начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

За проверките преди влизане в съдебната палата

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: За проверките преди влизане в съдебната палата

Мнениеот enter » 20 Окт 2014, 08:44

Melly написа:[size=85]
enter написа:
Щ`о бре? Това да не ти е начално училище, а?
Не щеш закон за юрискОнсул-тите, Не щеш ЗА, ами дай да вписваме в нарочен регистър към ОС-ща всеки гЕпил диплом от ЮФ, а? Тогава ще настане едно равенство, мани, мани бЕгай. :D

А бе ти по тъмна доба в 23 часа по нощите нямаш ли други по-интересни занимания, от това да висиш по форумите? :roll:
А по стария ЗА всеки взел диплома се вписваше свободно-без изпит-кеф ти с диплом от магнаурската школа, кеф ти от унсс-платено, изнесено обучение в монтана, кеф ти с диплом от ТУ-Варна. Аз поддържам безизпитно вписаните да бъдат изпитани-проверовъчно-ама няма да го позволят, щото резултатите ще са доста стряскащи, а в бъдеще вписването да бъде или без изпит, или с изпит за всеки-по правила важащи еднакво, а не да имаи зключения. Никой не казва да няма ЗА, а да няма сегашната свръхрегулация-прекалено много са началниците в адвокатурата.
А закон за юрисконсултите не трябва да има. Какво ще запишат там-вероятоно съсловна камара, вероятно изпит, множество ограничения и регулация.Нека работодателя си избира кой да назначи за юрисконсулт,това е.
Интересно изпити и трудности за упражняване на професията-но да са за другите поддържат почнали работа без изпит, без конкурс -и то из разните му там правни професии. А да-по старите правила на ЗСВ-не толкова отдавна , магистрат се ставаше без конкурс, по предложение на адм. ръководител. Станалите съдии без конкурсен изпит-по старите правила днес са в изпитните комисии на конкурсите.
enter
Потребител

Мнениеот 111888 » 25 Мар 2015, 23:43

Адвокат се спречка с охраната на Съдебната палата в София

http://legalworld.bg/43292.advokat-se-s ... ofiia.html
111888
Потребител

Мнениеот AcTivE » 27 Мар 2015, 14:18

Проблемът идва от това, че служебните лица, извършващи проверка контрастират от престъпна безотговорност до свръхмнителна проверка. Например на входа на един наш съд много често проверяват изключително прецизно, което води до опашка, излишно бавене и нервира хората. Докато например в един друг съд, на службения вход металният детектор рамка не се употребява, а проверката се състои от устно обяснение от типа "кой си, къде си". В един провинциален ОС имах бърза работа и ми беше на път, но без да се усетя вкарах сгъваем нож, тъй като предния ден бях в планината на разходка и го бях оставил по невнимание в мен.

Според мен контролът трябва да е някъде посредата. Не може да се гледа на всеки като потенциален терорист, но трябва да има някакво протоколно спазване процедурите, защото те са създадени за общата безопасност. Дума да не става за някой ислямист да вкара взривно устройство и тем подобни апокалитични сценарии, но е достатъчно някой недоволен от решение бивш военен хахо да внесе оръжие и някой да пострада.
AcTivE
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии