начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Питане относно изместване на шахта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане относно изместване на шахта

Мнениеот estario » 10 Апр 2019, 21:17

Здравейте,
Купихме си скоро вила в едно село до Дупница. Тази пролет установихме, че шахтата за водомера е пълна с вода. След направен обстоен оглед ни направи впечатление, че водата се стича по склона. Освен това имаше следи, че е копано на горната улица.
ВИК дойдоха на оглед и потвърдиха, че има теч най-вероятно от отклонението. Друг проблем е, че шахтата според тях не е на правилното място. Тръбата идва от съседния имот, а не от улицата. Самата шахта е на 2 метра от дворната, но не и от уличната регулационна линия. В шахтата е разположен пломбиран водомер.
Изображение
Ето я и схемата на двора и пътя на тръбата.
Изображение
Това е мястото на ремонта.
Изображение
Аз имам желание да инвестирам в нова водомерна шахта и полипропиленова тръба от нея до къщата. В момента тръбата е стара метална тръба, от която се люпи ръжда на люспи. Съответно ще покрия разхода.
Проблемът ми е, че ВИК иска аз да платя разкопаването на улицата и пускането на тръба от главната до новата шахта. Аргументът им е, че в момента шахтата ми е незаконна. Какво са правата ми? Малко ми е тъпо да им плащам, при условие, че има авария и ми заливат имота, а освен това е тяхно задължение да ми доставят вода, щом старата тръба не върши работа.
estario
Нов потребител

Назад към Общи дискусии