преписка на съответния районен съд, като в съпроводителното писмо посочва и доказателствата в подкрепа на обжалвания електронен фиш, както и информация за участъка от пътя с описание на мястото и географските координати, действащото ограничение на скоростта по чл. 21, посоката на движение на автомобила, разположението на автоматизираното техническо средство, неговия вид и данни за извършена метрологична проверка.
ЗДвП

Относно файла-доказателство - не е проблем, да го прикрепите към възражението или да го представите направо в съда.
За сроковете - не ги мислете. Най-добре наемете (не просто - консултация) адвокат, който да ви представлява.
А това, че няма дата на издаване ... нали има дата на получаване от Ваша страна? Втората е по-важна.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Назад към Общи дискусии