начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

заведено изпълнително дело по бърз кредит

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заведено изпълнително дело по бърз кредит

Мнениеот vsel_ena » 29 Яну 2015, 17:40

Здравейте! Първо искам да се извиня на съфорумците за абсол. си некомпетентност. Опитах да чета , но... Най-добре е да попитам хора, които са наясно с казуса.
Преди близо 3 години-сина ми, в Студ. град купува компютър чрез Джеткредит. Компютъра е за негов съквартирант, който е вписан във формуляра за договор на изплащане. Мярнах този договор веднъж, случайно и... това беше. Идея нямах ,че човека, за който е тая вещ не плащал, изчезнал и вс.се води на сина ми. Тоя формуляр е изчезнал, унищожен. По това време бях в чужбина, дори.Датата на покупката е 23.03.2012година. Стаята, в която е живял в Студ. град е разбита и обрано всичко в нея при негово отсъствие, естествено. От там липсват и др. вещи, които са купени с др.кредити. Но това не интересува органите. Нямало е кой да извести полиция. Той не ми е казал, защото не съм била в страната, а и да не ме тревожи.
На въпроса- Кога и как са идвали известия на постоянен адрес ,не знаем. Но в края на 2013год. , вече на постоянния ни адрес получавам призовка, за Иск на банка Париба/това е преобразуваният в банка вече Джет кредит/ че ако не заплатим 2123лв за въпросния комп. ще ни дадат на ЧСИ за принудително. Аз съм с 20лв повече над минимална заплата, а той след студенстване все на неосигурени и нерегл./почти безработен /длъжности,. Естествено е че бях в шок. По съвет на адвокат се обадих в банката във В.Търново, те ме препратиха в Съдебен отдел на Париба за споразумение в централен офис. Сина ми работеше на Банско, телефонирах му отиде до София в Париба и той ми изпрати едино картонче с за падежни дати и хвърчащ лист от банката , тогава и видях ,че кредита е за начална сума 1398лв. 400 такса обработка, 140 разноски и останалото лихви. Направих кредит, доста голям за мен-и започнах да плащам така, както бе по погасителен план-всеки месец по 150лв, веднага след уговорката с банката внесох 300лв. Няколко пъти проверявах в нашия Районен съд, банка Париба дали е взела иска си, до края на май 2014 не бяха. После вече бях по заместване на моя позната в Италия за 1 месец и дори внесох 450лв наведнъж. В края на 2014 година бях почти внесла сумата. Оставаха ми още323лв и исках да ги внеса декември на един път и да приключа. ОБАЧЕ, когато отидох в офиса на банка Париба във В.Търново и те ме свързаха със Съдебен отдел на банката се оказа, че ние/сина ми сме предадени на ЧСИ! НОВ ШОК!
Банката не се интересува след подадения в Районен съд Иск цели 7 месеца от него! Сина ми отива 3 месеца след получаването му /от мен/, на споразумения с тях В София. Мисля, че недобронамерено те не го предупреждават, че е добре да платим наведнъж 1/3 от сумата и после разсрочено останалата. А оставят това разсрочено , за да текат лихвите. И макар, че плащаме 11 месеца редовно вноските, така както са ни посочили и аз мисля, че това е със лихви за закъснение и т.н.. те/Париба/ в ноември 2014год. предават на ЧСИ името на сина ми,. ЧСИ го осъжда за принудително събиране в края на същия месец. Ние не знаем нищо!
В началото на декември звъня на банката , за да ми кажат как ще приключим плащането и за внасянето на останалата сума. И .........вече го казах горе!
Последва-обадете се на ЧСИ. Аз потресена отивам в Търново в офиса на ЧСИ- с бележките от преводите на сумите за 1800лв. Там след суетене и снимане дълго на преводните бележки ми заформят една папка книжа и ми дават да подпиша, че дължа 1000лв на ЧСИ за разходи и още 600лихви + остатъчната сума от 323лв.! Или още 2000лв! Щях да припадна в офиса! Не съм в състояние да ги платя! Отказах и да подпиша, защото те ми искаха още 3000 и не видях колко лева, като ме успокояваха ,че щели от банката да ми признаят бележките по внесените 1800лв , ама кога и как? Като ЧСИ се интересува и ни иска цялата сума!

Загубихме жилище, разчитаме на моята заплата. 365ЛВ. При опит да замине в чужбина с фирма ние и още над 600 души бяхме "ужилени" с по 1300 и повече лева.
Сега вече сина ми , най-сетне е в чужбина. Работи там от 3 месеца и слава богу! Трудно му е, но се справя!
И вместо да започнем да се изправяме на крака, аз трябва да започна наново да внасям...
Молбата ми е да ме посъветвате по закон -има ли място, където не е действано точно , съобразно закона и има ли давностен някакъв срок, пропуснат от ЧСИ и банката?
Все пак иска е подаден ноември-декември 2013г. Договора от март 2012г. Делото е заведено в края на ноември 2014г. Изтекли са първо 1г. и 8месеца, после -от завежданена делото 2г. и 8 месеца.Сега, след като отказах да го получа , на място във В.Търново в офиса на ЧСИ и да подпиша. Служителите издирват сина ми. Но той живее вече в чужбина, макар постояния му адрес да е тоя , на който и аз живея. Жилището е на големия ми син. В него няма нищичко,, което да е на малкия-търсения. Обаче някой ме плашат, че ще дойде ЧСИ в къщи да описва, че не мога да докажа, че вещите не са негови и т.н и т.н.
Всъщност, аз исках да сме без задължения, но?!
vsel_ena
Нов потребител

Re: заведено изпълнително дело по бърз кредит

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2015, 19:22

Тоя ферман кой ще го чете? Вие като млад адвокат, 8 страници молба.

Пишете от кой сте взели заема, за колко сте подписали, колко са ви дали, колко сте платили и колко ви искат?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот vsel_ena » 29 Яну 2015, 21:57

:) Прав сте, моля за извинение. Не съм подписвала кредита аз, сина ми за друг човек, който не е плащал . Не ми е изв. защо и как.Ние не сме известявани. Не сме били на постоянен адрес. Научих за него от призовка за иск с/у сина ми. призовката дойде в края на ноември 2013година. Обадих се в съден отдел на Париба./Когато кредитът е правен е било само Джеткредит не банка/ Казаха да идем в София за споразумение. След разговора банката сина ми изпрати едно картонче фирмено на банката , на което пише № на кредита и месечни вноски по дати в размер на 150лв. И един 1/2хвърчащ лист на който пишеше -1398лв главница, 402лв такса, 140лв разноски и 183лв. лихви. И дата на договора 22.03. 2012год. Веднага внесох за първите два месеца 300лв, после 450лв, но останалите пари продължих по 150 лв.. В началото на месец декември бях внесла 1800лв. Исках да внеса останалите 323лв и да приключа. когато се обадих в Париба как да приключим плащанията те ми отговориха, че сме дадени на ЧСИ. Да звъня на тях. Отидох при ЧСИ с вносните бележки. Те ми отговориха, че са ни осъдили в края на ноември 2014год да внесем още 1000лв. на ЧСИ. Освен тях лихви, или над 3 200лв . После банката щяла да ни признае 1800лв. Не подписах, излязох не бях в състояние да мисля.
Молбата ми е да ме посъветвате по закон -има ли място, където не е действано точно , съобразно закона и има ли давностен някакъв срок, пропуснат от ЧСИ и банката?
Все пак иска е подаден ноември-декември 2013г. Договора от март 2012г. Делото е заведено в края на ноември 2014г. Изтекли са първо 1г. и 8месеца, после -от договора до завежданена делото, 2г. и 8 месеца.Сега, след като отказах да го получа , на място във В.Търново в офиса на ЧСИ и да подпиша. Служителите издирват сина ми. Но той живее вече в чужбина, макар постояния му адрес да е тоя , на който и аз живея.
vsel_ena
Нов потребител

Мнениеот vsel_ena » 29 Яну 2015, 22:06

Освен това, мисля, че е умишлено това разсрочване. Ако бяхме се споразумели за първа вноска 1/3 от кредита и после останалите, сега нямаше да има изп.дело. Освен това, Париба остави в нашия Районен съд иска си цели 7 месеца, аз проверявах постоянно. И не може да не са знаели, че вноските си вървят всеки месец.
vsel_ena
Нов потребител

Мнениеот pati2 » 29 Яну 2015, 22:06

ivanov_p написа:Тоя ферман кой ще го чете? Вие като млад адвокат, 8 страници молба.

:D :D :D
pati2
Потребител

Назад към Общи дискусии