начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

Има ли адвокатът право да претендира за допълнителен хонорар

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Има ли адвокатът право да претендира за допълнителен хон

Мнениеот nk7702n » 27 Юли 2014, 19:40

ani1978 написа:
ilian_todorov написа:
bird_of_paradise написа: ................................ Може да поискат отмяна на влязло в сила решение (в частта за разноските), да поискат спиране на решението и по този начин само да забавят изплащането на парите с няколко месеца докато го разгледа ВКС.
Тогава обаче ще му го ....... със сигнал до НАП и прокуратурата дали е декларирал доходите си. :D
Ако и да сме от провинцията, не ядем доматите с коловете. :D

А Вие какъв размер на хонорара договорихте с колегата и платихте ли договорената сума или си мислите, че ние ядем доматите с коловете!? :roll: Не че се заяждам, ама започнаха да зачестяват случаите, в които не адвокатите изнудват клиентите, ами клиентите проявяват неблагодарност за спечелени дела и не си изплащат хонорарите, че даже тръгват да се жалват срещу пълномощниците им за отлично свършената работа! Та, това е моето включване по темата, че нямало ненаказано добро. :!:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ani1978 » 27 Юли 2014, 20:35

nk7702n написа: ................................
[/quote][/quote]
А Вие какъв размер на хонорара договорихте с колегата и платихте ли договорената сума или си мислите, че ние ядем доматите с коловете!? :roll: Не че се заяждам, ама започнаха да зачестяват случаите, в които не адвокатите изнудват клиентите, ами клиентите проявяват неблагодарност за спечелени дела и не си изплащат хонорарите, че даже тръгват да се жалват срещу пълномощниците им за отлично свършената работа! Та, това е моето включване по темата, че нямало ненаказано добро. :!:[/quote]

Каквото сме договорили, сме го изпълнили. Става въпрос за петцифрена сума, първата на която не е единица. Подписал се, че си е получил парите, но сега ламти за още. Има много недоволни клиенти от него. Разследват го за измама и вече е лишен от права и то не заради нас.
Не разбрах мнението Ви по казуса?
ani1978
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 27 Юли 2014, 22:17

ani1978 написа: ... Каквото сме договорили, сме го изпълнили. Става въпрос за петцифрена сума, първата на която не е единица. Подписал се, че си е получил парите, но сега ламти за още. Има много недоволни клиенти от него. Разследват го за измама и вече е лишен от права и то не заради нас.
Не разбрах мнението Ви по казуса?...

Тъй, тъй....
На четящите темата юристи не им е ясно ТОЧНО за какво става въпрос. Така, с общите приказки, излиза, че защото еди кой си е (евентуално) мошеник, всички адвокати са криви. Ясно е, че не всичко може да се изпише в нета, публично, но от друга страна, без конкретна и ясна фактология, (подплатена с документи), никой адвокат няма дори и идея да Ви даде, какво остава пък за съвет ...
Ако по същия начин говорите за някой полицай, и аз ще скоча, а той може да е боклук и измет, но без фактологията за това няма как да съм обективен...
А като добавим и черната радиостанция Тодоров (същият - връх на коректността и далеч от всякакви далавери и измами!!!), който набързо изпрати адвоката Пенов да прави френска лИбоФФФ (неясно на кого), .... и .... така си навличате неприязън от страна на цялото адвокатско войнство във форума .... :D

... хайде да изчезвам, да не ме зачешат и мен ...
... че ше им се не знае и на доктори, и на милиционери ... :) :D :P ... ааааа ма ха !!!!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот chandra » 27 Юли 2014, 22:25

Тъй, на мен само не ми е ясно той уж лишен от права колегата, ама адвокатства - как го прави тоя номер, не е ясно! :mrgreen:
Ми може да е пет цифрена сумата, ама ако е под Наредба 1, дължите до разликата, защото под наредба 1 не се слиза, виж ако е слязъл - за дисциплинарка е, ама не защото видиш ли вие сте се размрънкали, ами защото е взел под наредбата и се е подписал за това...
chandra
Потребител

Мнениеот ani1978 » 27 Юли 2014, 22:38

doc03 написа:Тъй, тъй....
На четящите темата юристи не им е ясно ТОЧНО за какво става въпрос. Така, с общите приказки, излиза, че защото еди кой си е (евентуално) мошеник, всички адвокати са криви. Ясно е, че не всичко може да се изпише в нета, публично, но от друга страна, без конкретна и ясна фактология, (подплатена с документи), никой адвокат няма дори и идея да Ви даде, какво остава пък за съвет ...
Ако по същия начин говорите за някой полицай, и аз ще скоча, а той може да е боклук и измет, но без фактологията за това няма как да съм обективен...

Ако някой от адвокатите тук се е почувствал(а) обиден, моля за извинение!
Какви документи, адвокатът е представил е в съда договор на който пише, че е получил присъдената от съда сума. Кое не е ясно?
ani1978
Младши потребител

Мнениеот ani1978 » 27 Юли 2014, 22:47

chandra написа:Тъй, на мен само не ми е ясно той уж лишен от права колегата, ама адвокатства - как го прави тоя номер, не е ясно! :mrgreen:
Ми може да е пет цифрена сумата, ама ако е под Наредба 1, дължите до разликата, защото под наредба 1 не се слиза, виж ако е слязъл - за дисциплинарка е, ама не защото видиш ли вие сте се размрънкали, ами защото е взел под наредбата и се е подписал за това...

След като го лишиха от права престана да се явява на заседания. Пишеше писмени бележки и възражения срещу въз. и кас. жалби от наше име и ние ги подписвахме. Вие преценете дали си е вършил работата. :?:
Не е под наредбата, а много над нея. Другата страна обаче не възрази.
ani1978
Младши потребител

Мнениеот ilian_todorov » 27 Юли 2014, 23:36

ani1978 написа:След като го лишиха от права престана да се явява на заседания. Пишеше писмени бележки и възражения срещу въз. и кас. жалби от наше име и ние ги подписвахме. Вие преценете дали си е вършил работата. :?:
Не е под наредбата, а много над нея. Другата страна обаче не възрази.

Тоя бил много добър ве! С дистанционно печели дело за което е получил петцифрен хонорар. :lol:
Тая другата страна ще да е била много заспала. :lol:
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот ani1978 » 28 Юли 2014, 18:15

ilian_todorov написа:
ani1978 написа: Тоя бил много добър ве! С дистанционно печели дело за което е получил петцифрен хонорар. :lol:
Тая другата страна ще да е била много заспала. :lol:

Като има луди, които да му го дадат, печели. Това дело можеше да бъде спечелено и от начинаещ адвокат. Щеше да ни струва много по-малко пари и главоболия. :idea:
Освен теб никой не коментира казуса. Обидиха ли се юристите или .... ? :?:
ani1978
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии