начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

дело срещу държавна институция

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело срещу държавна институция

Мнениеот geovanna » 26 Май 2019, 23:12

имам проблем с държавна институция, свързана с лоша услуга и бездействие. Мога ли да заведа дело за обещетение, тъй като щетите са значителни. не съм юрист, но съм чувала, че първоначално се води дело, като се поемат всички такси, а на втори етап, се претендира за обезщетение. Търся мнение и евентуално адвокат
geovanna
Нов потребител

Re: дело срещу държавна институция

Мнениеот kalahan2008 » 29 Май 2019, 01:43

Първо отправяте до съда искане да задължи административния орган да извърши услугата, по реда на глава 15 от АПК, а след като съдът я осъди и тя въпреки това продължи да бездейства, имате два пътя:
1. Да образуване изпълнително дело срещу адм. орган въз основа на осъдителното решение - образува се при съдебен изпълнител, който при неизпълнение налага последователно глоби до осъществяване на дължимото поведение;
2. Да образувате дело за обезщетение от вреди на основание ЗОДОВ.
Адвокатите нямат право да препоръчват други адвокати чрез интернет, съгласно Етичния кодекс на адвоката.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Общи дискусии