Здравейте,
Разковничето на част от отговорите е в; „
Има ли как да се прави това в България ...”
Ако ще правите кулинарен
курс, ще се сблъскате с редица законови - подзаконови норми и наредби, които ще следва да изпълните. Например; образователни, квалификационни, (разрешения, лицензи и т.н.) освен това, инспекции по храни, здравни и др. Казано с други думи, ще се вкарате в приключение. Щом ще е
курс, следва да издавате и съответен документ за завършването му.
Е, друг въпрос ще е, ако създадете кулинарен клуб, или кулинарни сбирки за обмяна на опит, или както там го формулирате... Пък си правете супи, яхнии и десерти, и си ги хапвайте колкото си щете. В случай, че ще го излъчвате някъде в интернет ще трябва да внимавате ако използвате рецепти от книги и/или/ др. издания, че не е шега работата с авторските права!
Иначе идеята е много добра. Аз намирам, че кулинарията може да се нареди до изкуствата – поезия и музика.... то е едно от нещата, които са вродени у човек.
Тъй като въпросът е поставен във форум – нямащ общо с кулинарната дейност, бих Ви посъветвал да конкретизирате (потвърдите), държите ли да бъде
курс за кулинарна подготовка. Така юристите (и не такива) от форума ще могат да Ви съдействат със съвет във вр. с нормативните изисквания за водене на курс. Неговата форма и т.н.
Успех в начинанието!
пп. Тази вечер готвих винен кебап – без вино... Просто забравих да сложа.